Maak kennis met… De Vegas Golden Knights!

vegas-golden-knights
Eindelijk is er een einde aan het lange wachten gekomen: Las Vegas’ ijshockeyteam heeft een naam! Vanaf het seizoen 2017-2018 voegen de Vegas Golden Knights zich bij de 30 andere NHL-teams in ’s werelds beste ijshockeycompetitie. Vannacht werd de naam van de club op een feestelijke manier bekendgemaakt, door eigenaar Bill Foley. Hiermee kwam er einde aan alle speculaties over de naam van het team. De naam ‘Knights’ niet door kon gaan, omdat in Canada de London Knights (OHL) de naam ‘Knights’ al bezaten. Ook ‘Aces’ (Azen) werd het niet. De NHL wilde niet dat het team met gokken werd geassocieerd. Want niemand ziet Las Vegas als een gokstad, toch?

Vannacht werd de naam feestelijk geïntroduceerd.
Vannacht werd de naam feestelijk geïntroduceerd.

Eerste Big Four-team in Sin City
Het was zeer belangrijk voor de NHL om juist nú een team in Las Vegas te plaatsen. Om een ijshockeyteam succesvol te laten worden in deze stad, moest het de eerste Big Four-sport worden die zich in de stad zou vestigen. Zeker toen geruchten over een verhuizing van de Oakland Raiders naar Sin City zich de ronde begonnen te doen, moest er snel gehandeld worden. Doordat de NHL nu echt de eerste grote Amerikaanse competitie is die zich in Las Vegas nestelt, heeft dit team een grotere kans op het opbouwen van een fanbase en dus een grotere kans van slagen.
Expansion draft
Foley mag zijn team dan nu wel een naam hebben gegeven, maar over spelers beschikt de club nog niet. De eerste spelers zullen in juni verwelkomd worden. Dan zal de beruchte expansion draft namelijk gaan plaatsvinden. Vegas GM George McPhee mag dan bij elke huidige NHL-club een speler uitkiezen. De NHL-clubs mogen op hun beurt acht spelers en een keeper, óf zeven aanvallers, drie verdedigers en een keeper beschermen. Alle spelers die op 21 juni, de dag waarop deze draft plaatsvindt, meer dan twee seizoenen actief zijn geweest in de NHL, moeten beschermd worden. Anders kan McPhee ze kiezen. Spelers met een No Movement Clause in hun contract moeten automatisch beschermd worden door hun team, tenzij deze spelers bereid zijn om deze clausule voor de expansion draft te laten verheven. Doordat NHL-teams maar een beperkt aantal spelers kunnen beschermen, hoopt de NHL de Golden Knights sneller succesvol te kunnen maken.
T-Mobile Arena in Las Vegas, waarin de gekozen spelers vanaf 2017 zullen ijshockeyen.
T-Mobile Arena in Las Vegas, waarin de gekozen spelers vanaf 2017 zullen ijshockeyen.

Reacties
De meningen over de naam en over het überhaupt plaatsen van een NHL-club in Las Vegas verschilden nogal. De één ziet het als een kans waarvan snel geprofiteerd moest worden, de ander verwacht dat deze club zal falen, net als de buren in Arizona. Ook de naam Golden Knights werd niet alom gewaardeerd. Sommigen vinden de naam ‘smakeloos’ of ‘niet origineel’. In de QMJHL spotten de Chicoutimi Saguenées met het logo van rivaal Acadie-Bathurst, welk een vergelijkbare helm bevat.


Foto’s: Vegas Golden Knights PR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen