SportAmerika Football Pool: koploper neemt afstand

Atlanta Falcons vs. Carolina Panthers
Week 9 en 10 zaten vol verrassingen. Dit uitte zich in lage scores in de hele SportAmerika Football Pool. Week 11 was een stukje anders. Er waren nog steeds verrassingen, maar zij die hier slim van profiteerden, maakten flinke sprongen op de ranglijst. Wat het meest in het oog springt, is de voorsprong van maar liefst 3 punten van koploper Robin van Grieken op nummer 2 Luuk Dokter. In week 11 hadden we twee weekwinnaars: Alen Bajramovic en Yoeri van Leeuwen. Zij hadden er 13 goed en hadden beide de totale MNF-score correct: 41. Dit laatste gold ook voor Daan van der Pas, maar hij voorspelde één wedstrijd minder goed. 

De top 25 van het algemeen klassement
De top 25 van het algemeen klassement

 
In week 11 waren de scores hoog. Veel deelnemers hadden 13 wedstrijden goed voorspeld en werden alleen om de tuin geleid door de Atlanta Falcons en de Carolina Panthers. Slechts 8 spelers verwachtten een overwinning van de Falcons. De twee andere duels waar men over verdeeld was, waren die tussen de Jets en de Redskins en die tussen Cleveland en Pittsburgh. Nummer 2 Dokter ging vervolgens de mist in door voor de Chargers te kiezen in hun ontmoeting tegen de Chiefs. Hierdoor kon Van Grieken de leiding pakken met drie punten voorsprong. Aangezien de verschillen vaak miniem zijn, lijkt het erop dat hij de komende weken zijn koppositie niet zo maar afstaat.

WEEK 12 VOL MOEILIJKE KEUZES

Als we vooruit kijken naar week 12 kunnen we een week 9 en 10 scenario verwachten in de SportAmerika Football Pool. Er zijn veel duels waarbij op voorhand moeilijk een winnaar kan worden aangewezen. Daarmee is het wederom een uitdagende week. Duels waarbij het dubbeltje beide kanten op kan vallen zijn bijvoorbeeld: Indianapolis @ Houston, Denver @ Buffalo, Jacksonville @ Tennessee, Dallas @ New England, Green Bay @ San Francisco en tenslotte Seattle @ Philadelphia. De ultieme week om met een paar ongewone keuzes de concurrentie te slim af te zijn. Onder de onderstaande afbeelding vind je de upsets die de NFL-redactie deze week verwacht. Luuk Dokter gaat voor de Jaguars over de Titans, Toon Aerts denkt dat Buffalo verliest van Denver en tenslotte kiest Ton de Vries voor een overwinning van de Jets op de Raiders.

Picks van de top 25 van het weekklassement (week 11)
Picks van de top 25 van het weekklassement (week 11)


WEEK 12 UPSETS


Luuk Dokter: de Jacksonville Jaguars verslaan de Tennessee Titans

De Tennessee Titans komen van een bye week en zijn klaar voor de Jaguars. In Jacksonville hebben ze een tegenstander met een zeer sterke pass rush. Tannehill gaat daarom weinig in het stuk voorkomen, anders is het duel bij voorbaat verloren. Dat betekent dat Derrick Henry wederom veel de bal zal krijgen. Een absolute mismatch met de zwakke run defense van de Jax. Aan de andere kant van de bal gaat Nick Foles waarschijnlijk plaatsnemen under center. Afgelopen weekend maakte hij niet de beste indruk, maar de Titans defense geldt als een zwakkere dan die van de Colts. Daarnaast gaat running back Leonard Fournette veelvuldig de bal krijgen. In die combinatie ligt voor Jacksonville de sleutel om het offensief nét iets beter te doen dan de Titans.

Toon Aerts: de Denver Broncos verslaan de Buffalo Bills

De Broncos hebben een hartverscheurend verlies achter de rug tegen de Vikings, maar toonden wel dat ze met heel wat verrassende offensieve plays kunnen komen. De Bills hebben eindelijk eens een tegenstander helemaal kunnen opeten, maar die tegenstander was wel Miami. Ik verwacht dat de Broncos vooral het positieve meenemen uit het verlies tegen Minnesota en de Bills zullen verrassen op eigen terrein.

Ton de Vries: de New York Jets verslaan de Oakland Raiders

De Raiders zijn misschien wel de verrassing van het seizoen, maar allesbehalve een steady team. Ik denk dat deze wedstrijd hun spreekwoordelijke bananenschil gaat zijn. Veel hangt af van de vorm van Sam Darnold. Als hij niet te veel onder druk komt te staan, laat hij mooie dingen zien. De pass-rush van de Raiders valt dit seizoen tegen, dus ik verwacht wel wat van de jonge Jets QB. Het lijkt alsof ze momenteel iets te optimistisch zijn in Oakland. Het blijft namelijk wel Derek Carr met een paar matige offensive targets. Dan kan er zo maar een slechte week tussen zitten.


Veel succes in week 12 van de SportAmerika Football Pool!

Coverfoto: Jeremy Brevard/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen