TNF: Bills met gemak langs Dolphins, Tua valt uit

Week 2 is onderweg. De Buffalo Bills en de Miami Dolphins troffen elkaar voor een AFC East onderonsje. Het werd een redelijk eenzijdig treffen, waarbij de Bills dankzij meerdere intercepties van Tua Tagovailoa en touchdowns van James Cook aan het langste eind trokken. Het uitvallen van Tua vormde een stevige smet op de wedstrijd.

De eerste interceptie die Tua gooide kwam al na enkele minuten in het eerste kwart. De bal werd enigszins ongelukkig de lucht in gekatapulteerd en belandde keurig in de handen van Ja’Marcus Ingram. De Bills konden daardoor beginnen op de 28-yard line van de Dolphins en dat leverde direct een touchdown van James Cook op. Het was voor hem de eerste van de avond.

Lang duurde deze voorsprong niet, via De’Von Achane trok Miami de stand al snel gelijk. Achane zat sowieso lekker in de wedstrijd, met 96 rushing yards en 69 receiving yards. Nog voor het einde van het eerste kwart gooide Tua zijn tweede interceptie. Dit keer was het Christian Benford die hem onderschepte. Nu wisten de Bills alleen een field goal eruit te krijgen. Voor rust breidde Buffalo de voorsprong verder uit met twee touchdowns van wederom Cook. Hierdoor was de ruststand 24-10 in het voordeel van de Bills.

SLECHTE TWEEDE HELFT, TUA VALT UIT

In de tweede helft zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. De Bills hoefden niet meer en de Dolphins lukte het maar niet. Het levensgevaarlijke duo Tyreek HillJaylen Waddle ving samen maar 65 yards bij elkaar. De offense liep zeer stroef, iets wat bij de Dolphins niet gebruikelijk is. Het enige echte wapenfeit uit de tweede helft was de derde interceptie die Tua gooide. Het was wederom Ingram die de bal ving, hij liep hem deze keer ook binnen voor een touchdown.

Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Tagovailoa. De quarterback, die twee jaar geleden al meerdere keren een stevige hersenschudding opliep en naar eigen zeggen zelfs pensioen overwoog, werd na een rush wederom stevig op het hoofd geraakt. Net als twee jaar geleden krulden de vingers van Tua zich in een onnatuurlijke houding, wat duidt op een stevige tik die de hersenen te verduren krijgen. Het is voor de Dolphins te hopen dat het mee valt met Tua. Skylar Thompson maakte het duel af, hij speelde niet veel meer klaar.

Met deze uitslag gaan de Bills naar 2-0 en de Dolphins naar 1-1.