Houston herstelt: Texans kloppen Colts tijdens TNF

(AP Photo/David J. Phillip)
Op donderdagavond hebben de Houston Texans zich hersteld van de oorwassing die ze kregen van de Baltimore Ravens. In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de Texans aan het langste eind en namen zo een belangrijke voorsprong in de AFC South. Het was de connectie Watson-Hopkins die het verschil maakte.

GELIJKOPGAANDE EERSTE HELFT

De wedstrijd begon aftastend en het waren vooral beide defensies die goed aan de wedstrijd startten. Zeker bij Houston was dat nodig, na de vernedering vorige zondag in en tegen Baltimore. De Texans-defensie slaagde erin om quarterback Jacoby Brissett neer te halen in de eerste drive van de Colts. Ook de Texans sloegen er niet in meer dan een field goal te scoren in het eerste kwart. Wide receiver DeAndre Hopkins liet echter wel zien dat hij op scherp stond, toen hij een schitterende toedrag vangst realiseerde aan de zijlijn.


De Colts-defensie bleef goed spelen en Kenny Moore intercepteerde Deshaun Watson. Het was al tien thuiswedstrijden geleden dat Watson onderschept werd. De Colts wisten optimaal te profiteren en haalden in de daaropvolgende drive de eindzone. De strategie, die ook voor de rest van de wedstrijd zou gebruikt worden, was duidelijk: ren met de bal. Uiteindelijk was het quarterback Jacoby Brissett zelf die de finale run in de eindzone verwezenlijkte. De Colts deelden zo de eerste echte tik uit.


Toch zouden de Texans terugslaan. Deshaun Watson zocht meermaals DeAndre Hopkins en vond hem ook. Een schitterende diepe pass werd eenvoudig door Hopkins gevangen in de eindzone om de Texans opnieuw op voorsprong te brengen. Het was echter niet het laatste wapenfeit van de eerste helft. Ook de Colts konden nog scoren, via een field goal van veteraan Adam Vinatieri. Niet geheel tegen de verwachtingen in gingen we met een gelijke stand aan de koffie.

HOPKINS MAAKT HET VERSCHIL

Na de rust bleven de Colts hun run-first strategie toepassen. Jonathan Williams (26 carries, 104 yards) en Nyheim Hynes (9 carries, 51 yards) knutselden een goeie drive in mekaar en staken het veld over. Het was Williams die de kers op de taart mocht zetten met zijn eerste touchdown van het seizoen.
Deze score was het sein voor de Watson-Hopkins-connectie om opnieuw op volle toeren te gaan draaien. Ook de tweede wide receiver, Will Fuller, deed overigens met 140 receiving yards meer dan zijn duit in het zakje. Vroeg in het vierde kwart zocht Watson opnieuw zijn maatje Hopkins, die helemaal was doorgelopen tot in de eindzone. Hopkins strekte zich uit en hengelde de bal binnen zoals weinigen hem dat zullen nadoen. Zijn tweede touchdown van de avond was een feit en de Texans klommen naar een beslissende voorsprong.


Geen van beide teams wist na deze touchdown nog een score op het bord te brengen. De Texans hielden de voorsprong vast en boekten zo een levensbelangrijke zege in de strijd om de play-offs. Zo werd meteen ook het pijnlijke verlies tegen de Baltimore Ravens goedgemaakt. De Colts, die nog tegen onder meer de Titans en de Saints moeten spelen, zullen nog hun best mogen doen om de play-offs te halen.

Coverfoto: AP Photo/David J. Phillip

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen