Jets-verdediger Trouba dient tradeverzoek in

Winnipeg Jets verdediger Jacob Trouba viert zijn goal tegen Buffalo (Foto: Shawn Coates Photo).
Winnipeg Jets verdediger Jacob Trouba viert zijn goal tegen Buffalo (Foto: Shawn Coates Photo).

De kogel is door de kerk: Jacob Trouba wilt van club wisselen. Eerder deden er zich al geruchten de ronde dat de jonge verdediger, wegens een gebrek aan speelminuten, zijn heil elders wilt zoeken. Vannacht werden deze beweringen bevestigd door zijn zaakwaarnemer Kurt Overhardt. Hij liet aan sportzender TSN weten dat hij niet langer zal onderhandelen met de Jets over een nieuw contract. Ook hoeft men Trouba niet te verwachten voor het trainingskamp dat dit weekend in Winnipeg is begonnen.


Reactie Winnipeg
Dit statement kwam niet uit de lucht vallen voor GM Kevin Cheveldayoff. De onderhandelingen met Trouba’s kamp verliepen al maanden zeer stroef, mede door het feit dat Winnipeg in Dustin Byfuglien en Tyler Myers al twee goede rechtshandige verdedigers heeft. Cheveldayoff besloot geen woorden vuil te maken aan de situatie en zei dat hij op zoek zal gaan naar de beste oplossing.


Stroeve onderhandelingen
De zorgen over het nieuwe contract van de restricted free agent begonnen halverwege het vorige seizoen al, toen uitlekte dat Trouba op zoek zou zijn naar meer dan zeven miljoen dollar per seizoen. Al snel werd dit gerucht tegen gesproken en sindsdien is er niks meer uitgelekt over de onderhandelingen. Maar men wist dat deze onderhandelingen niet soepel zouden verlopen. De verdediger was op zoek naar meer speelminuten, en dat zou lastig worden met Dustin Byfuglien en Tyler Myers voor hem op de depth chart.
Trade talk
Nu zullen beide partijen gaan zoeken naar een club die uitkomst kan bieden. Interesse zal er volop zijn, want er zijn veel teams die een jonge versterking voor de rechterkant wel zien zitten. De Arizona Coyotes zouden zelfs al contact hebben opgenomen met Cheveldayoff. Toch zal Winnipeg zijn jonge verdediger niet voor niks van de hand willen doen. Het wegruilen van Trouba zou een aanzienlijk gat in de defensie opleveren. Er zal dus een team bereid moeten zijn om een prijs te betalen voor de Amerikaan en daarnaast ook nog over een nieuw contract willen onderhandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen