TNF Preview – Wilfork terug op oude nest, vuurdoop voor rookie Brissett

Buffalo Bills v Houston Texans
Voor de opener van week 3 staat er weer een kraker op het programma. De Houston Texans reizen af naar Foxborough om het op te nemen tegen de New England Patriots. De terugkeer van lokale held Vince Wilfork bij zijn oude ploeg. Wilfork, sinds vorig seizoen Texan, had niet kunnen denken dat de verhoudingen tussen de partijen bij zijn terugkomst er zo uit zouden zien als ze momenteel doen.
Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijden van het seizoen gewonnen van sterke tegenstanders. De Arizona Cardinals en de Miami Dolphins moesten buigen voor Belichick en de zijnen terwijl de Texans korte metten maakten met de Chicago Bears en de Kansas City Chiefs. Donderdagavond, als de rookwolken opgetrokken zijn zal één van de ploegen nog steeds ongeslagen zijn in het nieuwe seizoen.
Bekijk hieronder de preview van de heren van Touchdown LIVE!

Texans tanken zelfvertrouwen
Na het bedroevende einde van een toch al niet bijzonder lekker seizoen, wisten ze in Houston dat er flink wat werk aan de winkel was. De Texans proberen al jaren een serieuze impact te maken in de NFL en richting de Super Bowl te gaan maar tot op heden zijn ze nooit verder gekomen dan een winst in de wildcard ronde. Net als elk jaar is de ploeg uit Houston een kanshebber voor een plek in die play-offs. Dit jaar lijkt het geloof in een verbetering van het clubrecord er steeds meer te komen. Gebaseerd op de resultaten is dat niet vreemd.

🐐 #Repost (@nfl)

A video posted by Houston Texans (@houstontexans) on


J.J. Watt staat er niet meer alleen voor
De 2-0, maar bovenal de revanche op de Chiefs, komt niet uit de lucht vallen. De organisatie in Houston heeft alles op alles gezet om dit seizoen aan de aanvallende kant van de bal beter voor de dag te komen. Met het aantrekken van Brock Osweiler, die ondanks het pensioen van Peyton Manning mocht vertrekken bij de Denver Broncos, werd er een veelbelovende quarterback in huis gehaald. Running back Arian Foster werd geruild voor Lamar Miller van de Miami Dolphins en in de eerste ronde van de draft werd wide receiver Will Fuller aangetrokken. Ook de offensive line werd versterkt. Dit alles met als resultaat een ploeg die klaar lijkt om hoge ogen te gaan gooien. Vooral de rookie Will Fuller kent een vliegende start. Meer dan 100 yards en een touchdown in zijn debuutwedstrijd, gevolgd door nog eens een 100+ yard game in week 2. Een unieke prestatie.
Zo kreeg J.J. de tijd om even “het roest er af te spelen”. Zoals hij het noemde.


Garoppolo wel active, geen starter
Ondanks hun voortvarende start van het seizoen zullen de Patriots met iets minder vertrouwen de wedstrijd aanvangen. Het debuut van quarterback Jimmy Garoppolo was ongenaakbaar en de Patriots leken de eerste vier wedstrijden van het seizoen zonder Tom Brady zonder al te veel kleerscheuren door te gaan komen. De blessure die hij tijdens de wedstrijd tegen de Miami Dolphins vlak voor rust opliep gooit echter roet in het eten. Gelukkig voor de Patriots had Jimmy G in zijn eerste drie possessions evenveel touchdowns wat een comeback van de Dolphins in de tweede helft net niet mogelijk maakte. Vanavond zal Garoppolo wel zijn harnas aantrekken maar aan de zijlijn beginnen. Jacoby Brissett, de derde quarterback, mag als rookie nu al zijn debuut gaan maken als starter.
Ook het lot van tight end Rob Gronkowski is nog steeds in nevelen gehuld. Vlak voor het seizoen werd bekend dat de gigant “nog niet helemaal fit was”. Inmiddels gaat week 3 van start en heeft hij nog geen snap gezien. Ook zijn deelname aan de wedstrijd van vanavond is onzeker. De Patriots hebben in aanloop naar de clash met de Texans naar buiten gebracht dat zijn deelname questionable is. Zijn terugkeer zit er echter wel aan te komen. Een game-time decision dus.
Prognose
Het zal een taaie avond worden voor Jacoby Brissett. Je eerste start in de NFL. En dan tegen de Texans, die in hun vorige wedstrijd nog 4 sacks en 3 forced fumbles lieten noteren. Bovendien lijkt het beest J.J. Watt steeds beter zijn vorm te vinden en is klaar om te laten zien waarom zijn ploeg dit jaar het team is om rekening mee te houden. Het gewicht van de wedstrijd zal op de schouders van de Patriots’ verdediging komen te liggen. Iets wat lang geleden is voor de mannen uit Foxborough. Als zij de druk van de wedstrijd weten te verleggen op Osweiler en zijn mannen, kunnen we misschien nog een kunstje van Belichick verwachten. We mogen er inmiddels wel van uit gaan dat hij nog iets in zijn hoge hoed heeft zitten. Als de Patriots defense echter geen grote plays kan maken, gaat men in Foxborough een avond beleven, die ze lang niet hebben meegemaakt.
Voorspelling
De verdediging van de Patriots zal er voor zorgen dat ze lang stand houden tegen Houston. Echter kunnen we niet van een onthoofde offense verwachten dat ze tegen een verdediging als die van de Texans een vuist kunnen maken. De Texans winnen, 13-24
Foto: Getty Images

  1. Leuk geschreven, maar met qb 3 of 4 of welk nummer dan ook, de patriots thuis is altijd de favoriet ongeacht de tegenstander. Wie had verwacht dat ze na 2 wedstrijden 2-0 zouden staan… dus om bij een overwinning van de patriots over een opsett te spreken? Ik zeg 24-17

  2. Dat de Patriots zo dik zouden winnen had ik ook niet aan zien komen. Maar wat een wedstrijd zeg. Die TD van Brissett was geniaal. Dat was ook het moment dat je gelijk wist dat de Patriots zouden winnen. Wat een skills in die organisatie. Big plays van iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen