MNF: Daniels en Allen duwen Bengals en Jaguars verder in de problemen

Het is de Cincinnati Bengals en de Jacksonville Jaguars niet gelukt om de zwakke start van het seizoen te keren. In een doubleheader tijdens MNF gingen beide ploegen onderuit. Josh Allen van de Bills en Jayden Daniels van de Commanders waren de grote uitblinkers en duwden daarmee hun tegenstanders nog verder in de problemen.

JAYDEN DANIELS BREAKOUT GAME TEGEN DE BENGALS

Washington Commanders @ Cincinnati Bengals | 38-33

De Bengals deden in de week voorafgaand aan het duel lacherig over de aanval van de Washington Commanders. Volgens CB Cam Taylor-Britt was het een aardige college-aanval, maar niet meer dan dat. Tijdens MNF bleek echter dat deze Bengals zelfs niet in staat zijn een aanval op college niveau te stoppen.

Grote uitblinker was Daniels, die in zijn derde wedstrijd absoluut zijn beste optreden in de NFL had. De quarterback van de Commanders zag 21 van zijn 23 passes gevangen worden voor 254 yards en twee touchdowns. Daarnaast was Daniels ook nog eens goed voor 39 rushing yards, die een aantal cruciale first downs opleverden.

Het zorgde ervoor dat de Bengals opnieuw tegen een beschamende thuisnederlaag opliepen. Volgens Ja’Marr Chase zijn de Bengals het ’team to beat’ in de AFC, maar de ploeg verloor dit jaar voor eigen publiek al van de Patriots en nu dus ook de Commanders. Samen met de nederlaag op bezoek bij de Chiefs zorgt dit ervoor dat het team 0-3 staat.

GEEN PUNTS OF TURNOVERS

De zege van de Commanders was niet gestolen en dikverdiend. De thuisploeg nam door een touchdown van Chase nog wel de leiding in het eerste kwart, maar voor rust was het duel al volledig gekanteld. Drie rushing TD’s (Robinson, Ekeler en Daniels zelf) zorgden ervoor dat de Commanders bij rust een comfortabele 21-13 voorsprong hadden.

In de tweede helft kwam die niet in gevaar omdat elke drive dit duel een score opleverde, op een gemiste fieldgoal van de Bengals in de eerste helft na. Het was voor het eerst dat een NFL-duel geen enkele punt of turnover kende. Elke keer als de Bengals in de tweede helft op een score kwamen bleek de verdediging dus niet in staat de ‘college-aanval’ van Washington af te stoppen of af te remmen op weg naar de derde nederlaag op rij.

De Bengals moeten nu op bezoek bij de Panthers, die er zondag ineens ook meer dan NFL-waardig uitzagen, om het seizoen op gang te krijgen. De Commanders zijn door deze verrassende zege tijdens MNF ineens koploper in de NFC East na een two game winstreak en spelen komende week bij de Cardinals.

BILLS VERNEDEREN JAGUARS

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills | 10-47

Daniels had een historisch debuut bij MNF, maar hij was nog niet eens de beste speler in deze dubbleheader. Die titel ging naar Josh Allen, die in de eerste helft de Jaguars totaal overklaste. De quarterback van de Bills gooide vier touchdowns en was goed voor 263 passing yards en nog eens 44 op de grond. Met ook nog twee rushing TD’s erbij was dit dan ook geen moment een wedstrijd.

Het enige wat voor de Jaguars in de eerste helft nog enigszins goedging was dat de ploeg erin slaagde een PAT van Tyler Bass te blokken, wat toch weer een puntje scheelde in de eindstand. Verder was het eenrichtingsverkeer. Het stond 13-0 na het eerste kwart en na een fieldgoal van de Jaguars volgden drie touchdowns op rij. Het spel van de bezoekers was dramatisch in deze fase, met onder meer een interceptie van Trevor Lawrence die ruim over zijn receiver heenging en zo eenvoudig opgepikt kon worden door de defensie van de Jags.

BACK-UPS SPELEN DUEL UIT

Omdat het duel bij rust gespeeld was namen de twee teams na de pauze wat gas terug. Lawrence leidde de Jaguars nog naar een touchdowndrive zodat de Jaguars wel de dubbele cijfers haalden. Daarna was het aan de back-ups Mitch Trubisky (Bills) en Mac Jones (Jaguars) om het duel uit te spelen.

Met de derde zege op rij gaan de Bills als koploper in de divisie een lastige serie wedstrijden in, want de komende drie wedstrijden zijn allemaal uit, en wel tegen de Ravens, Texans en Jets. Al zal Buffalo in deze vorm niemand vrezen. Dat is in Jacksonville wel een heel ander verhaal. De ploeg heeft nog geen overwinning geboekt. Aan coach Doug Pederson de taak om de boel snel op de rit te krijgen. Met duels tegen divisierivalen Houston en Indianapolis voor de boeg is het seizoen nog niet verloren, maar nog twee nederlagen op rij en de vraag is of de positie van de hoofdcoach dan nog houdbaar is.

Lees hier de recaps van vroege en late duels in de NFL op zondag en van TNF van afgelopen speelronde.

Coverfoto: AP Photo/Carolyn Kaster