NFL Sunday: Dallas wint titanenstrijd, doldwaze Dolphins

lippett
De drie wedstrijden van de vroege avond in de NFL zorgden zonder uitzondering voor spektakel. Ezekiel Elliott en Dak Prescott beroofden Antonio Brown en Ben Roethlisberger van de zege in Pittsburgh: 30-35. Philip Rivers vergooide de kansen van de Chargers tegen de Dolphins met vier intercepties in het vierde kwart: 24-31. Alleen de Arizona Cardinals deden wat het thuispubliek van ze verwachtte: winnen, al was het op het tandvlees tegen de San Francisco 49ers: 23-20.
Dallas Cowboys @ Pittsburgh Steelers
De Dallas Cowboys en de Steelers maakten alle verwachtingen waar in Pittsburgh. Het werd een titanenstrijd tussen twee ploegen met ieder een topklasse quarterback, een geweldige running back en een fantastische receiver. Reclame voor American Football in optima forma.
Een kleine opsomming:
Ben Roethlisberger 408 yards, 3 TD’s, 0 INT vs Dak Prescott 319 yards, 2 TD’s, 0 INT.
Le’Veon Bell 134 total yards, 2 TD’s vs Ezekiel Elliott 209 total yards, 3 TD’s.
Antonio Brown 154 receiving yards, 1 TD vs Dez Bryant 116 receiving yards 1 TD.
Ben Roethlisberger overtrof qua statistieken Dak Prescott. De rookie quarterback gooide op zijn beurt een paar prachtige passes om zijn team in de wedstrijd te houden. Prescott en zijn offensive line hadden het niet makkelijk tegen de gretige Steelers, maar hij kreeg voldoende hulp van Elliott, Bryant en Jason Witten om Big Ben, Bell en Brown nipt de baas te zijn.
De verhoudingen waren zo in balans dat de leiding in de wedstrijd zeven keer wisselde tussen de twee teams. Vooral het laatste kwart was bloedspannend met touchdowns van Bell, Elliott, Brown en de beslissende van Elliott.
Brown en Big Ben dachten met deze fake spike de zege te pakken:


Maar dat was buiten Zeke gerekend:


Het verlies zal hard aankomen voor de Steelers (4-5), maar in de AFC North zijn ze zeker nog niet kansloos. De Cowboys (8-1) houden dankzij de zevende zege op rij de sterke achtervolgers in de NFC East op gepaste afstand.
Cowboys 35 – 30 Steelers
Miami Dolphins @ San Diego Chargers
Philip Rivers: From hero to zero, to hero, to zero. Dat is de samenvatting van zijn avond in San Diego. Het begon goed met zijn twee touchdown passes om zijn totaal op 300 te brengen. In het vierde kwart werd hij toch de schlemiel. Na twee intercepties leek hij de kansen van de Chargers vergooid te hebben. Daarna toonde Rivers even veerkracht: deze touchdown pass naar Tyrell Williams zette zijn team op matchpoint.


Maar daarmee was het krankzinnige vierde kwart nog niet afgelopen. Andrew Franks schoot zijn ploeg weer op gelijke hoogte met een field goal. Melvin Gordon bracht de Chargers daarna weer in positie voor de winnende score, maar Rivers faalde voor de derde keer in het laatste kwart. Na Tony Lippett en Byron Maxwell onderschepte ook Kiko Alonso een pass van de quarterback van San Diego. Alonso maakte er meteen een game winning pick 6 van voor de doldwaze Dolphins.


De ellende voor Rivers was nog niet voorbij. Lippett pakte zijn tweede interceptie met een halve minuut op de klok om de wedstrijd in het slot te gooien.


De Miami Dolphins pakken daardoor de vierde zege op rij en staan op 5-4. De Chargers staan een straatlengte achter in de AFC West met 4-6.
Dolphins 31 – 24 Chargers
San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals
De Niners, die de laatste weken fungeerden als speelbal voor de Saints, de Bucs en de Bills, boden Arizona wel serieuze tegenstand, al zag het daar na iets meer dan een kwart spelen nog niet naar uit. Het leek weer een hele slechte dag te worden voor San Francisco toen David Johnson zijn tweede touchdown binnenliep.


Na de tweede score van Johnson beperkten de 49ers lange tijd de schade (twee field goals voor beide teams). Mede door een touchdown pass van Colin Kaepernick naar Jeremy Kerley en drie turnovers van Carson Palmer (fumble, 2 INT) bleef het verschil slechts zeven punten. Een stunt was niet ver weg toen Colin Kaepernick hoogstpersoonlijk de gelijkmaker op het bord zette met minder dan twee minuten op de klok. Toch stonden de Niners weer met lege handen na de game winning field goal van Chandler Catanzaro.


De Cardinals gaan met hangen en wurgen naar 4-4-1. San Francisco blijft het één-na slechtste team in de NFL met 1-8.
49ers 20 – 23 Cardinals
Foto: Screenshot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen