NFL Previews: Week 5

Je weet dat het tweede deel van het seizoen is aangebroken als de eerste teams hun byeweek hebben. En daarnaast is er zondag ook de eerste game in London. Hoe die volgens ons gaat verlopen? Dat lees je in de nieuwe NFL Previews.

Tampa Bay Buccaneers (3-1) @ Atlanta Falcons (2-2)

Mercedes-Benz Stadium | Vrijdag | 02:15

De Bucs zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Door de onverwachte en onbegrijpelijke nederlaag tegen de Broncos blijft de ploeg van Baker Mayfield toch nog iets onder de radar. Daar kan de ontmoeting met de Falcons wel verandering in brengen. Inzet in het duel is de koppositie in de NFC South.

Bij de Falcons valt vooral Kirk Cousins op. Het spel van de nieuwe quarterback is nog niet geweldig, maar hij heeft wel al in twee wedstrijden een late drive voor elkaar gekregen die zijn ploeg de zege opleverde. Over het algemeen spelen de Bucs nog een stuk beter dan de Falcons, maar gaat het genoeg zijn voor de zege? Voorspelling: Falcons.

New York Jets (2-2) @ Minnesota Vikings (1-2)

Tottenham Hotspur Stadium, Londen | Zondag | 15:30

De eerste London-game. En gelijk een heerlijk duel. Aaron Rodgers tegen zijn oude divisierivalen uit Minneapolis. De Vikings zijn fantastisch aan het seizoen begonnen, met Sam Darnold als eerste frontrunner voor MVP. De aanval is gebalanceerd en verdedigend is het stabiel.

Bij de Jets is het een ander verhaal. Het duel vorige week tegen de Broncos viel letterlijk in het water. In de stromende regen miste de ploeg een field goal en een ideale kans om de zege te pakken. Een zege is gewenst om niet in een negatieve spiraal te komen. Op voorhand zijn de Vikings favoriet, maar wedstrijden in London zijn lastig te voorspellen en zorgen vaak voor een verrassing. Behalve dan dat het waarschijnlijk rommelig en slordig zal zijn. Voorspelling: Vikings.

Carolina Panthers (1-3) @ Chicago Bears (2-2)

Soldier Field | Zondag | 19:00

Dit had de wedstrijd moeten worden tussen de twee laatste nummer 1 picks in de draft. Maar het verhaal van Bryce Young is bekend. En de fans van de Bears vrezen al langzaam voor een herhaling. Al is dat natuurlijk nog veel te vroeg om te zeggen. Al is het trackrecord van Chicago en quarterbacks natuurlijk niet om naar huis te schrijven.

Toch liggen de problemen in de aanval niet (alleen) aan Caleb Williams. De offensive line gatenkaas noemen is nog een understatement. Williams moet elke play vrezen voor de hit. De Panthers lijken met een quarterback-wissel het lek voorlopig boven te hebben. Het duel in Chicago kan wel eens een sleutelduel worden. Kan Andy Dalton nog iets van dit jaar maken of wordt het een verloren seizoen? Voorspelling: Panthers.

Baltimore Ravens (2-2) @ Cincinnati Bengals (1-3)

Paycor Stadium | Zondag | 19:00

De twee teleurstellende divisierivalen tegenover elkaar. Niet dat er voor een van de twee teams echt iets aan de hand is, want de ploegen zijn goed genoeg om de play-offs te halen. Maar dan moet de verdediging van de Bengals wel serieus beter gaan spelen.

De start van de wedstrijd wordt voor de Ravens cruciaal. De afgelopen twee weken kwam de ploeg op voorsprong en kon Derrick Henry zich uitleven. Kan het die lijn voortzetten tegen de aangeslagen Bengals? Een (grote) kat in het nauw maakt rare sprongen dus een monstergame van bijvoorbeeld Ja’Marr Chase valt zeker niet uit te sluiten. Voorspelling: Ravens.

Miami Dolphins (1-3) @ New England Patriots (1-3)

Gillette Stadium | Zondag | 19:00

Een wedstrijd waar de fans van beide ploegen liever niet naar willen kijken. Daar gaan we geen energie aan verspillen. Voorspelling: Patriots.

Cleveland Browns (1-3) @ Washington Commanders (3-1)

Northwest Stadium | Zondag | 19:00

De Commanders zijn in korte tijd uitgegroeid van het lachertje van de league tot het favoriete team om naar te kijken. Dat komt allemaal door één man: Jayden Daniels. De rookie is een genot om naar te kijken en ook nog eens enorm efficiënt. In de laatste drie wedstrijden hebben de Commanders maar een keer gepunt. In totaal.

De Browns daarentegen zijn juist een grote teleurstelling. De ploeg mist bijna de hele offensive line en tight end David Njoku, maar dat neemt niet weg dat het een teleurstellend jaar is van de ploeg. Kan Kevin Stefanski het schip nog keren? Voorspelling: Commanders.

Indianapolis Colts (2-2) @ Jacksonville Jaguars (0-4)

EverBank Stadium | Zondag | 19:00

Het hoogtepunt van het jaar voor de Jaguars is voorlopig de dag dat ze het thuisstadion TrEverBank Stadium noemden naar hun startende quarterback Trevor Lawrence. Maar goed dat ze dit de eerste wedstrijd gelijk gedaan hebben, want niemand weet hoelang het nog mogelijk zal zijn. Er wordt zelfs al voorzichtig gevraagd naar Mac Jones. Dan weet je wel hoe slecht het spel tot nu toe is geweest.

De Colts zijn enorm wisselvallig. De grote vraag is of het Anthony Richardson of Joe Flacco gaat worden. Richardson raakte vorige week weer eens geblesseerd, al lijkt het niet ernstig te zijn. De grote vraag is vooral of de Colts in de playcalling eindelijk rekening gaan houden met de fysieke gesteldheid van hun quarterback. Voorspelling: Jaguars.

Buffalo Bills (3-1) @ Houston Texans (3-1)

NRG Stadium | Zondag| 19:00

Het topaffiche van het vroege window. De Bills begonnen indrukwekkend aan het seizoen maar werden vorige week ruim verslagen door de Ravens. Zijn de Bills weer terug op aarde? Het duel met de Texans zal ons weer wat wijzer maken en dan zal blijken of de Bills hun wapens van vorig jaar echt niet missen zoals ze ons in de eerste weken wilden doen geloven.

Het spel van de Texans is dit seizoen ook nog niet zo indrukwekkend. Dat is ook logisch met een jonge ploeg die nog veel moet leren. In de afgelopen weken werden ze een paar keer gered door een fantastische C.J. Stroud en Nico Collins. Maar de huidige formule lijkt niet lang houdbaar. De ploeg zal grotere delen van een wedstrijd goed moeten spelen om te winnen van de goede tegenstanders. Voorspelling: Bills.

Las Vegas Raiders (2-2) @ Denver Broncos (2-2)

Empower Field at Mile High | Zondag| 22:05

Het is nog niet goed wat de Broncos hebben laten zien dit seizoen, op de wedstrijd tegen de Bucs na. Nu kan de regen van vorige week als excuus worden gebruikt voor de stap terug die de ploeg gezet leek te hebben.

De Raiders hebben eveneens twee winstwedstrijden. De ploegen voelen niet als play-offteams, maar de winnaar kan zomaar eens mee gaan doen om de wild cards. Gaat dit voor Las Vegas gebeuren met of zonder Davante Adams? De sterreceiver heeft om een trade gevraagd en volgens de geruchten zouden de Raiders hier niet onwelwillend tegenover staan. Voorspelling: Broncos.

Arizona Cardinals (1-3) @ San Francisco 49ers (2-2)

Levi’s Stadium | Zondag | 22.05

De Cardinals zagen er dit jaar bij vlagen goed uit. Vooral als Kyler Murray Marvin Harrison Jr. wist te vinden. Helaas gebeurde dit vaak alleen maar in het begin van de wedstrijden. Daardoor zakken de Cardinals later in de wedstrijd vaak weg.

De 49ers hebben last van blessures, maar hadden het geluk dat ze vorige week tegen de Patriots mochten spelen. Dat lijkt wel één van de slechtste ploegen in de league. Ook de Cardinals zijn geen hoogvlieger, dus dit zou een eenvoudige middag moeten worden. Zelfs met alle blessures. Voorspelling: 49ers.

Green Bay Packers (2-2) @ Los Angeles Rams (1-3)

SoFi Stadium | Zondag | 22:25

De rentree van Jordan Love was niet helemaal zoals de ploeg het zich had voorgesteld. Tegen de Vikings gooide hij maar liefst drie intercepties. Ook verloor de ploeg nog een fumble en miste het twee field goals. Toch verloor het van de goede Vikings met maar twee punten verschil.

De tweede helft zag het er dan ook een stuk beter uit bij Green Bay. Als het die lijn voort kan zetten dan moet dit genoeg zijn. Het blessurespook waart weer rond in Los Angeles en vorige week werd duidelijk dat dit soms zelfs voor Sean McVay te veel is. Voorspelling: Packers.

New York Giants (1-3) @ Seattle Seahawks (3-1)

Lumen Field | Zondag| 22:25

De Seahawks liepen afgelopen week tegen hun eerste nederlaag op. Vooral verdedigend viel het tegen bij Seattle in het duel met de Lions. Goff kon een perfecte wedstrijd gooien en ook in de running game domineerden de Lions. Met een korte week door het duel op MNF zou je misschien problemen verwachten tegen de Giants, maar ook hier loopt het nog niet lekker. Malik Nabers is een belangrijk lichtpuntje, maar het is nog niet voldoende om wedstrijden mee te winnen. Voorspelling: Seahawks.

Dallas Cowboys (2-2) @ Pittsburgh Steelers (3-1)

Acrisure Stadium | Zondagnacht | 02:20

Een duel tussen twee ploegen die niet verder uit elkaar zouden kunnen liggen. De Cowboys waar het altijd broeit en waar de club altijd in de media staat. Tegenover de Steelers, die het vooral van hard werken en goed verdedigen moeten hebben.

Deze game tijdens SNF levert wel mooie duels op. Kan de defensie van Pittsburgh met T.J. Watt de Cowboys afstoppen? En aan de andere kant is de vraag of de verdediging van de Cowboys goed genoeg is om Justin Fields te beteugelen. Fields zal echt niet elke drive over het veld lopen, maar met deze verdediging is dit ook helemaal niet nodig. Voorspelling: Steelers.

New Orleans Saints (2-2) @ Kansas City Chiefs (4-0)

GEHA Field at Arrowhead Stadium | Maandagnacht | 02:15

Kunnen de Chiefs nog een fatsoenlijke aanval neerzetten? Dat is de grote vraag na de blessure van Rashee Rice. Volgens lokale media zijn de Chiefs aan het kijken of ze niet via een trade nog een wapen voor Patrick Mahomes kunnen vinden. Als dat niet lukt dan zal het wel weer het oude recept worden, een goede defensie en net genoeg plays van Mahomes en Travis Kelce.

Aan de Saints om hier wat tegenover te stellen. De eerste twee weken liep de aanval als een trein en werden er records verbroken. Van die vibe is weinig meer over. Taysom Hill was vorige week de belangrijkste aanvaller, voor hij met gebroken ribben naar de kant moest. Voorspelling: Chiefs.

Bye week: Lions, Titans, Eagles, Chargers


Lees hier de SportAmerika NFL Power Rankings van deze week.

Coverfoto: Alika Jenner/NFL

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen