Around The Horn: 4 april 2018 (2)

In deel 2 van Around The Horn komen onder andere een sneeuwwedstrijd in Pittsburgh en extra innings bij de Indians tegen de Angels voorbij. Ook is er in deze MLB Recap aandacht voor de Diamondbacks, Dodgers, White Sox en Blue Jays. Heb je deel 1 van de recap gemist, dan kan je die hier teruglezen. Later op de dag zal deel 3 nog volgen.DE HEADLINES

De ontmoeting tussen de Dodgers en de Diamondbacks kan in één naam worden samengevat: Patrick Corbin (7.1 IP, 1 H, 0 ER, 1 BB, 12 K). De starting pitcher van de D-backs wist een persoonlijk recordaantal K’s te verzamelen. Pas bij de vijftiende slagbeurt van de Dodgers lukte het de ploeg uit Los Angeles om een hit te produceren. Waar de Dodgers maar één rake slag hadden, kon Corbin er in zijn eentje al twee honkslagen tegenover zetten.
De startende werper voor de Dodgers was Alex Wood (6.0 IP, 6 H, 3 ER, 0 BB, 5 K). Hij had weliswaar geen slechte outing, maar moest toch het onderspit delven. Dit was mede te wijten aan het feit dat hij geen enkele run support kreeg van zijn teamgenoten. In de eerste drie innings kreeg hij steeds één run tegen en zo stond de eindstand al na de derde inning op het scorebord.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Door de sweep van de Diamondbacks blijven de Dodgers (2-5) op plaats vier in de NL West staan. De ploeg uit Arizona blijft fier aan kop met een record van 5-1.

UP NEXT

De Dodgers hebben een rustdag. Vrijdag mogen ze het weer opnemen tegen de rivaal uit San Francisco. Starting pitcher van de Dodgers zal Kenta Maeda (1-0, 0.00 ERA) zijn. In een rechtstreeks duel zal hij het moeten opnemen tegen Derek Holland (0-1, 5.40 ERA). Deze wedstrijd start om 04:15 CEST.
Waar de Dodgers een dag hebben om bij te komen, mogen de Diamondbacks direct weer aan de slag tegen de St. Louis Cardinals om 01:15 CEST. Robbie Ray (1-0, 10.80 ERA) en Adam Wainwright (0-0, -.– ERA) zijn dan de startende werpers.DE HEADLINES

Huidig Cy Young winnaar Corey Kluber (7 IP, 3H, 2ER, 2 BB, 6 K) stapte voor de Indians op de mound. Tot de vijfde inning liep alles crescendo voor Kluber, maar toen was het wederom Shohei Ohtani die met een two-run homerun clutch kwam voor de Angels. In één klap was de voorsprong voor The Tribe verdwenen, alsmede de win voor Kluber.
Op dat moment was de starting pitcher van de Angels al uit de wedstrijd gehaald. Tyler Skaggs (5 H, 2 ER, 2 BB, 5 K) kreeg na 4.1 innings de hook en de bullpen nam het vanaf daar perfect over. In totaal gebruikten de Halos acht relievers die in totaal maar twee hits tegen zich kregen. Ook de reservewerpers van de Indians waren ijzersterk, toch konden ze niet voorkomen dat derdehonkspeler Zack Cozart in de dertiende inning een walkoff homerun sloeg en zo de buit voor de Angels binnenhaalde.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

De Indians staan voorlopig met een 2-4 record in het midden van de AL Central. De Angels daarentegen verstevigen plek twee in de AL West.

UP NEXT

Voor donderdag staat er een vrije dag op de planning voor de Indians. Vrijdag zullen ze het in eigen huis moeten opnemen tegen de Kansas City Royals. De Indians zullen starten met Carlos Carrasco (1-0, 7.94 ERA) terwijl de Royals Danny Duffy (0-1, 11.25 ERA) als pitcher zullen gebruiken. De wedstrijd start om 22:10 CEST.
Ook voor de Angels staat er op donderdag geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn tegen de Oakland Athletics op vrijdag (4:07 CEST). Parker Bridwell (0-0, -.– ERA) mag dan zijn seizoensdebuut gaan maken en zal dit doen tegen Daniel Gosset (0-1, 9.00 ERA) van de A’s.DE HEADLINES

De wedstrijd liet zich kenmerken door de ijzige kou en de sneeuw die uit de lucht kwam vallen. Jake Odorizzi (4.1 IP, 5 H, 3 ER, 3 BB, 2 K) en de Twins konden hier beter mee omgaan en maakten zo een einde aan de ongeslagen reeks van de Pirates. Aan slag was Miguel Sanó de grote man voor de Twins. Met drie hits, twee RBI’s en twee runs drukte hij een grote stempel op de einduitslag.
Pirates starter Ivan Nova (5.1 IP, 5 H, 5 ER, 1 BB, 3 SO) kreeg een 2-0 voorsprong aangereikt door zijn teammaten maar kon deze niet vasthouden. De bullpen van de Pirates deed het niet veel beter en kreeg ook nog twee runs te verwerken. Met een 7-3 overwinning voor de Twins werd de serie tussen beide ploegen afgesloten.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen blijven de Pirates (4-1) op plek één van de NL Central divisie staan. De Minnesota Twins hebben door de overwinning weer een positief record van 3-2, wat ze op een gedeelde eerste plaats zet in de AL Central.

UP NEXT

De Twins mogen weer terug naar Minnesota waar ze de Seattle Mariners als tegenstander zullen treffen. Kyle Gibson (1-0, 0.00 ERA) zal het in een rechtstreeks duel mogen uitvechten met James Paxton (0-1, 11.57 ERA). De wedstrijd begint om 22:05 CEST.
De Buccos blijven in Pittsburgh voor een ontmoeting met de Cincinnati Reds. Steven Brault (1-0, 0.00 ERA) mag dan zijn eerste start van 2018 gaan maken, waar hij eerder al 3 innings als reliever mocht volmaken. De Reds gaan starten met Homer Bailey (0-1, 1.50 ERA). De wedstrijd begint om 01:05 CEST.DE HEADLINES

In Toronto stonden de Blue Jays en de White Sox tegenover elkaar. Tot de achtste inning waren de ploegen in evenwicht, totdat Jose Abreu de White Sox op voorsprong bracht met een homerun. Het was de tweede homerun van de slugger in het seizoen, waarmee hij nog steeds achter ploeggenoot Matt Davidson staat. Davidson sloeg namelijk alweer een bal over de hekken en heeft na vijf games reeds vier big flies achter zijn naam, een record voor een White Sox-speler in de eerste week van het seizoen.
Beide starting pitchers hadden een vergelijkbare dag op de werpheuvel. Honkbalweker Carson Fulmer (5 H, 3 ER, 1 BB, 5 K) mocht na vijf innings het veld ruimen, terwijl Blue Jay Aaron Sanchez (6.0 IP, 5 H, 3 ER, 2 BB, 7 K) het één inning langer volhield.
De Chicago White Sox konden de winst over de streep trekken dankzij de bullpen en zo mocht Joakim Soria zijn tweede save van het seizoen bijschrijven.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Omdat naast de White Sox (3-2) de Twins ook wisten te winnen, blijven de ploegen de eerste plaats delen in de divisie. De ploeg uit Canada zakt door de nederlaag een plaats terug naar plek drie in de AL East.

UP NEXT

De White Sox krijgen in Chicago bezoek van divisiegenoot Detroit Tigers, in wat de home opener voor de Sox is. De wedstrijd staat gepland voor 22:10 CEST, maar er wordt erg slecht weer verwacht. James Shields (1-0, 6.00 ERA) en Jordan Zimmermann (0-0, 6.00 ERA) staan  op het formulier als de starting pichers.
De Toronto Blue Jays hebben een dag vrij om te reizen naar Texas, waar ze het tegen de Rangers zullen opnemen op vrijdag (02:05 CEST). Voor de Canadezen zal Marco Estrada (0-0, 3.86 ERA) starten op de mound. De Rangers zullen daar met voormalig All-Star Matt Moore (0-1. 9.00 ERA) aan de wedstrijd beginnen.

Coverphoto: Matt York/AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen