Seahawks winnen NFC West, Packers kloppen Titans


De zondagavondwedstrijden stonden in het teken van de NFC. De Seattle Seahawks en LA Rams vochten een duel uit om de winst in de NFC West. De Seahawks namen revanche voor de nederlaag van enkele weken terug en stelden daarmee meteen de divisiewinst veilig. In Green Bay lag er een laag sneeuw, maar dat verhinderde de Packers niet om de Titans een ferme bolwassing te geven. De Packers behielden zo de fel begeerde eerste plek in de NFC. Ze liggen nog steeds in polepositie om een bye week te bemachtigen in de play-offs.


NFC WEST NAAR SEAHAWKS NA ZEGE IN ONDERLING DUEL MET RAMS | 9-20

De Seattle Seahawks hebben de NFC West gewonnen. In een direct duel met hun grootste concurrent werden de LA Rams verslagen. De bezoekers gingen in de eerste helft gelijk op met de Seahawks, maar na rust was de formatie van Russell Wilson oppermachtig. De LA Rams moeten nu volgende week van de Cardinals winnen om de play-offs nog te halen.

Het duel tussen de twee sterkste ploegen in de NFC West was vooral een defensief duel. Van de Rams mag dat ook worden verwacht, maar de verdediging van de Seahawks heeft zich de afgelopen maanden enorm ontwikkeld. In de eerste helft lukte het beide quarterbacks niet om de endzone te vinden. De Rams namen twee keer een voorsprong door een field goal, maar Seattle kwam beide keren op gelijke hoogte.

In de tweede helft leek de beslissing snel te vallen. De Seahawks scoorden direct op hun eerste drive een touchdown. Wilson leidde zijn ploeg naar de 4-yardlijn om vervolgens zelf de bal de endzone in te lopen.

Vinger uit de kom voor Goff

De Rams konden hier weinig tegenover zetten. Dat kwam ook doordat de ploeg uit Los Angeles pech had met blessures. Zo schoot de duim van quarterback Jared Goff uit de kom. De vinger werd door de medische staf goed gezet en Goff kon het duel afmaken, maar het hielp zijn spel niet. Darrell Henderson had dat geluk niet. De runningback raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon het duel niet vervolgen. Omdat de Rams ook al Cam Akers misten, bleef er weinig keuze over in de running game.

De Seahawks profiteerden hier optimaal van. De defensie was opnieuw het sterke punt van Seattle. Goff bracht zijn ploeg tot 4th and goal vanaf de 1-yardlijn. De Rams gingen ervoor en de verdediging van Seattle hield stand.

Het bleek het keerpunt in de wedstrijd. De Rams kwamen nog wel tot een field goal, maar kwamen niet meer dichterbij. In de slotfase scoorden de Seahawks nog een touchdown om de zege in de NFC West definitief binnen te halen. De Seahawks hebben volgende week zelfs nog een kleine kans om de NFC te winnen. Alleen moeten de Packers en de Saints hun duel dan wel verliezen.

Voor de Rams is de strijd nog iets spannender. De ploeg leek twee weken geleden één van de kanshebbers om de Super Bowl te halen, maar nederlagen tegen de Jets en de Seahawks hebben de verwachtingen naar beneden bijgesteld. Sterker nog, de Rams kunnen de play-offs zelfs nog helemaal missen. In een rechtstreeks duel met de Cardinals moet de ploeg van Sean McVay proberen een wild card-ticket af te dwingen. Voor de Rams is er nog een andere uitweg, als de Packers van de Bears winnen, zijn de Rams ook zeker van een plekje in de play-offs.


TITANS ZIEN ZWARTE SNEEUW TEGEN PACKERS

De Green Bay Packers hebben zich op dominante wijze ontdaan van de Tennessee Titans. In een besneeuwd Lambeau Field gingen Aaron Rodgers en co veel beter om met de omstandigheden. Ze hielden Derrick Henry in bedwang en gaven de Titans een bolwassing van formaat: 40-14

Rodgers automatisch in de sneeuw

De Packers openden de debatten in deze wedstrijd en lieten meteen zien dat zij wel raad weten met een sneeuwtapijt. De eerste drive was meteen goed voor een touchdown via de beste wide receiver in Green Bay: Davante Adams. Adams beleeft een uitzonderlijk seizoen en zou de hele avond lang een gesel vormen voor de Titans-defensie.

Dat was Aaron Rodgers zelf ook. In de eerste helft was hij quasi-automatisch en vond hij voortdurend zijn receivers. Rodgers sloot de eerste helft af met 15 gelukte passes uit 18 pogingen, 140 yards en drie touchdowns. De gelukkige ontvangers waren nogmaals Davante Adams en de man met de mooiste naam in de NFL: Equanimeous St. Brown. Ryan Tannehill daarentegen oogde een stuk onzekerder in de sneeuw. Hij werd onderschept door Darnell Savage en kon pas helemaal op het einde van de eerste helft een succesvolle drive in elkaar knutselen. Jonnu Smith ving de touchdown-pass en gaf de Titans nog een sprankje hoop.

Grondtroepen van Packers diepen de kloof uit

De hoop op een comeback groeide bij de Titans na de rust. Ryan Tannehill fopte de verdediging van Green Bay rond de middellijn en spurtte zelf naar de eindzone voor een touchdown van 45 yards. Plots was het verschil naar één score teruggebracht en alles leek weer mogelijk.

Dat was echter buiten de sterren van Green Bay gerekend. Aaron Jones schudde een gigantische run van 59 yards uit zijn schoenen en bracht zijn team tot op minder dan tien yards van de eindzone. Dat hij daarbij even buiten de lijnen trippelde werd gek genoeg niet aangevochten door de Titans. Davante Adams – weer hij – werkte de klus af en ving zijn derde touchdown van de avond.

De Packers schakelden over naar de grondtroepen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. De rookie AJ Dillon mocht zijn kunstjes tonen en deed dat met verve. De tweede ronde pick had een break-out prestatie met 124 rushing yards en twee touchdowns. De Titans waren murw geslagen en geraakten niet meer in de buurt van de eindzone. Zelfs Derrick Henry, doorgaans een boeman voor elke tegenstander, werd in bedwang gehouden en kwam niet aan de 100 rushing yards. De Packers leverden een totaalprestatie af en stapten als oververdiende winnaar van het veld.

First seed binnen handbereik

Er rest Matt LaFleur en zijn mannen nu nog één opdracht dit seizoen.  Als ze volgende week winnen van de aartsrivalen uit Chicago dan is de eerste plek in de NFC en de daar bijhorende bye week binnen. De Titans van hun kant kunnen zich geen misstap veroorloven tegen de Texans, willen ze niet alsnog de AFC South – en wie weet zelfs de play-offs – verloren zien gaan.


OVERIGE DUELS

In de overige duels verpestten de Carolina Panthers het feestje van hun voormalige coach Ron Rivera en zijn Washington Football Team. De Dallas Cowboys kenden geen genade met Jalen Hurts en de LA Chargers rekenden af met de divisierivalen uit Denver.

Carolina Panthers @ Washington Football Team | 20 – 13

Het is niet de week van Dwayne Haskins. De quarterback van het Football Team bezocht afgelopen week een stripclub, tegen alle coronavoorschriften in. De quarterback werd ontnomen van het aanvoerderschap van de ploeg. Op zondag verloor hij ook nog drie keer de bal en zijn plek als de spelverdeler van de ploeg. Washington had tegen het allang uitgeschakelde Carolina de kans de NFC East binnen te halen, maar een dramatische eerste helft zorgde ervoor dat het Football Team tegen een nederlaag aanliep. Hierdoor gaat de ploeg een spannende week tegemoet. De formatie moet winnen van de Eagles, anders gaat de winnaar van het duel tussen de Giants en Cowboys er met de divisie vandoor.

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys | 17 – 37

Beide ploegen streden in Dallas voor hun laatste kans om de divisie te winnen. In het eerste kwart leken de Eagles op een eenvoudige zege af te stevenen, gezien de 14-3 voorsprong. Maar daarna was het Dallas dat het duel domineerde. De verdediging dwong drie turnovers van Jalen Hurts af, terwijl Andy Dalton op een interceptie na foutloos was. De Cowboys namen steeds verder afstand en wonnen uiteindelijk onbedreigd. Door de nederlaag zijn de Eagles definitief uitgeschakeld, terwijl de Cowboys nog een kans hebben. Dan moet de ploeg zondag van de Giants winnen en hopen dat Philadelphia in de late wedstrijd op zondag van Washington wint.

Denver Broncos @ LA Chargers | 16 – 19

De Chargers wonnen hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Denver Broncos. Een goede eerste helft bleek voldoende om de matige Broncos af te houden. Rookie Justin Herbert (21/33, 253 yards, 1 TD) vond Austin Ekeler in de eindzone en vestigde een nieuw record voor het hoogste aantal touchdowns door een rookie quarterback in zijn eerste seizoen. “Herbie” zette het nieuwe record, met nog een wedstrijd te spelen, op 28 stuks. Voor zover het nog niet duidelijk was: de LA Chargers hebben hun quarterback van de toekomst beet.

Lees hier alles over de vroege games op zondag.

Bron cover photo: Jeff Hanisch | USA TODAY Sports

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen