Cubs winnen voor het eerst sinds 108 jaar de World Series

Cubs
Ja, het is écht waar! De Chicago Cubs hebben voor het eerst sinds 108 jaar de World Series gewonnen. In de beslissende en één van de meest spannende Game 7 aller tijden klopten de Cubs de Clevelend Indians met 8-7 na extra innings.
Tot ongeveer halverwege de avond had het duel twee gezichten. De Cubs startten explosief. Op de vierde pitch van Corey Kluber sloeg Dexter Fowler een solo homerun. Fowler was in zijn carrière 1-uit-13 gegaan tegen Kluber. De tweede slagman, Kyle Schwarber, sloeg zichzelf ook direct naar het eerste honk maar kwam niet verder. De storm ging daarna liggen en heel langzaam verschoof het momentum.
Indians komen terug. maar drukken niet door
In de derde inning werd het dan ook gelijk. Na een tweehonkslag van Coco Crisp deed Roberto Perez precies datgene wat van hem werd verwacht, een messcherpe stootslag om Crisp op drie te brengen. Vervolgens sloeg Carlos Santana de loper binnen met een RBI single. De Indians drongen aan maar scoorden niet meer. Vervolgens kantelde de wedstrijd opnieuw.
In de vierde inning voerden de Cubs de druk opnieuw op en dat resulteerde direct in een nieuwe voorsprong. Kris Bryant werd stap voor stap naar de thuisplaat gebracht om de stand naar 2-1 te tillen. Een RBI double van Wilson Contreras, pas zijn tweede rake klap in de World Series, bracht ook Ben Zobrist binnen vanaf het tweede honk.
Vanaf dat moment namen de Cubs het heft steviger in handen. Aan het begin van de vijfde inning sloeg Javier Baez een solo-homerun om er 4-1 van te maken. Dat was direct het eindsignaal voor Corey Kluber. Hij werd vervangen door Andrew Miller. Die in tegenstelling tot veel eerdere beurten nu eens niet een voorsprong te verdedigen kreeg. Erg succesvol was de entree van Miller niet. Kris Bryant maakte er 5-1 van op een tweehonkslag van Anthony Rizzo.
En nog een keer
De Cubs vervingen het duo Hendricks/Contreras door Jon Lester en David Ross. Daarmee bleek het momentum juist weer terug te keren naar de Indians. Een slechte aangooi van Ross bracht lopers op twee en drie met Francisco Lindor aan slag. Een rake klap was echter niet nodig, een wilde worp bracht twee man over de thuisplaat. Omdat Lindor met drie slag de derde uit van de inning vormde kregen de Cubs weer even tijd om zich te herpakken.
Die tijd hadden ze echter nauwelijks nodig. David Ross, die zijn laatste duel als honkbalprof speelde, maakte direct zijn fout goed door een solo homerun te slaan en de stand naar 6-3 te tillen. De Cubs leken daarna rustig naar het einde te kunnen uitbollen. Vooral toen in de achtste inning Aroldis Chapman werd gebracht.
Zoals eerder al bij alle andere pitchers gebeurde deze avond werd er echter direct gescoord. Michael Guyer sloeg een double en Jose Ramirez maakte er 6-4 van. De volgende aan slag was Rajai Davis. Zijn klap was goed voor een two-run homerun en zo was alles weer gelijk.
In de negende inning kwam Jason Heyward in scoringspositie. Dexter Fowler (3-uit-4 tot dat moment) raakte de bal ook goed, maar hij viel net niet diep genoeg. De Indians konden ook geen vuist maken waardoor de wedstrijd naar extra innings ging.
Op dat moment brak het noodweer los en werd de wedstrijd gestaakt. In de tiende inning werd het duel hervat en kwam Ben Zobrist voor de Cubs door in de clutch met een RBI-double. Een honkslag van Miguel Montero bracht de score op 8-6. Rajai Davis, wie anders, bracht de spanning terug, maar Mike Montgomery maakte de laatste out.

Foto: Twitter/ESPN

 1. Fantastische wedstrijd, zonde dat een team moest verliezen.
  Maar …… C U B S are World Champions!
  Baseball season’s underway
  Well you better get ready for a brand new day
  Hey, Chicago, what do you say
  The Cubs are gonna win today
  They’re singing
  Go, Cubs, go
  Go, Cubs, go
  Hey, Chicago, what do you say
  The Cubs are gonna win today
  Go, Cubs, go
  Go, Cubs, go
  Hey, Chicago, what do you say
  The Cubs are gonna win today
  They got the power, they got the speed
  To be the best in the National League
  Well this is the year and the Cubs are real
  So come on down to Wrigley Field
  We’re singing now
  Go, Cubs, go
  Go, Cubs, go
  Hey, Chicago, what do you say
  The Cubs are gonna win today
  Go, Cubs, go
  Go, Cubs, go
  Hey, Chicago, what do you say
  The Cubs are gonna win today.
  Baseball time is here again
  You can catch it all on WGN
  So stamp your feet and clap your hands
  Chicago Cubs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen