NHL Play of the Day: Dennis Wideman beukt official

POTD
Afgelopen nacht waren de laatste wedstrijden voor de All Star Break en dus moeten we het een paar dagen zonder echt ijshockey doen. De competitie start dinsdagnacht weer, maar niet voordat wij nog even terugblikken op vannacht met de NHL Play of the Day.
Na de puppy van Bobby Ryan en de nifty move van Aleksander Barkov, vandaag weer een official die betrokken is bij de NHL Play of the Day. Dit keer alleen als slachtoffer in plaats van dader.
In de wedstrijd van vannacht tussen de Calgary Flames en Nashville Predators, wordt Dennis Wideman tegen de boarding gedrukt door Miikka Salomaki. Als hij vervolgens richting de bank gaat, gebeurt het volgende:

Het verweer van Dennis Wideman: ” Ik probeerde het ijs te verlaten. Op het laatste moment keek ik op en zag hem. Ik kon hem niet meer ontwijken.”
Dat klinkt ongeloofwaardig, aangezien Wideman de hele tijd omhoog kijkt. Was Wideman even de weg kwijt nadat zijn hoofd de boarding raakte? Of gefrustreerd omdat er geen call was?
Don Henderson, de linesman in kwestie, heeft de wedstrijd afgemaakt. Voor geweld tegen een official met als doel hem te blesseren staat een automatische schorsing van minimaal 20 wedstrijden ( regel 40.2). De NHL heeft de tijd om tot een oordeel te komen, omdat de Flames pas op 3 februari weer in actie komen.
Wat denken jullie? Was dit bewust en volgt er een schorsing? Of geloof je het verweer van Dennis Wideman?

  1. Bewuste actie. Zou het per ongeluk zijn, dan zou hij zich hebben bekommert om de scheidsrechter. Plus dat hij zich schrap zet vlak voor het contact.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen