Drie keer is scheepsrecht voor Correa: kortestopt tekent (weer) bij Twins

De soap rondom Carlos Correa blijft voortduren. Nadat de San Francisco Giants hun overeenkomst met de kortestop afhielden en de Puerto Ricaan naar Queens leek te verkassen, hebben de New York Mets nu ook hun vraagtekens rondom de fysieke staat van de voormalig Astro. Nu hebben de Minnesota Twins zich bij Correa gemeld en lijken beide partijen een deal voor zes jaar en een slordige $200 miljoen te hebben afgesloten. De fysieke keuring lijkt Correa inmiddels door te zijn gekomen, dus keert hij alsnog terug bij de Twins, waar hij afgelopen seizoen ook onder contract stond.

DUURSTBETAALDE KORTESTOP

Het verhaal rondom Carlos Correa start allemaal op 14 december 2022. De San Francisco Giants maakten bekend een deal gesloten te hebben met de 28-jarige Puerto Ricaan. Het contract was voor dertien jaar, $350 miljoen met een volledige no-trade clause en een no-opt-out clausule. Hiermee verpulverde Correa het franchiserecord van de Giants voor duurstbetaalde speler van de franchise.

De medische keuring die volgde voordat Correa officieel zijn handtekening had gezet, leverde echter problemen op. De chirurgisch gerepareerde enkel van de kortestop zag er mogelijk toch niet naar de zin van de club uit. In 2014 brak Correa als Minor Leaguer zijn enkel en deze moest operationeel hersteld worden door middel van een metalen plaat. Verder miste hij echter nooit MLB-wedstrijden door die voet. Telkens zat het blessureprobleem ergens anders.

METS STAPPEN IN NA VRAAGTEKENS

Terwijl de Giants nogmaals goed naar de medische keuring gingen kijken, stapten de New York Mets met een grote zak geld van Steve Cohen in. Op dezelfde dag dat de Giants bekend maakten de persconferentie van Correa uit te stellen, tekende de infielder in Queens. Een twaalfjarige deal ter waarde van $315 miljoen had de Puerto Ricaan overtuigd van kust te wisselen. De Mets zouden daardoor in 2023 een salarishuis hebben van $380 miljoen, een absoluut record.

Echter liepen de Mets, net als de Giants tegen problemen met de medische gegevens van Correa aan. Lang zou er onduidelijkheid zijn over de deal. Zo was er op een moment zelfs sprake van een lager salaris voor Correa, zodat er minder risico voor de Mets was. Correa zou Correa niet zijn als hij tijdens deze periode ook niet met een ander team om de tafel ging en dus ging het gerucht dat hij weer met de Minnesota Twins om de tafel zat.

FULL CIRCLE

Op 10 januari was de cirkel weer rond. De zorgen voor de New York Mets waren toch te groot en dus sloot Carlos Correa een deal met de Twins. Een contract voor zes jaar, $200 miljoen met de mogelijkheid voor vier extra jaren ter waarde van een extra $70 miljoen. Het kan het grootste contract worden in de geschiedenis van de Twins in zowel jaren als geld.

Mochten de Twins hun kortestop inderdaad definitief terughalen gaan zij verder met het proces waar zij in 2022 mee begonnen. Correa speelde in 2022 136 wedstrijden en had daarin een statline van .291/.366/.467. Hij sloeg 22 homeruns en had 64 RBI’s. De Twins eindigden derde in de American League Central achter de Chicago White Sox en Cleveland Guardians.

HOE VERDER?

Er ligt dus wederom een contract op tafel voor Correa. Echter is het nog niet officieel. Mocht hij wederom de medische keuring niet doorstaan gaat het moeilijk worden voor superagent Scott Boras om hem weer naar een nieuwe franchise te brengen. Tekent de kortestop wel bij de Twins is hij de grote man bij een franchise die hij eigenlijk wilde verlaten.

Kortom, het is maar de vraag of de comeback van Correa bij de Minnesota Twins het laatste hoofdstuk was van deze saga. Er zou zomaar weer een volgend hoofdstuk kunnen komen in de meest bizarre Free Agency verhaallijn in de geschiedenis van MLB.

Coverfoto: Jay Biggerstaff/USA Today Sports

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen