Verhuizing Raiders naar Las Vegas stap dichterbij


Goedgekeurd
De beoogde verhuizing van de Raiders naar Las Vegas is een stap dichterbij gekomen. De staat Nevada heeft een bijdrage van 750 miljoen dollar aan het nieuw te bouwen stadion goedgekeurd. De verhuizing is nu alleen nog afhankelijk van een goedkeuring door de NFL eigenaren, die daar in januari over zullen stemmen.


Verouderd
Raiders eigenaar Mark Davis maakt er al jaren geen geheim van dat hij de franchise wil verhuizen. Het huidige stadion in Oakland is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige NFL standaard. Daarnaast wordt het stadion gedeeld met een honkbalteam, de Oakland Athletics, waardoor er in ieder geval tot en met september een baseball diamond in het midden van het veld ligt. Oakland is niet bereid mee te werken aan de bouw van een nieuw stadion. Vorig jaar probeerde Davis het team al naar Los Angeles te halen. De NFL koos er echter voor de Rams naar de city of angels te laten verhuizen. De San Diego Chargers hebben tot januari de optie om zich bij hen te voegen. Voor Davis de reden om op zoek te gaan naar een andere locatie.
Kosten
Als de NFL instemt met de verhuizing kan de bouw van start gaan. Het nieuwe stadion in Las Vegas gaat 1,9 miljard dollar kosten en moet in 2020 klaar zijn. 750 miljoen wordt betaald door de staat, die dit geld op wil halen door de belasting op hotelkamers in Las Vegas te verhogen. 500 miljoen komt voor rekening van eigenaar Mark Davis, waarvoor hij 200 miljoen van de NFL wil lenen. De overige kosten moeten worden gedekt door de NFL.


Stemming
De NFL komt in januari bij elkaar om te stemmen over de plannen van de Raiders. 24 van de overige 31 eigenaren moeten daar met de verhuizing en de kosten die daarbij komen kijken instemmen. De plannen van de Chargers, die de optie hebben om naar Los Angeles te verhuizen, lijken daarbij nog van invloed te zijn. Mochten zij er namelijk voor kiezen om toch in San Diego te blijven dan kan de Raiders nog de optie geboden worden om medehuurder van het nieuwe stadion in Los Angeles te worden. Iets wat zowel voor de NFL als de Raiders goedkoper zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen