NFL Previews: Week 2

Week 1 zit er net op, en dus zitten fans vol in de overreaction. Teams die onverwachts wonnen, ruiken de Super Bowl al, teams die verloren, kijken alvast naar de komende draft. Maar niks is gespeeld na een week in de NFL. Tijd voor de previews van week 2, waarin er weer enkele smakelijke wedstrijden op het menu staan.

Buffalo Bills (1-0) @ Miami Dolphins (1-0)

Hard Rock Stadium | Donderdagnacht | 02.15

De Bills moesten loskomen tegen de Cardinals. Uiteindelijk schoten ze zichzelf niet in de voet en staat Buffalo ‘gewoon’ op 1-0. Nu staat het eerste divisietreffen op het programma tegen de sterk geachte Dolphins. Het gaat een test worden voor Josh Allen & Co. Als Allen hetzelfde niveau aantikt als in week 1 maken de Bills uiteraard een goede kans.

De Dolphins hadden net als de Bills moeite in week 1, maar wisten het wel winnend af te sluiten. Het duel tegen de Jaguars kende een rumoerige warming-up, vanwege de arrestatie van Tyreek Hill. Dat weerhield Miami er niet van op 1-0 te komen. Tegen de Bills zullen de Dolphins een belangrijke slag in de divisie willen slaan. Of Jalen Ramsey meespeelt is de vraag. De duurste cornerback van de NFL dealt met een hamstringblessure. Voorspelling: Bills.

Las Vegas Raiders (0-1) @ Baltimore Ravens (0-1)

M&T Bank Stadium | Zondag| 19.00

De Raiders waren vrij kansloos tegen de Chargers, wat toch een teleurstelling moet zijn geweest. Nu staat er komende week een aanzienlijk zwaarder affiche op het programma in de vorm van Baltimore. Een lastige pot voor Antonio Pierce om de boel op de rit te krijgen. Tyree Wilson is questionable voor die pot met een knieblessure.

De Ravens verloren ternauwernood van de Chiefs. De defense had het direct een stuk lastiger dan vorig jaar het geval was, hoewel elke defense natuurlijk een zware tijd heeft tegen Patrick Mahomes en Andy Reid. Tegen de Raiders zullen de Ravens orde op zaken willen stellen en zich laten zien als één van de topteams in de AFC. Voorspelling: Ravens.

Los Angeles Chargers (1-0) @ Carolina Panthers (0-1)

Bank of America Stadium | Zondag| 19.00

De Chargers wonnen van de Raiders in de eerste officiële wedstrijd onder het Jim Harbaugh regime. De voormalige Michigan coach mocht daar onder andere de voormalige Ohio State running back J.K. Dobbins voor bedanken. Ook een zeer positief lichtpunt: Rookie offensive tackle Joe Alt hield zich uitstekend staande tegen onder andere Maxx Crosby en Christian Wilkins. Tegen de Panthers moet het record naar 2-0 gaan. Wel zonder wide receiver D.J. Chark, die op IR staat.

Niemand verwachtte iets van de Panthers, maar oei… Het was alsnog schrikbarend slecht tegen de Saints, met een veegpartij als gevolg. Tot overmaat van ramp is defensive tackle Derrick Brown, één van de weinigen die wel een acceptabel niveau haalt, waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. In het geval van de Panthers is het geen overreaction om te zeggen dat ze al naar de draft van 2025 kunnen gaan kijken. Voorspelling: Chargers.

New Orleans Saints (1-0) @ Dallas Cowboys (1-0)

AT&T Stadium | Zondag| 19.00

De Saints walsten met gemak over de Panthers heen, echt een uitdaging was het niet. Toch zaten er zeer aardige drives tussen voor Derek Carr en zijn offense. Nu wacht de defense van de Cowboys, die toch even van een ander niveautje is. Of Marshon Lattimore speelt in de Saints defense is nog de vraag, hij liep een hamstringblessure op in week 1.

De Cowboys maakten korte metten met de weerloze Browns. Dak Prescott tekende luttele uren voor de wedstrijd zijn nieuwe contract en speelde meteen uitstekend tegen een goede Cleveland defense. Het is voor de wedstrijd tegen de Saints nog onduidelijk of tight end Jake Ferguson meespeelt, hij dealt met een MCL sprain. Voorspelling: Cowboys.

Tampa Bay Buccaneers (1-0) @ Detroit Lions (1-0)

Ford Field | Zondag| 19.00

Zal Baker Mayfield met genoegen kijken naar het spel van de Browns en specifiek Deshaun Watson? Zekerheid is in elk geval dat Baker op het moment een stuk beter in zijn vel zit. Hij speelde wederom prima tegen de Commanders en leidde de Bucs naar 1-0. Nu kunnen ze in week 2 revanche nemen voor het playoffverlies tegen Detroit. Dat moet mogelijk wel zonder Antoine Winfield. De topsafety is doubtful.

De Lions wonnen de eerste overtime game van het nieuwe seizoen, dankzij het simpele recept van elke bal aan David Montgomery geven en rennen. De Lions willen dit jaar tot de topteams van de NFC behoren en overwinningen op teams als de Rams helpen bij deze ambitie. In week 2 treffen ze in de Bucs een tweede playoffwaardig team. Voorspelling: Lions.

Indianapolis Colts (0-1) @ Green Bay Packers (0-1)

Lambeau Field | Zondag| 19.00

De Colts en de Texans legden een werkelijk heerlijke wedstrijd op de mat namens de AFC South, waarin Indianapolis net aan het kortste eind trok. Hoogtepunt was de uit balans zijnde Richardson die een 60-yard bom gooide voor een touchdown. Voor week 2 is het afwachten of Josh Downs nu wel fit genoeg is om aan de start te verschijnen.

De Packers verloren in week 1, maar haalden deze week toch opgelucht adem. Jordan Love gaat weken missen, maar is niet de rest van het seizoen uitgeschakeld. Toch breken er hierdoor direct al cruciale weken aan voor de Packers. Met Malik Willis als quarterback gaat wedstrijden winnen een stuk lastiger worden en Green Bay wil niet teveel achterop raken bij de Lions. Voorspelling: Colts.

Cleveland Browns (0-1) @ Jacksonville Jaguars (0-1)

EverBank Stadium | Zondag | 19.00

De Browns waren vrij kansloos tegen de Cowboys. Deshaun Watson leverde wederom een weinig overtuigende wedstrijd af. Het is direct een zuur begin aan het seizoen van een team dat op papier een topkandidaat in de AFC zou moeten zijn. Tegen de Jaguars zullen de Browns orde op zaken moeten stellen.

De Jaguars konden een overwinning al ruiken, maar een Etienne fumble en een razendsnelle Dolphins touchdown zette de wedstrijd volledig op zijn kop. Lichtpunt voor Jacksonville: in Brian Thomas Jr. lijken ze een sterke receiver te hebben gevonden. Tegen de Browns moeten de Jaguars waarschijnlijk cornerback Tyson Campbell missen vanwege een hamstringblessure. Voorspelling: Jaguars.

San Francisco 49ers (1-0) @ Minnesota Vikings (1-0)

U.S. Bank Stadium | Zondag| 19.00

De 49ers hadden op MNF niet bijzonder veel moeite met de onwennige Jets. Ook dit jaar zijn de Niners weer the team to beat in de NFC. Tegen de Vikings moet de zegereeks normaliter een vervolg krijgen. Mogelijk weer zonder Christian Mccaffrey, die met een kuitblessure dealt. Gelukkig voor SF verving rookie Jordan Mason CMC meer dan prima.

Is Sam Darnold de beste quarterback in de NFL? Wie zondag voor het eerst naar de sport keek moet het gedacht hebben. Darnold legde de weerloze Giants defense op de pijnbank. De defense van de 49ers is echter van een totaal ander kaliber voor Darnold en zijn offense. Voorspelling: 49ers.

Seattle Seahawks (1-0) @ New England Patriots (1-0)

Gillette Stadium | Zondag| 19.00

Vooral op defensief gebied was het een indrukkende wedstrijd die de Seahawks tegen de Broncos neer wisten te zetten. Met een 1-0 op zak gaat Seattle nu op bezoek bij de Patriots. De Seahawks zijn zonder grote kleerscheuren uit week 1 gekomen, wat ze favoriet maakt in dit duel.

De Patriots zorgden voor de verrassing van het weekend door de veel sterker geachte Bengals te verslaan. Zowel defensief als offensief waren de Pats de bovenliggende partij en kende debuterend head coach Jerod Mayo een goed begin. Er kwam eind vorige week wel slecht nieuws omtrent Christian Barmore. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de defensive tackle dit seizoen helemaal niet meer speelt nadat er bloedproppen bij hem werden gevonden. Voorspelling: Seahawks.

New York Jets (0-1) @ Tennessee Titans (0-1)

Nissan Stadium | Zondag | 19.00

De Jets verloren relatief kansloos van de 49ers. Een lichtpunt: Aaron Rodgers overleefde het eerste duel en liet bij vlagen zien nog altijd een uitstekende quarterback te zijn. Een minpunt: De vorig jaar zo alom geprezen defense had het heel moeilijk. Tegen de uitstekende 49ers is dat geen schande, maar het zal wel beter moeten als de Jets hun Super Bowl window willen benutten.

De Titans verloren van de Bears en dat was knap, want de Bears scoorden geen offensieve touchdown. Dieptepunt was de onbegrijpelijke interceptie die Will Levis richting de Bears gooide, die tot een pick-six leidde. Tegen de Jets zal hij dit soort dommigheden achter zich moeten laten. Voorspelling: Jets.

New York Giants (0-1) @ Washington Commanders (0-1)

Northwest Stadium | Zondag| 19.00

Het zal de Giants fans niet meegevallen zijn. De verwachtingen waren niet hoog dit jaar, maar Daniel Jones zakte grandioos door het ijs. Een veelzeggende statistiek: sinds Jones zijn 160 miljoen dollar deal tekende, gooide hij meer pick-sixes dan touchdowns. Nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen de Commanders.

De Commanders verloren van de Buccaneers, maar Jayden Daniels liet bij vlagen zien waar zijn potentie ligt. Toch zal Washington weinig verwachtingen hebben van het komende jaar. Voor het treffen met de Giants mist Washington mogelijk cornerback Emmanuel Forbes Jr. en sowieso kicker Cade York. York mistte twee field goals en hoeft zich niet meer te laten zien in Northwest Stadium. Voorspelling: Giants.

Los Angeles Rams (0-1) @ Arizona Cardinals (0-1)

State Farm Stadium | Zondag| 22.05

De Rams werden in OT de grond ingelopen door de Lions, maar de echte zorgen liggen bij de blessures. Van de offensive line staan Rob Havenstein, Steve Avila, Kevin Dotson én Joe Noteboom op questionable dan wel doubtful sinds zondag. Het grootste gemis is Puka Nacua, die sowieso de komende vier duels mist met een knieblessure.

De Cardinals konden lang meekomen met de Bills. En dat terwijl de nieuwe WR1 Marvin Harrison Jr. nauwelijks een bal kreeg van Kyler Murray. Daar tegenover stond running back James Conner, die de aanval van de Cards naar een hoger niveau brengt. Voor het duel tegen de Rams staan er geen noemenswaardige blessures op de lijst. Voorspelling: Cardinals.

Pittsburgh Steelers (1-0) @ Denver Broncos (0-1)

Empower Field at Mile High | Zondag | 22.25

Het was T.J. Watt die de Steelers de overwinning bezorgde tegen de Falcons. Offensief kreeg Pittsburgh weinig gedaan met Justin Fields, maar Watt toonde zich weer eens niet af te stoppen. Met deze defense maken de Steelers een uitstekende kans op bezoek bij de Broncos. Het ziet er naar uit dat Fields ook komende week gaat starten, met Russell Wilson nog altijd in de lappenmand. Ook zoekt Pittsburgh een nieuwe punter en placeholder na het uitvallen van Cameron Johnston.

Preseason is voorbij en Bo Nix is terug op aarde. De verhalen over Nix waren heel positief maar tegen de Seahawks bleek maar weer eens dat NFL football andere koek is. Komende week moeten Nix en de Broncos tegen een defense die nog wat hoger staat aangeschreven. Hopelijk kan hij zich nu beter verweren. Voorspelling: Steelers.

Cincinnati Bengals (0-1) @ Kansas City Chiefs (1-0)

Arrowhead Stadium | Zondag| 22.25

Traditiegetrouw beginnen de Bengals slecht aan het seizoen. Nadat eerst al naar buiten kwam dat een Ja’marr Chase extension niet rond komt dit jaar, verloor Cincinnati vervolgens van de veel lager ingeschatte Patriots. Zowel offensief als defensief zag het er niet goed uit. Nu moeten de Bengals op bezoek bij de Chiefs. Of rookie tackle Amarius Mimms en wide receiver Tee Higgins daar bij zullen zijn, is nog maar de vraag.

De Chiefs kenden een goed begin aan het nieuwe seizoen. Concurrent Baltimore werd namelijk aan de kant gezet. Rookie Xavier Worthy toonde zich een wapen en de defense is nog altijd ijzersterk. De Chiefs treffen de Bengals op een uitstekend moment, in de vorm van beide teams moet dit geen probleem zijn voor KC. Voorspelling: Chiefs.

Chicago Bears (1-0) @ Houston Texans (1-0)

NRG Stadium | Zondagnacht| 02.20

De Bears wonnen. Dat was niet te danken aan spetterend optreden van rookie Caleb Williams, die zich onwennig toonde in zijn debuut. De defense bezorgde Chicago uiteindelijk de overwinning op de Titans. Maar als je als team weet te winnen zonder een offensieve touchdown te scoren, dan kan je nog veel meer teams aan de zegekar binden. Het is vooralsnog onduidelijk of rookie Rome Odunze meedoet tegen de Texans, hij dealt met een knieblessure.

De Texans wonnen een spectaculair duel van de Colts. Net als vorig jaar waren het C.J. Stroud en Nico Collins die zich uitstekend lieten zien, terwijl nieuwe aanwinsten Stefon Diggs en Joe Mixon ook prima op dreef waren. The sky is the limit lijkt dit jaar te gelden voor dit jonge, getalenteerde team. Voorspelling: Texans.

Atlanta Falcons (0-1) @ Philadelphia Eagles (1-0)

Lincoln Financial Field | Maandagnacht| 02.15

De Falcons kenden een ouderwets stroeve wedstrijd tegen de Steelers. Wat vooral zorgen baart is dat Kirk Cousins bij vlagen liet zien niet helemaal 100% fit te zijn. De Falcons gaven Kirk een dik contract en nu moet er ook gewonnen gaan worden. Week 1 was een valse start en in de Eagles komt er nu een sterkere tegenstander.

De Eagles versloegen de Packers in het openingsduel, zonder daarbij echt groots te spelen. Als je dan toch wint van getalenteerde teams als de Packers, stemt dat hoopvol als Eagles fan. De Eagles kwamen bovendien zonder grootse kleerscheuren uit het duel op het verschrikkelijke veld in Brazilië. Nu kan er tegen de Falcons een volgende stap gezet worden. Voorspelling: Eagles.


Lees hier de Power Rankings na week 1!

Coverfoto: Stephen Lew/Imagn Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen