NFL Update: gezondheidsproblemen Arians, Cutler out

Bruce Arians

Arians ontslagen uit ziekenhuis
Arizona Cardinals head coach Bruce Arians werd na de verloren wedstrijd bij de Minnesota Vikings even opgenomen in het ziekenhuis. Hij ervoer druk en pijn op zijn borst en werd voor de zekerheid in het ziekenhuis onderzocht. Arians had een heet middagje in Minneapolis. Zijn Cardinals kregen zondagmiddag een hoop discutabele calls tegen en de coach ging een aantal keer stevig met de referees in discussie. Het is niet bekend of de confrontaties met de refs bij hebben gedragen aan de gezondheid van de Cardinals coach, maar ze hebben vast en zeker geen goed gedaan. Arians heeft inmiddels het ziekenhuis weer verlaten en is gewoon weer thuis.
De coach werd eerder in het jaar al een keer opgenomen in het ziekenhuis met maagproblemen.


Komt Steve Smith volgend jaar terug?
Steve Smith Sr. ving zondag zijn duizendste bal en liet zien nog steeds op hoog niveau mee te kunnen spelen. De Ravens verloren van de Cowboys maar konden uitstekend partij geven. Smith Sr. zet zijn coaches wel aan het denken. Als de receiver wekelijks nog zo goed mee kan komen, is het niet ondenkbaar dat de Ravens een poging zullen ondernemen om de receiver over te halen nog een jaar door te gaan. John Harbaugh heeft er wel oren naar:

“If he wants to come back, he’s welcome. Absolutely. You like every good football player you can get. But I don’t want to speak for Steve. He’s had an unbelievably awesome career.”

En hij kreeg bijval van receiver Mike Wallace, die Smith Sr. natuurlijk elke dag op de training aan het werk ziet: “If anybody can keep playing, it’s him.”Het geeft Smith en de Ravens stof tot denken. De kleine bonkige receiver is nu achtste als het gaat om all-time receiving yards met 14,448 yards en dertiende in receptions (1,005).


Vervolg blessure/schorsing update
De Indianapolis Colts houden hun hart vast. Andrew Luck kwam niet zonder kleerscheuren uit de gewonnen wedstrijd tegen de Tennessee Titans. De Colts vermoeden dat de quarterback een hersenschudding heeft en houden hem uit voorzorg goed in de gaten. Luck zit ook het league concussion protocol. Aannemelijk is dat Scott Tolzien de plaats van Luck tegen de Steelers inneemt. Tolzien heeft sinds 2013 niet meer gespeeld. De Colts zijn op dit moment 5-5, en kunnen hun franchise quarterback eigenlijk niet missen.


Cutler lijkt uitgeschakeld voor de rest van het seizoen
Jay Cutler is gehavend uit de strijd die zondag met de New York Giants werd geleverd gekomen. Cutler liep een blessure aan de schouder op. Het is de tweede keer dit seizoen dat de quarterback geblesseerd raakt. Hij mistte eerder al vijf wedstrijden door middel van een duimblessure. Cutler moet waarschijnlijk de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.


Het debacle van een seizoen wordt voor de Bears steeds erger. Het verloor eerder al guard Kyle Long en Kevin White aan de injury bug. Nu is ook bekend geworden dat tight end Zach Miller voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld vanwege een gebroken voet. Alshon Jeffery werd vier wedstrijden geschorst vanwege een dopingovertreding.
Jeffery heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd schorsing achter de rug, maar de Bears hebben er alweer een nieuw probleem bij. Ploeggenoot Jerrell Freeman is vier wedstrijden verbannen vanwege eenzelfde vergrijp. De linebacker staat tot week 16 aan de kant.
Ook defensive tackle Alan Branch van de New England Patriots wacht zeer waarschijnlijk hetzelfde lot. Hij overtrad het beleid van de NFL inzage substance abuse. Hij heeft inmiddels verklaard in beroep te gaan. De NFL heeft nog niet bekend gemaakt om welke substance het gaat.


Foto’s: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen