Brissett en de Patriots domineren Texans

pats
Vooraf werd de wedstrijd tussen de New England Patriots en de Houston Texans gezien als een ware kraker. Beide teams hadden immers de eerste twee wedstrijden gewonnen en niet van de minste tegenstanders. De Texans werden misschien wel gezien als licht favoriet daar New England zowel toekomstig Hall-of-Famer Tom Brady als back-up quarterback Jimmy Garoppolo om uiteenlopende redenen moest missen. Third string QB Jacoby Brissett moest debuteren tegen defensive monsters zoals J.J. Watt en Jadeovon Clowney en dat wens je niemand toe.
LeGarrette Blount
Alle verwachtingen ten spijt, deze wedstrijd werd nooit een echte wedstrijd. Brissett speelde alsof hij al jaren under center staat bij het team van Bill Belichick: hij distribueerde de bal zonder problemen, liet in tegenstelling tot andere quarterbacks van de Pats zien over mobiliteit te beschikken en had het geluk dat running back LeGarrette Blount in de vorm van zijn leven steekt. Stel daar een onwennige offense van de Texans, een totaal onzichtbare Watt plus slordige balbehandeling tegenover en de score van 27-0 in Foxborough wordt al enigszins geloofwaardiger.


Texans’¬†spelverdeler Brock Osweiler was geen schim van zichzelf en dat kwam mede ook door de defense van New England. De quarterback stond continu onder druk waardoor hij nooit in een ritme kwam. Alleen wide receiver DeAndre Hopkins ving dankzij de nodige acrobatiek nog wel eens een bal aan de zijlijn, maar verder dan dat kwam Houston niet. De running game bestond praktisch niet waardoor alles op Osweiler aankwam. Maar ondanks zijn aardige vorm van de voorgaande twee weken kon ook hij dus geen potten breken, mede omdat de defense van de Patriots donderdagnacht praktisch foutloos speelde.
Na een eerdere field goal van good old Stephen Gostkowski in het eerste kwart was het de beurt aan Brissett die na een roll-out maar liefst 27 yards verder de endzone in kon rennen.

Het was de langste run van een QB van de Pats in bijna 40 jaar die werd opgezet door een fumble van de Texans na de kick-off, wat uiteindelijk niet de enige zou blijken. Eerst was het Charles James die de bal verloor en even later, in het derde kwart was het Tyler Ervin die de bal aan de mannen van Belichick schonk. Ook zijn fumble werd genadeloos afgestraft, dit keer door LaGarrette Blount vanaf de one yard lijn. Tussendoor had Gostkowski ook nog zijn tweede field goal van de avond binnengeschoten.
Maar het hoogtepunt moest nog komen. In het begin van het vierde kwart, toen de wedstrijd allang gespeeld was, brak de pijlsnelle en oersterke Blount door de verdediging van Houston om de bal 41 yards verder in de endzone te deponeren.


Blount zou eindigen met in totaal 105 yards over de grond, wat gek genoeg twee yards meer was dan Brissett door de lucht. Eindigen met 11 gecompleteerde passes en 103 yards zal qua statistiek weinig indruk maken, maar zoals gezegd was de veldpositie van de Patriots evenals Blount de hele wedstrijd dermate goed dat veel meer niet nodig was.
Bij de Texans wierp Osweiler voor 196 yards waarvan 56 naar Hopkins gingen, terwijl running back Lamar Miller toch nog 80 yards over de grond kon verzetten. Het mocht allemaal niet baten. De verdediging van de Patriots was de hele avond dominant, terwijl de offense weinig moeite kende met het verplaatsen van de bal. De Texans zijn in hun hemd gezet en zullen de rug moeten rechten als ze echt de play-offs willen halen. En de Patriots? Die zijn 3-0 zonder Tom Brady. ‘Nuff said.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen