NHL Playoff-watch: Islanders grijpen laatste ticket, Stars voeren druk op

Nog een paar wedstrijden en dat kan er een streep onder het reguliere seizoen 2022-2023. Bij SportAmerika volgen we de strijd om de laatste postseason-tickets op de voet en houden we natuurlijk de strijd om de verschillende divisietitels in de gaten. Afgelopen nacht deden de New York Islanders wat ze moesten doen en voerden de Stars de druk op de Avalanche wat op.

EASTERN CONFERENCE

NEW YORK ISLANDERS – MONTREAL CANADIENS (4-2)

Het waren rare dagen voor de New York Islanders en hun fanbase. Ze stonden op pole voor een wildcard, gaven die mooie uitgangspositie vervolgens uit handen, maar door de nederlaag van de Penguins tegen Chicago kregen ze opeens die prachtige poleposition weer in de schoot geworpen. In de nacht van woensdag op donderdag speelden ze hun laatste wedstrijd. In eigen huis tegen de uitgespeelde Canadiens.

De fans mochten een stormloop op het doel van Sam Montembeault verwachtten en die storm kwam er ook. De Habs hielden weliswaar even stand, maar mede dankzij twee goals van Brock Nelson schopten de Isles de deur naar de play-offs open. Na een jaar afwezigheid mogen ze zich weer melden voor het toetje, maar of dat toetje lekker smaakt valt nog te bezien. Als de Panthers donderdag winnen van Carolina treffen de Islanders namelijk de Bruins in de eerste ronde.

WESTERN CONFERENCE

ST. LOUIS BLUES – DALLAS STARS (2-5)

De tickets in het westen zijn al vergeven, maar verschillende teams spelen nog wel voor divisietitels en plaatsing in de play-offs. Dallas is zo’n team dat nog kans maakt op de titel in de Central, maar dan moest er wel gewonnen worden van de Blues. De teams treffen elkaar twee keer in twee dagen en de eerste slag werd een prooi voor de Stars. Mede dankzij twee treffers van rookie Wyatt Johnston werden de Blues in St. Louis op een 5-2 nederlaag getrakteerd.

Met nog één wedstrijd (thuis tegen de Blues) te gaan, hebben de Stars nu 106 punten. Dat is er één meer dan de Avalanche, die nog twee duels te spelen hebben. Colorado speelt donderdag thuis tegen de Jets en reist een dag later naar Nashville voor de afsluiter tegen de Predators.

Cover photo: Kathy Willens/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen