Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2022/2023: Week 2

In de eerste weken zal de koppositie in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool vaak van eigenaar verwisselen. Ditmaal is het de beurt aan Jos Lagerburg. Hij wist maar liefst 13 duels goed te voorspellen. Dat lukte hem ondanks zijn vertrouwen in de Chargers tegen de Chiefs. Met 13 punten werd hij direct de weekwinnaar, op de voet gevolgd door Tobias Kappelle met 12. De lijstaanvoerder van vorige week, Remco Theunissen, valt uit de top 10. Tenslotte is er een eervolle vermelding voor Koen Schpns. Hij was de enige die de totaalscore van MNF (31) goed voorspelde.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool - Top 10 na week 2
Wicked Wood SportAmerika Football Pool – Top 10 na week 2

In week 2 werd één duel collectief goed voorspeld: De winst van de Buffalo Bills op de Tennessee Titans. Met een score van 41-7 liet Buffalo (lees: Josh Allen en Stefon Diggs) de deelnemers aan onze pool niet in de steek. Hoe anders was dat voor de Colts, Ravens, Steelers, Browns, Raiders en Bengals. Velen zagen hen winnen, maar al deze teams gingen onderuit. Vooral de 0-2 records van de Colts en Bengals doen menig wenkbrauw fronsen. Evenals de onverwachte overwinning van de Jets op de Browns en de machtige comeback van de Dolphins tegen de Ravens.

Naast deze duels waren er ook een paar waarover de meningen in de football pool verdeeld waren. Deze gaven de doorslag in het weekklassement. Neem bijvoorbeeld de winst van Daniel Jones en zijn Giants op de Carolina Panthers, of de overwinningen van de Lions en Eagles. Desondanks was het een week waarin slechts weinigen minder dan de helft van de duels goed voorspelden.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool - Top 10 picks van week 2
Wicked Wood SportAmerika Football Pool – Top 10 picks van week 2

VOORUITBLIK WEEK 2

Week 3 begon afgelopen nacht met een duel waar weinig vuurwerk verwacht werd. De teams moeten het namelijk doen met Jacoby Brissett en Mitch Trubisky under center. Desondanks is het een divisie-ontmoeting waar de belangen altijd groter zijn dan in andere duels. Het is dan ook één van de weinige duels waar op voorhand geen duidelijke favoriet is. Dat geldt ook voor ontmoetingen tussen de Raiders en Titans, 49ers en Broncos, en de Cowboys en Giants.

De wedstrijd tussen de Las Vegas Raiders en Tennessee Titans staat al in de derde speelronde onder hoogspanning. Beide teams hebben een 0-2 record, maar werden vooraf geacht de play-offs te halen. Een verliespartij is in de zwakke AFC South nog onoverkomelijk voor Tennessee. Las Vegas bevindt zich in de AFC West echter in een heel ander schuitje. Voor hen kan een 0-3 start funest zijn voor de play-offkansen. Houd er rekening mee in je voorspellingen.

Heel veel succes in de tweede week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen