Cespedes terug bij de Mets met driejarig contract

Yoenis Cespedes
Goed nieuws New York Mets-fans! De man van 17 homeruns in de laatste twee maanden van het seizoen 2015 is terug. Nou, tenminste voor één jaar, want in zijn nieuwe driejarige verbintenis ter waarde van 75 miljoen dollar zit een opt-out na 2016.
Komiek Jerry Seinfeld is blij. En Yoenis Cespedes ook. In zijn eerste jaar gaat hij liefst 27.5 miljoen dollar verdienen en heeft hij na het seizoen de keuze om door te gaan bij de Mets of zijn marktwaarde (opnieuw) te testen in Free Agency.
De 30-jarige Cubaanse outfielder hoeft na het seizoen 2016 geen rekening te houden met ‘grote namen’ op de transfermarkt. Cespedes keek de afgelopen periode zwijgzaam toe langs de zijlijn, terwijl de kruiwagens met geld niet aan te slepen waren voor ‘grote vissen’ als Jason Heyward, Chris Davis, Justin Upton en Alex Gordon.
Even leek het erop dat de Washington Nationals, rivaal van de Mets, Cespedes een meerjarig contract zouden aanbieden. Tot een akkoord kwam het nooit.
Cespedes groeide afgelopen seizoen uit tot een publiekslieveling in The Big Apple. Na de trade met de Detroit Tigers sloeg hij .287/.337/.604 in 57 wedstrijden voor de Mets met 17 homeruns, 44 binnengeslagen punten en een 157 OPS+ (100 is league average).
In de World Series tegen de Kansas City Royals kon hij, mede dankzij een schouderblessure, geen potten breken. Een fitte Cespedes zorgt echter voor de nodige power in de line-up en samen met één van de beste jonge starting rotations ooit, ziet het seizoen 2016 er zonnig uit voor de Mets. Noah Syndergaard: ‘Yo Knows Beisbol’.

Foto: Getty Images/archief

  1. Jetsfan is ook Metsfan en dus erg blij. Een heel seizoen Cespedes. Als er verder niemand van waarde vertrekt kan het wel eens een historisch seizoen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen