Tim Tebow op een zucht van NFL-comeback

Het gerucht hing al een tijdje in de lucht, maar nu lijkt het ook bewaarheid te worden. Tim Tebow keert terug naar de NFL. Hij zal eerstdaags een eenjarig contract tekenen bij de Jacksonville Jaguars. Daar zal hij echter niet als quarterback aan de slag gaan, maar wel als tight end. De geruchtenmolen ging aan het draaien toen op de eerste dag van de afgelopen NFL Draft, toen uitlekte dat Tebow had getest bij de Jaguars als tight end. General manager Trent Baalke bevestigde de geruchten, maar gaf meteen ook aan dat het vastleggen van Tebow geen prioriteit was. Daar lijkt nu dus verandering in te komen. Verwacht wordt dat Tebow nog deze week officieel een Jaguar zal zijn.

HERENIGING MET URBAN MEYER

Voor Tebow zelf is de move logisch. Hij is een kind van de streek – hij groeide op in Jacksonville – en wordt bij de Jags herenigd met zijn head coach van bij de Florida Gators, Urban Meyer. Onder Meyer won Tebow in 2006 de National Championship en in 2007 won hij de Heisman Trophy als beste College Football-speler van dat seizoen. Beide heren zullen hopen dat ze die successen nog eens kunnen herhalen.

Na zijn college-carrière ging het hard voor Tebow. In 2010 ging hij als 25ste pick van de draft naar de Denver Broncos. Tebow was immens populair en verkocht in zijn eerste seizoen al meteen het meeste aantal jerseys van alle spelers in de NFL. Hij eindigde 2010 als starter van de Broncos en scoorde een rushing touchdown in elk van zijn drie basisplaatsen. In 2011 kwam dan de echte doorbraak van Tebow. Hij verving al snel Kyle Orton under center en leidde met enkele spectaculaire comebacks zijn team naar de play-offs. In die play-offs hield de magie aan toen Tebow en de Broncos in overtime de maat namen van de Pittsburgh Steelers. Een week erop maakten de Patriots een einde aan het sprookje en dat zou ook meteen het einde van zijn run in Denver betekenen.

OMZWERVINGEN OP TV EN IN DE MLB

In 2012 ging het steil bergaf met de NFL-carrière van Tebow. De Broncos hadden net Peyton Manning aangetrokken en ontdeden zich van Tebow. Tebow werd naar de Jets gestuurd, waar hij dat seizoen tot amper acht passes en 32 rushes kwam. De Jets wisten niet wat aan te vangen met Tim Tebow en lieten hem dan maar gaan in april 2013. In 2013 en 2015 zou Tebow het nog proberen als quarterback bij de New England Patriots en de Philadelphia Eagles, maar hij slaagde er niet in die teams te overtuigen en kon zelfs geen plek als back-up versieren.

Intussen had Tebow een andere passie gevonden: de nationale televisie. Hij tekende een contract bij ESPN als College Football analyst en is nog steeds de co-host van SEC Nation; een pre-game show voor de grote College Football games.

“Als het niet lukt in de NFL, dan maar MLB proberen” moet Tim Tebow gedacht hebben. In 2016 tekende hij een Minor League-deal bij de New York Mets. Parallel aan zijn football-carrière, begon ook deze onderneming als een sprookje. Bij de eerste pitch die hij zag knalde hij de bal meteen het stadion uit voor een home-run. Hij kon echter geen vervolg breien aan dat spectaculaire debuut en hij bleef de komende jaren rondzwerven in het Minor League-circuit. Op 17 februari jongstleden kondigde Tebow aan dat hij stopte met baseball.

MEER DAN EEN PROMOTIESTUNT?

De vraag is nu of Tim Tebow nog geschikt is voor een NFL-roster in 2021. Het is alweer negen jaar geleden sinds hij voor het laatst een NFL-wedstrijd speelde. Bovendien heeft hij klaarblijkelijk zijn droom om een NFL-quarterback te zijn finaal opgegeven. Al voor hij aan zijn NFL-carrière begon, drongen scouts bij hem aan om het als tight end te proberen, iets wat hij toen systematisch weigerde. Nu zal hij bij de Jaguars de concurrentie moeten aangaan met vijf andere spelers op die positie: Chris Manhertz, James O’Shaughnessy, Ben Ellefson, Tyler Davis en de recent gedrafte Luke Farrell. Op het eerste gezicht een weinig indrukwekkende TE-room, maar is Tebow dan wel het antwoord? Of gaat het hier eerder om een plan om met de local hero wat extra ogen – en centen – richting de Jacksonville Jaguars te krijgen?

Coverfoto: Jack Dempsey/AP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen