Saga’s Rodgers en Jackson eindelijk ten einde

Zowel Aaron Rodgers als Lamar Jackson vroegen een tijd geleden een trade aan. Rodgers kreeg zijn zin en werd verscheept naar de New York Jets. Jackson kreeg zijn zin niet, maar ook hij zal niet rouwig zijn door zijn nieuwe contract bij de Baltimore Ravens.

Het waren de grootste vraagtekens aan het begin van het off-season; waar zouden Aaron Rodgers en Lamar Jackson terecht komen? Rodgers had tijd nodig voor zijn beslissing, hiervoor ging hij in een zogeheten ‘darkness retreat‘. Uiteindelijk liet hij te gast bij The Pat McAfee Show weten dat hij naar de Jets wilde.

Bij Jackson was het een ander verhaal. De Baltimore Ravens gebruikten de niet-exclusieve franchise tag voor de MVP van 2019. De Ravens wilden in eerste instantie, vooral door zijn historie van blessures, Lamar geen nieuw contract voor een langere tijd geven.

WITTE ROOK

Afgelopen woensdag kwam er dan toch witte rook uit de schoorstenen in Green Bay en East Rutherford. Rodgers kreeg zijn zin en werd door de Green Bay Packers geruild naar de New York Jets. Daarnaast stuurden de Packers twee picks uit de draft van dit jaar naar de Jets, pick 15 en pick 170. De Jets stuurden op hun beurt vier picks richting Green Bay. Drie picks voor de draft van dit jaar, pick 13, 42 en 207, en een voorwaardelijke pick voor de tweede ronde van volgend jaar. Deze tweede ronde pick wordt een keuze in de eerste ronde indien Rodgers 65% van de plays speelt bij de Jets komend seizoen.

Lamar Jackson kreeg zijn aangevraagde trade uiteindelijk niet. Wel maakten de Ravens hem de best betaalde speler uit de historie van de NFL. De komende vijf jaar betalen de Ravens Jackson $260 miljoen, waarvan $185 miljoen gegarandeerd. Hiermee overstijgt hij Jalen Hurts, Hurts was na zijn contractverlenging de bestbetaalde speler ooit. De Eagle QB tekende een aantal weken geleden een contract ter waarde van $255 miljoen.


Bron coverfoto: Getty Images

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen