NHL three stars of the week – Goalies blinken uit

Nu het All-Star weekend bijna is aangebroken, krijgen de spelers in de NHL een beetje welverdiende rust en staan er geen wedstrijden op het programma. De afgelopen week werd er wel veel geijshockeyd en dit waren de drie blikvangers.
1: Brian Elliot – St. Louis Blues
Brian Elliot begon de week goed met een sterk optreden in de wedstrijd tegen de Colorado Avalanche. Elliot hield 41 schoten tegen en haalde een save-percentage van .976, desondanks was Colorado uiteindelijk de winnende ploeg nadat shootouts de wedstrijd moesten beslissen. In de wedstrijd daarna, waarin de Blues het opnamen tegen de Chicago Blackhawks, verloor Elliots’ ploeg weer, maar de goalie van St. Louis speelde weer bijzonder sterk en haalde een save-percentage van .920. Ondanks dat dit lager is dan wat Elliot in de wedstrijden daarvoor haalde, kan men in St. Louis concluderen dat ze een zeer betrouwbare sluitpost hebben.

Brian Elliot in actie.
Brian Elliot in actie.

2: Joe Thornton – San Jose Sharks
Ondanks zijn relatief oude leeftijd, heeft Joe Thornton deze week nog maar eens bewezen dat hij nog steeds van grote waarde kan zijn. De 36-jarige center van de San Jose Sharks kende een zeer goede week, waarin hij de assists aaneen reeg. In de laatste 4 wedstrijden wist Thornton in totaal 6 assists te maken en dat leverde tevens een +4 rating op. In de wedstrijd tegen de Colorado Avalanche van afgelopen dinsdag, maakte de number 1 overall pick van 1997 alweer zijn 1300e punt en werd hij benoemd tot First Star van de wedstrijd!
Thornton en co. vieren een duelpunt.
Thornton en co. vieren een doelpunt.

3: Petr Mrazek – Detroit Red Wings
De goede prestaties van Petr Mrazek kunnen de hockeyliefhebber beslist niet ontgaan zijn de afgelopen tijd. De jonge Tsjech presteert eigenlijk al het hele seizoen ijzersterk tussen de palen voor de Detroit Red Wings  en bevestigde dat deze week opnieuw. Afgelopen week wonnen de Red Wings beide wedstrijden en in de wedstrijd tegen de Buffalo Sabres werd Mrazek zelfs helemaal niet gepasseerd.
Mrazek doet het de laatste tijd uitstekend voor zijn Red Wings.
Mrazek doet het de laatste tijd uitstekend voor zijn Red Wings.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen