MLB Play-Offs: Pete Alonso slaat Mets naar Philadelphia

De kalender wijst oktober aan en dus is het tijd voor de play-offs in Major League Baseball. Op dinsdag 1 oktober begonnen acht teams aan de WCS in hun betreffende divisies en via de Division Series en Championship Series komen we uiteindelijk bij de Fall Classic: de World Series. De WCS kunnen we alvast wegstrepen. Afgelopen nacht beslisten de Mets de serie tegen Milwaukee in hun voordeel!

NATIONAL LEAGUE WILD CARD (best-of-3)

GAME 3: MILWAUKEE BREWERS – NEW YORK METS

Gedragen door de eigen fans en het momentum hoopten de Milwaukee Brewers voor het eerst sinds 2018 weer eens een ronde in de play-offs te overleven. Dit moest dan gaan gebeuren aan de hand van Tobias Myers. De 26-jarige rookie presenteerde zich goed tijdens het reguliere seizoen en kon met het nodige vertrouwen beginnen aan deze Game 3. Zijn laatste outing, op 28 september, was ook tegen de New York Mets. In vier innings stond Myers toen maar 1 hit toe en droeg zo bij aan de 6-0 overwinning.

Die ene hit hadden de Mets nu al direct te pakken. Francisco Lindor kwam als leadoff hitter door met een tweehonkslag, maar Myers gaf geen krimp. Hij antwoordde met onder meer twee strikeouts en hield de Mets zodoende van scoren. José Quintana kan zich die wedstrijd van afgelopen zaterdag ook goed herinneren. Hij stond namelijk voor de Mets op de heuvel en werd belast met de nederlaag. De ervaren Colombiaan deed het dit keer veel beter. Jackson Chourio was in Game 2 goed voor 2 homeruns, maar tegen Quintana moest hij genoegen nemen met een single in de eerste inning.

Na vijf sterke innings gaf Myers het stokje over aan Trevor Megill, de oudere broer van Mets-pitcher Tylor. Quintana hield het een inning langer vol, maar ook hij wist de tegenstander van scoren te houden. Zijn vervanger had minder succes. Jake Bauers verwelkomde Jose Butto met een solo homerun. De volgende bal die Butto gooide, ging opnieuw de tribunes in. Nu was het Sal Frelick die American Family Field liet juichen. Veel eerder dan gewenst stuurde Mets-manager Carlos Mendoza zijn closer Edwin Diaz naar de heuvel. Vanaf de zevende inning moest hij de meubelen redden voor de bezoekers.

ALONSO DOET ‘T!

Zes nullen scheidden de Brewers nu nog van een NLDS tegen de Phillies. Freddy Peralta nam de eerste drie op zich. De laatste drie moesten door Devin Williams over de streep getrokken worden. Een veilig idee voor de Brew Crew. Williams kreeg zijn laatste earned run tegen op 21 augustus en was daarna behoorlijk dominant. Op het voor de Brewers slechtst denkbare moment liet hij die dominantie los. Na vier wijd voor Lindor en een single van Brandon Nimmo begaf Pete Alonso zich naar het slagperk. De eerstehonkman heeft niet zijn allerbeste jaar achter de rug, maar maakte dit in één klap goed. Letterlijk. Zijn 3-run homerun liet de wedstrijd volledig kantelen en een RBI-single van Starling Marte deed even later de rest.

De Mets, die zo vaak op de belangrijke momenten door de hoeven zakten, hadden twee dreunen uitgedeeld waarvan de Brewers zich niet konden herstellen. New York won met 4-2 en mag zich komende zaterdag in Philadelphia melden voor Game 1 van de NLDS.

UP NEXT:

Een nieuwe manager in Pat Murphy maar hetzelfde resultaat als onder Craig Counsell. Voor de Brewers eindigt het seizoen wederom na één ronde in de play-offs. Milwaukee won de laatste vier jaar drie keer de NL Central, maar als de kalender oktober aanwijst geeft de Brew Crew niet thuis. Dat werd ook vaak gezegd over de Mets. Zij bewezen in elk geval in deze serie het tegendeel en nemen het nu op tegen de divisiegenoot uit Philadelphia. Game 1 van die NLDS staat voor zaterdag 22.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma.

Cover photo: John Fisher

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen