TNF – Bears, Raiders en Bills zijn dankbaar

De laatste donderdag van November, dat is Thanksgiving Day in de Verenigde Staten. Die feestdag gaat traditioneel gepaard met kalkoen, aardappelpuree, pompoentaart en drie NFL-games. Twee van de drie wedstrijden gaven ons helaas weinig om dankbaar over te zijn. De Bills hadden geen kind aan de Saints en de Bears en Lions konden weinig neutrale football-harten veroveren. Gelukkig kregen we tussendoor wel een kraker tussen de Raiders en de Cowboys. De Raiders trokken na een thriller aan het langste eind in overtime en verpestten zo de festiviteiten van de thuisspelende ‘Boys.

RAIDERS VERPESTEN THANKSGIVING-FEESTJE COWBOYS

Las Vegas Raiders @ Dallas Cowboys | 36-33

Ze hadden er 65 minuten voor nodig, maar de Las Vegas Raiders trokken verrassend aan het langste eind tegen de Dallas Cowboys in het AT&T Stadium. Tot diep in het vierde kwart stonden de Raiders voortdurend aan de leiding, maar de Cowboys sloegen er toch in om nog helemaal terug te keren. In de extra tijd ging het echter mis voor het team van Mike McCarthy. Na een 3 and out gaven ze bal aan de Raiders, die, geholpen door een vierde (!) defensive pass interference penalty op Anthony Brown, in positie kwamen om een field goal te trappen. Daniel Carlson miste niet en haalde de onverwachte zege binnen voor Las Vegas.

Lange tijd zag het ernaar uit alsof de Raiders zelfs vrij eenvoudig deze game zouden winnen. Ze stonden ruim drie en een half kwarten op voorsprong en ze lieten de Cowboys nooit helemaal terug in de wedstrijd. Derek Carr stond sterk te spelen en haalde 373 passing yards en een touchdown. Een derde daarvan werden gevangen door Hunter Renfrow. Ook running back Josh Jacobs speelde een stevige partij, met 112 yards from scrimmage en twee touchdowns. Helaas voor de offense speelde de defense niet op hetzelfde niveau.

PENALTY’S, PENALTY’S, PENALTY’S

De Cowboys kwamen namelijk toch nog terug in de wedstrijd en hingen de bordjes in het vierde kwart tot tweemaal toe gelijk. Dak Prescott moest niet onderdoen voor Derek Carr en gooide zelf voor 375 yards en twee touchdowns. Zelfs zonder de geblesseerde CeeDee Lamb en Amari Cooper ging de bal nog vlot over het veld bij Dallas, in de tweede helft tenminste. Michael Gallup en Cedrick Wilson deden met elk 100 yards hun geblesseerde collega’s even vergeten. Toch lukte het de Cowboys niet om over de Raiders te gaan. Niet alleen was de defense ondermaats, ook van discipline was er weinig sprake. Er vlogen maar liefst 28 gele vlaggetjes door de lucht. Goed voor 276 yards. De Cowboys namen er daar 166 van voor hun rekening. Ook de scheidsrechters genoten duidelijk van de spotlights die op deze game stonden.

De Cowboys en hun fans bleven uiteindelijk verweesd achter na de vijfde gelukte field goal van Daniel Carlson. Voor het eerst dit seizoen verliezen ze twee games op een rij. De Raiders van hun kant weigeren hun seizoen op te geven, ondanks alle perikelen naast het veld. Ze doen met een record van 6-5 weer helemaal mee om de play-offs in de AFC.

LIONS BLIJVEN ZEGELOOS NA NIPT VERLIES TEGEN BEARS

Chicago Bears @ Detroit Lions | 16-14

Zoals de traditie het voorschrijft, mochten de Lions de Thanksgiving-festiviteiten openen met een thuiswedstrijd. Tegen de Chicago Bears hadden ze een tijd lang uitzicht op hun eerste zege van het seizoen, maar op het einde liep het toch weer mis. In het derde kwart klommen de Lions op voorsprong na een touchdown-pass van Jared Goff (21/25, 171 yards, 2 TD) op T.J. Hockenson. Maar in het vierde kwart schoten ze zichzelf in de voet met een waar holding-festijn van de offensive linemen en enkele zeer discutabele coaching beslissingen. Het gaf de kans aan Andy Dalton (24/39, 317 yards, 1 TD, 1 INT) en de Bears om het veld over te steken en een game winning field goal te trappen. Cairo Santos miste niet en schonk zijn Bears de nipte zege.

Geen feest dus voor de Lions, die naast de wedstrijd ook nog eens hun beste speler verloren. D’Andre Swift moest vroeg in het tweede kwart naar binnen met een schouderblessure. Hopelijk voor Swift valt de schade mee.

BILLS HEBBEN GEEN ENKELE MOEITE MET ZWAKKE SAINTS

Buffalo Bills @ New Orleans Saints | 31-6

De Buffalo Bills hebben erg makkelijk de maat genomen van de New Orleans Saints. Ze hoefden daar niet eens foutloos voor te blijven tegen deze tandenloze tijger. Josh Allen gooide twee intercepties, maar de offense van de Saints, onder leiding van Trevor Siemian, weigerde te profiteren van de fouten. Allen bedankte voor zoveel goedheid met vier touchdowns. Tight end Dawson Knox nam de helft daarvan voor zijn rekening. New Orleans kon in het vierde kwart nog wel een touchdown scoren, maar toen was het kalf al lang verdronken. Zonder Jameis Winston, Alvin Kamara en Michael Thomas is het duidelijk dat er niet te veel verwacht moet worden van deze levenloze offense.


Benieuwd naar de voorspellingen voor de overige wedstrijden van Week 12? Je vindt ze hier!

Coverfoto: Jerome Miron/USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen