Braves, White Sox domineren Silver Slugger Awards

Terwijl ieders aandacht opging richting de Amerikaanse presidentsrace, werd de tweede lading MLB Awards voor het seizoen 2020 uitgereikt. De Silver Slugger Award, die sinds 1980 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste slagman per positie, leverde weinig verrassingen op. De Atlanta Braves (vier) en Chicago White Sox (drie) vaardigden de meeste winnaars af.

AMERICAN LEAGUE

De AL zag drie Silver Slugger-debutanten: Teoscar Hernandez van de Toronto Blue Jays Tim Anderson en Eloy Jimenez van de Chicago White Sox. Yankees-tweedehonkman DJ LeMahieu pakte zijn tweede, terwijl de overige spelers allemaal nu drie of meer zilveren knuppels op hun naam hebben staan. Mike Trout voerde het gezelschap aan; hij won maar liefst zijn achtste Silver Slugger Award. Daarmee laat hij alleen Barry Bonds (12) nog voor zich op de outfielderslijst. Hieronder het overzicht van de winnaars in de American League.

NATIONAL LEAGUE

In de National League pakten de Atlanta Braves maar liefst vier Silver Sluggers. Daarnaast debuteerden maar liefst vijf spelers op de lijst, onder wie Manny Machado, die opvallend genoeg de Award nog niet eerder won. De meest opvallende/onbekendste naam is Donovan Solano. De San Francisco Giant had een uitstekend verkort seizoen, maar kwam een beetje uit het niets. Twee spelers pakten de tweede Silver Slugger uit hun carrière. Mookie Betts voert de lijst aan met zijn vierde prijs. Het toont aan dat het ‘senior circuit’ misschien wel meer ‘juniors’ in de pijplijn heeft dan van tevoren gedacht.

Overigens is het de eerste keer dat in de National League ook een Silver Slugger aan een DH werd uitgereikt en niet aan een werper. Dit komt door het toevoegen van de aangewezen slagman aan de NL tijdens dit coronaseizoen. Hieronder de winnaars uit de NL.

Coverfoto: Stephen Dunn/Getty Images

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen