MLB Play-Offs: Mets en Padres zetten favorieten onder druk in NLDS

De kalender wijst oktober aan en dus is het tijd voor de play-offs in Major League Baseball. Op dinsdag 1 oktober begonnen acht teams aan de WCS in hun betreffende divisies en via de Division Series en Championship Series komen we uiteindelijk bij de Fall Classic: de World Series. Zaterdagavond zetten de Guardians en Tigers in Cleveland de Division Series in gang.

NATIONAL LEAGUE DIVISION SERIES (best-of-5)

GAME 3: NEW YORK METS – PHILADELPHIA PHILLIES

Ze voelen dat het kan. Game 1 was close, de tweede werd gewonnen en aan de New York Mets nu de taak om het overgenomen thuisvoordeel ook daadwerkelijk te verzilveren. Een goede Sean Manaea kwam daarbij in Game 3 ontzettend goed van pas, maar ook een Pete Alonso die dit seizoen het beste lijkt te bewaren voor de play-offs. De eerstehonkman heeft naar zijn maatstaven niet het beste reguliere seizoen achter de rug, maar in de tweede inning sloeg hij al zijn derde homerun van dit postseason.

Een flinke domper voor Aaron Nola en de Phillies. De starter deed het helemaal niet slecht, maar de keren dat hij geraakt werd, ging de bal ook de tribunes in. Jesse Winker volgde in de vierde inning namelijk het voorbeeld van Alonso. Met Orion Kerkering werd het in de zesde inning nog erger voor de Phillies. De kampioen van de NL East kon geen vuist maken tegen Manaea, maar zag de thuisploeg steeds verder weglopen tot uiteindelijk een 6-0 voorsprong. Bryce Harper en Nick Castellanos deden nog iets terug, maar hun RBIs in de achtste inning brachten de Mets niet meer in verlegenheid.

UP NEXT:

Woensdagavond (23.00 uur Nederlandse tijd) willen de Mets doen wat de Phillies de laatste twee seizoenen tegen de Braves deden. Al in de NLDS de kampioen van de NL East elimineren. In Jose Quintana heeft Mets-manager Carlos Mendoza een ervaren kracht op de heuvel. De Colombiaan had vorige week tegen de Brewers zijn zenuwen goed onder controle en een volgende goede outing stuurt zijn team naar de NLCS. Ranger Suarez en de Phillies willen dat voorkomen. De starter zal dan wel beter voor de dag moeten komen dan in zijn laatste wedstrijden. Suarez gaf 15 earned runs op in z’n laatste vier optredens.


GAME 3: SAN DIEGO PADRES – LA DODGERS

In de eerste twee wedstrijden keken de Dodgers al razendsnel tegen een achterstand aan. Het sterrenensemble van Dave Roberts wilde nu de rollen eens omdraaien. Dankzij een solo homerun van Mookie Betts slaagden de bezoekers in die opzet. Dat Walker Buehler vervolgens de deur op slot hield voor de Padres, was ook mooi meegenomen voor LA. Het is één ding om de slagploeg één inning in bedwang te houden. Om dit meerdere innings achter elkaar te doen, is weer een heel ander verhaal. Buehler merkte dit op wel zeer pijnlijke wijze in de tweede inning.

De Padres scoorden tot nu toe telkens vroeg in de wedstrijd en deden dit ook in Game 3. Xander Bogaerts opende de score namens de thuisploeg en daarmee was het spreekwoordelijke hek van de dam. Mede dankzij een 2-run homerun van Fernando Tatis Jr. liepen de Padres in de tweede inning weg naar een 6-1 voorsprong. Voor Tatis was het alweer zijn vierde homer dit postseason.

Een slechte inning van Buehler, maar Michael King verging het in de derde al niet veel beter. Miguel Rogas, Shohei Ohtani en Mookie Betts kwamen achtereenvolgens door met een single. Teoscar Hernandez liet zich deze kans niet ontnemen en ramde de bal weg voor een grandslam. De Dodgers kwamen daarmee terug op 5-6, maar verder dan dat liet King het niet komen. Beide starters herstelden zich en de bullpen deed daarna de rest. Voor de Padres was dit prima, maar de Dodgers leden daardoor hun tweede nederlaag op rij en staan in Game 4 met de rug tegen de muur.

UP NEXT:

De geschiedenis dreigt zich te herhalen voor de LA Dodgers. Al jaren is de miljoenenploeg onaantastbaar in de eigen divisie, maar de laatste twee jaar ging het telkens al mis in de NLDS. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk aan wie Dave Roberts de bal toevertrouwt in Game 4. Dylan Cease mag donderdag (03.00 uur Nederlandse tijd) proberen om de Padres voor eigen publiek richting de NLCS te sturen.

Tussenstand in de serie: San Diego Padres leidt met 2-1

Cover photo:  Jerome Miron/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen