Encarnacion ramt Blue Jays in extra-innings naar ALDS

Encarnacion
De Toronto Blue Jays plaatsten zich dinsdag op spectaculaire wijze voor de ALDS. In de AL Wild Card Game werden de Baltimore Orioles in extra-innings met 5-2 verslagen. Edwin Encarnacion, de man met één van de mooiste GIFS in de sport, besliste het duel in de elfde inning met een three-run walk-off homer.
José Bautista zette de thuisploeg in de tweede inning op voorsprong met een solo homerun. In de vierde inning kwamen de Orioles terug dankzij, hoe kan het ook anders, een TrumBomb van Mark Trumbo (47 homeruns in het reguliere seizoen). Een RBI-single in de vijfde inning van Ezequiel Carrera zorgde voor een 2-2 gelijke stand.
Een zenuwslopend slot werd in de zevende inning nog even verstoord door een Blue Jays ‘fan’ die een blikje bier op het veld gooide, terwijl Orioles outfielder Hyun Soo Kim de bal ving. Adam Jones ging volledig uit zijn dak.
De Orioles verloren de wedstrijd zonder dat manager Buck Showalter zijn beste reliever Zach Britton gebruikte (slechts één run tegen in zijn laatste 57 innings). Een ‘epic failure’, aldus David Schoenfield van ESPN. Jonathan Schoop ging 0-uit-4 aan slag. Voor de Blue Jays wachten opnieuw de Texas Rangers in de ALDS.

Foto: THE CANADIAN PRESS/Frank Gunn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen