TNF: Revival Ravens, Dolphins door ondergrens

“The way we are playing right now and the way we have played the last few weeks have been pretty conservatively. We are probably not going to go out there and put up 40 points”, aldus Joe Flacco voorafgaand aan Thursday Night Football. Het werden er precies 40 voor de Baltimore Ravens. De Miami Dolphins zetten daar niets tegenover. We kijken in ‘4 downs’ terug op Thursday Night Football.

1st down: Ravens repareren run defense

De Baltimore Ravens verloren vier van de laatste vijf duels voorafgaan aan TNF, vooral door een gebrekkige run defense. Tegen de Dolphins was dan ook het doel om dat aspect te verbeteren en Jay Ajayi uit de wedstrijd te houden. Het begon weinig veelbelovend na het toestaan van een 21-yard run van Ajayi, maar daarna herpakte de defensie van Baltimore zich uitstekend. De running back van Miami kwam in de volgende 12 carries beperkt tot slechts 2 (!) yards terreinwinst. Nose tackle Brandon Williams was cruciaal als run stopper.

2nd down: Dieptepunt voor Dolphins

Ajayi was met 250+ yards in de laatste drie wedstrijden nog de aanjager bij de Dolphins, die drie wedstrijden op rij hadden gewonnen. Zonder noemenswaardige running game werd die zegereeks meteen doorbroken. Back-up quarterback Matt Moore kon de passing game ook niet op gang helpen.
De hoop was dat hij een verbetering zou zijn ten opzichte van de geblesseerde Jay Cutler, maar die wens van de Dolphins-fans kwam niet uit. Moore overbrugde slechts 176 yards door de lucht, in 44 pogingen. Bovendien gooide hij in het vierde kwart ook nog twee passes die door de Ravens werden omgezet in een pick six. Na de 0-20 nederlaag tegen de Saints bereikten de Miami Dolphins (4-3) zo een nieuw dieptepunt: 0-40, mede door twee defensieve touchdowns tegen.

3rd down: Hoofdpijndossier Flacco na hit Alonso

Ondanks de ruime zege zijn er nog steeds zorgen voor de Baltimore Ravens, te beginnen met de quarterback-positie. Joe Flacco zit in het concussion protocol na een hit van Kiko Alonso. Flacco hield er hoofdpijn en een gescheurd oor aan over. Hij werd meteen vervangen door Ryan Mallett. Alonso ontsnapte met slechts een 15-yard penalty en mocht wel de wedstrijd wel vervolgen.


Met Mallett, die iets meer dan twee kwarten speelde, kwam de pass offense min of meer tot stilstand. De back-up QB startte goed door met een touchdown pass, vlak nadat Flacco was uitgevallen. Daarna completeerde Mallett nog maar twee passes voor 18 yards uit zes pogingen. De Ravens zullen dan ook hopen op de terugkeer van Flacco, ondanks zijn mindere vorm van de laatste weken. De quarterback mocht voor zijn gedwongen aftocht nog wel 101 yards en één touchdown bijschrijven.

4th down: Primeur voor Collins

Naast de defensie was ook Alex Collins uitstekend op dreef voor de Baltimore Ravens (4-4). Voor het eerste in zijn carrière slechtte hij de grens van 100 rushing yards in één wedstrijd. Indrukwekkender nog is zijn gemiddelde na zeven wedstrijden: 6,0 yards per carry na 80 rushes. Daarmee leidt hij de NFL bij spelers met meer dan 50 carries dit seizoen. Niet slecht voor een tweedejaars die dit seizoen nog gecut werd door de Seahawks. Collins danst zich week in, week uit door de defensie van de tegenstander.


Als Danny Woodhead en Terrance West later in het seizoen terugkeren dan heeft coach John Harbaugh zelfs een luxeprobleem.

Programma week 8

Zondag 29 oktober | 14.30 uur
Vikings @ Browns (London game FOX Sports 6)
Zondag 29 oktober | 18.00 uur
Panthers @ Buccaneers (FOX Sports 6)
49ers @ Eagles
Falcons @ Jets
Bears @ Saints
Chargers @ Patriots
Colts @ Bengals
Raiders @ Bills
Zondag 29 oktober | 21.05 uur
Texans @ Seahawks
Zondag 29 oktober | 21.25 uur
Cowboys @ Redskins (FOX Sports 6)
Maandag 30 oktober | 01.30 uur
Steelers @ Lions (FOX Sports 6)
Dinsdag 31 oktober | 01.30 uur
Broncos @ Chiefs (FOX Sports 6)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen