José Fernandez omgekomen bij bootongeluk

Philadelphia Phillies v Miami Marlins
Pitcher José Fernandez van de Miami Marlins is zondagochtend overleden na een bootongeval. De 24-jarige pitcher is volgens de berichten samen met twee andere opvarenden gecrasht nabij Miami Beach. Het ongeluk vond rond 3.30 in de Amerikaanse ochtend plaats.


Fernandez werd naast zijn kwaliteiten op de heuvel vooral geroemd om zijn vastberadenheid. Hij ondernam maar liefst vier pogingen om zijn geboorteland Cuba te ontvluchten. Bij één van die pogingen redde hij zijn moeder van de verdrinkingsdood. Ook kreeg hij een jaar celstraf voor zijn pogingen.
Nadat hij in 2008 eindelijk slaagde in zijn plan schreef hij zich in Florida in op Braulio Alonso High School. In 2011 werd hij gedraft door de Marlins. Fernandez was tweevoudig all-star, in 2013 en 2016, en werd in zijn debuutjaar gekozen tot NL Rookie of the Year.
De berichten zijn inmiddels bevestigd door de Miami Marlins. Het duel tussen de Marlins en de Atlanta Braves van vanavond is afgelast. Op zaterdag had Fernandez te horen gekregen dat hij niet in deze wedstrijd, maar in het duel van maandag zou starten. Afgelopen woensdag kwam Fernandez in actie tegen de Washington Nationals.


Foto: Getty Images/Archief

  1. aAs je foto’s ziet lijkt het alsof ze op een soort stenen pier zijn geknalt.
    Niet alleen Fernandez, maar ook twee anderen zijn omgekomen.
    5 dagen geleden maakte Fernandez via social media bekend dat hij voor het eerst vader zou worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen