Pick 6 SNF: Seahawks krijgen Foxborough stil

New England Patriots v Seattle Seahawks
Na een comeback van de Chiefs en een titanenstrijd in Pittsburgh moest het mooiste nog komen tijdens Sunday Night Football: New England Patriots – Seattle Seahawks. Een rematch van Super Bowl XLIX en wat voor één! De Seahawks haalden hun revanche en speelden Foxborough stil: 24-31. In pick 6 zes momenten van SNF.
1 Kam Chancellor wint de wedstrijd voor Seattle
Spelers in de defensie krijgen niet vaak de credits voor een overwinning en zeker niet voor meerdere beslissende plays die het resultaat beïnvloeden. Ondanks een sterk optreden van Russell Wilson, drie touchdowns van Doug Baldwin en de doorbraak van C.J. Prosise was Kam Chancellor de man die de wedstrijd besliste voor Seattle. De strong safety brak eerst de drive af die New England weer op voorsprong had moeten brengen door Julian Edelman van de bal te beroven.


Nadat Doug Baldwin de voorsprong verder had uitgebreid naar 31-24 kwam Chancellor nog twee keer in actie tijdens de cruciale slotminuut om overtime te voorkomen. Eerst onderbrak hij een zweefvlucht richting de endzone van LeGarette Blount door de running back in de lucht bij zijn benen vast te grijpen. Bij fourth down won hij het persoonlijke duel van Rob Gronkowski en was New England definitief verslagen.
2 Russell is weer DangeRuss
De sterke bijdrage van de defensie werd ondersteund door een uitstekende prestatie van de offense. Dat had veel te maken met de fitheid van Russell Wilson. De bescherming rondom de enkels was verdwenen en de mobiliteit was terug bij DangeRuss. En dat is slecht nieuws voor alle teams die nog tegen de Seahawks moeten dit seizoen. Met Wilson die weer in staat is om buiten de pocket te bewegen en tijd te nemen voor zijn passes is de Seattle-offense weer levensgevaarlijk. De niet te stoppen aanvalsmachine van het einde van het vorige reguliere seizoen is weer terug.


3 Doorbraak van een rookie running back
Gek genoeg was Baldwin niet de speler met de meeste receiving yards. Die eer kwam toe aan een rookie running back: C.J. Prosise. De eerstejaars van Notre Dame beleefde zijn grote doorbraak in één van de grote wedstrijden van het seizoen. Prosise kreeg meer carries dan Christine Michael (17 om 5) en maakte nog meer indruk met zijn veelzijdigheid. Naast 66 rushing yards voegde de running back nog 88 receiving yards toe. Als Thomas Rawls ook nog terug is van zijn blessure kijkt geen enkel team in de NFL meer uit naar een ontmoeting met de offense van Seattle.
4 Blount dicht bij kwartet touchdowns
LaGarrette Blount was millimeters verwijderd van de gelijkmakende score voor de New England Patriots in de slotminuut. Als Chancellor hem niet uit de lucht had geplukt had de running back zijn vierde touchdown van de avond genoteerd. Nu bleef de teller op drie staan. De derde was mede te danken aan de kracht van Gronk en Martellus Bennett.


Blount is helemaal opgeleefd dit jaar in New England en leidt de NFL in rushing touchdowns (12). De concurrentie volgt op gepaste afstand (9).
5 Waarschuwing voor New England
Ondanks de goede optredens van Blount en het gevaar van tight ends (goed voor 158 yards) is de nederlaag een tweede waarschuwing voor New England. De 16-0 nederlaag tegen de Buffalo Bills werd nog geleden zonder Tom Brady, maar ook met de GOAT blijken de Patriots (7-2) te kunnen verliezen. Brady bleef op 0 touchdowns staan tegen de stugge defensie van de Seahawks. Daar zette hij een interceptie tegenover. Seattle heeft Brady en Bill Belichick in ieder geval wat huiswerk gegeven in aanloop naar de play-offs.
6 Edelman is weer de oude
Belichick kan de rest van het seizoen wel weer vertrouwen op één van de zekerheidjes van de afgelopen seizoenen als het er echt om ging: Julian Edelman. De fumble tegenover Chancellor was een domper, maar Edelman liet ook weer hele mooie dingen zien. Toen het spannend werd in de tweede helft ging Brady drie keer naar Edelman op third down voor 17, 33 en 30 yards. Ook 3rd&25 was geen probleem.


Deze move wilden we je ook niet onthouden:

Foto: Getty images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen