MNF: Raiders beroven Texans van zege in Mexico

nfl-mexico
De NFL streek gisteravond voor het eerst sinds 2005 neer in Mexico. Daarmee hadden de Mexicanen meteen een primeur: de eerste Monday Night Football buiten Amerika. De fans kregen een wedstrijd voorgeschoteld tussen twee divisieleiders in de AFC. Het leek er lang op dat de Houston Texans met de zege aan de haal zouden gaan, maar de Oakland Raiders beroofden de AFC South-favoriet van de overwinning met een indrukwekkende eindsprint: 27-20.
Oakland pakt Texans-defensie op hun sterke punt
Het duurde meer dan drie kwarten voor de offense van Oakland de defensie van Houston echt pijn kon doen. Gek genoeg was het opgeven yards after the catch (yac) het pijnpunt van de Texans. Ook na MNF leidt Houston de NFL met slechts 81,7 YAC tegen per wedstrijd, maar die statistiek werd in Mexico niet bevestigd.
Tegen de Raiders gaven ze meer dan het dubbele aantal yards weg. Bovendien werden alle drie touchdowns binnen gelopen na een korte tot middellange pass en een langere rush van de receivers. Bij de twee cruciale scores in het vierde kwart kregen Jamize Olawale en Amari Cooper vrij baan na de pass van Derek Carr.


Houston laat zege glippen
Door de twee late touchdowns werden de Texans berooft van een zekere zege. Die overwinning had ook al binnen kunnen zijn als de officials Houston wat gunstiger gezind waren. In de openingsfase werd een zespunter van DeAndre Hopkins geannuleerd vanwege een out of bounds-call. Ook na het bestuderen van de beelden was het niet duidelijk of Hopkins de witte lijn had geraakt, maar omdat er al afgefloten was kon de beslissing niet meer worden teruggedraaid. NFL senior vice president of officiating Dean Blandino kwam met deze toelichting.


Het was niet het enige moment waarover Bill O’Brien zich mocht beklagen. In het vierde kwart kreeg zowel Akeem Hunt als Lamar Miller in de redzone geen first down toegewezen na rushes waarbij ze de marker wel leken te hebben gehaald. Beide beslissingen vielen niet in het voordeel uit van de Texanen. Na de turnover on downs kantelden de Raiders de wedstrijd en scoorde Cooper na de volgende drive.
Zo ver hadden de Texans het niet mogen laten komen. Houston domineerde de wedstrijd qua balbezit (36 minuten om 22), had tot de touchdown van Cooper maar twee minuten tegen een achterstand aangekeken en hield de playmakers van Oakland in toom. Latavius Murray rushte voor slechts 33 yards, Michael Crabtree kwam helemaal niet in het stuk voor (3 catches, 5 yards) en Amari Cooper (57 yards, 1TD) poetste zijn cijfers alleen op met zijn 35-yard game winning touchdown.
Osweiler heeft extra tegenstander in Mexico
Brock Osweiler kon zijn offense onvoldoende op gang krijgen om het veldoverwicht om te zetten in een veilige scoremarge. De quarterback herstelde zich redelijk van zijn dramatische optreden tegen Jacksonville (99 passing yards). Nu kwam hij tot 243 yards en 1 touchdown naast 19 rushing yards. Feit blijft dat Houston nog zwaar op de running game leunt met Lamar Miller omdat Osweiler nog niet op één lijn zit met zijn receivers. Tight end C.J. Fiedorowicz floreert bij zijn afwezigheid, maar Hopkins (5 rec. voor 58 yds) en Will Fuller (1 voor 17 yds) hebben de klik met hun QB van 72 miljoen dollar nog niet.
Osweiler heeft ondanks zijn jaren in Denver nog steeds de kenmerken van een rookie. Hij wisselt goede momenten af met slechte. Dat was het beste zichtbaar in aanloop naar zijn touchdown pass naar Braxton Miller. De quarterback besloot een geblokte pass te vangen in plaats van te laten vallen waarna hij meteen naar de grond werd gewerkt voor een verlies van zes yards. Een veelbelovende 2nd&1 veranderde na een false start penalty zelfs in een 2nd&12. Osweiler toonde wel veerkacht door de touchdown alsnog op het bord te zetten via Braxton Miller.


Osweiler kon na zijn optreden nog wel een excuus aanvoeren. De fans in Mexico bleken niet allemaal naar het Estadio Azteca zijn gekomen om de spelers aan te moedigen.


Het was een minpuntje tijdens een Monday Night Football met enthousiaste Raiders- en Texansfans in Mexico. Oakland staat na het ‘uitje’ met 8-2 alleen op kop in de AFC West. De Texans (6-4) hebben verzuimd afstand te nemen van de concurrentie in de AFC South.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen