ALDS: Red Sox slepen overwinning uit heet Yankee Stadium

De Boston Red Sox hebben zich met een 4-3 overwinning op aartsrivaal New York Yankees geplaatst voor de American League Championship Series. In een duel waarin de bezoekers lange tijd eenvoudig op hun benodigde derde overwinning af leken te stevenen, leek het in de negende inning bijna helemaal fout te gaan. Closer Craig Kimbrel kwam zwaar in de problemen, maar trok de overwinning toch over de streep.GEEN PROBLEMEN VOOR BOSTON

Vanaf het begin leek het alsof de Red Sox een makkelijke avond zouden gaan beleven in the Bronx. Yankees’ starter CC Sabathia had grote problemen met het vinden van de strike zone en kwam in de eerste twee innings, met vier honklopers, al een paar keer goed weg. In de derde inning sloeg Boston wel toe.
Nadat Andrew Benintendi  en Steve Pearce met nul uit op de honken kwamen, sloeg J.D. Martinez Benintendi binnen met een opofferingsslag. Ian Kinsler, die Game 3-held Brock Holt verving, sloeg vervolgens een tweehonkslag om Pearce binnen te slaan om vervolgens zelf door Eduardo Núñez binnengeslagen te worden. In de daaropvolgende inning sloeg catcher Christian Vázquez met een solo homerun de Red Sox op 4-0.

PORCELLO, BULLPEN ONPASSEERBAAR

Sabathia werd al na drie innings vervangen voor Yankees’ keurkorps aan relievers. Boston werd echter wel gesteund door een effectieve starter. Rick Porcello leek New York enkel te beperken tot laaggeslagen ballen en stond in vijf innings slechts vier honkslagen toe. Het enige wapenfeit van de Yankees was een opofferingsslag van Brett Gardner, die Gary Sánchez binnensloeg. Daarop was de dag ook meteen klaar voor Porcello.

KIMBREL IN DE PROBLEMEN

Boston’s relievers hadden daarop ook weinig moeite met de gastheren. Matt BarnesRyan Brasier en zelfs potentiële Game 5-starter Chris Sale wierpen allen één inning zonder ook maar één honkloper toe te staan. De vooraf zo betwijfelde bullpen leek geen kind te hebben aan New York. Tot de laatste inning.
Boston’s grote zekerheid en topcloser Craig Kimbrel leek het logische eind van een sterke pitching game van de bezoekers. Dat ging echter op een haar na helemaal fout. Door een honkslag van Didi Gregorius en vrije lopen van Aaron Judge en Luke Voit kreeg New York de honken vol met slechts één uit. Kimbrel leek de controle over de bal totaal verloren met enkele ballen die de strike zone ver misten. Dat bewees ook de slagbeurt van Neil Walker, die uiteindelijk door een geraakte bal op het eerste honk kwam en Judge binnebracht: 2-4.
Yankee Stadium kolkte en met Gary Sanchez aan slag, die in Game 2 twee homeruns sloeg, maakte het zich klaar op een orkaan van gejuich. Op een bal door het midden leek de catcher vol contact te maken, maar slechts anderhalve meter bleek de bal te kort voor een grand slam. Wel kwam Gregorius binnen op wat een opofferingsslag zou blijken voor Sanchez. met een vrije loop op de honken.
Dat bleek het dichtstbij dat de Yankees zouden komen bij de overwinning, want Rookie of the Year-kandidaat Gleyber Torres ging uit op een korte bal naar derdehonkman Eduardo Núñez. Die nul werd overigens nog even bekeken door de umpires, maar bleef staan na de replay.

UP NEXT

Voor de Yankees komt het 100 win season ten einde door de nederlaag tegen de aartsrivaal. Boston weet na twee uitschakelingen in de ALDS in de laatste twee jaar nu wél door te dringen tot de ALCS. Daarin wacht zaterdag- op zondagnacht regerend kampioen Houston Astros. Die wedstrijd vindt plaats om 02.09 Nederlandse tijd en is te zien op Fox Sports 4 en MLB.tv. Starters zullen binnenkort bekend worden gemaakt, dus houd onze ALCS preview in de gaten!

Coverfoto: Julie Jacobson

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen