NFL Power Rankings: Cowboys zakken weg

Nog drie weken te gaan in dit doldwaze NFL-seizoen. Zes teams zijn al zeker van de play-offs. Vijf andere teams weten nu al dat ze uitgeschakeld zijn. Voor de 21 anderen is dus alles nog mogelijk. Het is met andere woorden money time in de NFL. Welke teams hebben het momentum te pakken op het juiste moment? En welke eigenaars kijken de komende weken met de moed der wanhoop tegemoet? Ontdek het hier in jouw wekelijkse afspraak met de SportAmerika NFL Power Rankings!


SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

De Eagles hadden het niet makkelijk met de Chicago Bears, maar toch wonnen ze de wedstrijd. Jalen Hurts had een lastige dag met twee intercepties, maar hij maakte die fouten zelf goed door twee rushing touchdowns neer te zetten. Philly heeft nog één win nodig om de #1 seed in de NFC veilig te stellen. Dat moeten ze de komende weken misschien wel zonder hun startende quarterback gaan doen. Hurts heeft namelijk zijn schouder bezeerd tegen de Bears. Hopelijk voor de Eagles blijft dat allemaal zonder veel erg.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

2. (2) Cincinnati Bengals

Een helft lang leken de Bengals onverwacht te gaan struikelen over de Tampa Bay Buccaneers. Maar toen kondigde zich een foutenfestijn aan bij de thuisploeg waardoor de Bengals er nog op en over gingen. Joe Burrow gooide nog vier touchdowns en zo wonnen de Bengals al bij al overtuigend. Ze pakten ook de leiding in de AFC North. De Bengals lijken net op tijd in topvorm om opnieuw mee te doen voor de prijzen.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

3. (6) Buffalo Bills

De Bills pakten tussen de sneeuwballen door op de valreep de zege tegen de Miami Dolphins. Het was een sensationele wedstrijd waarin Josh Allen een sensationele prestatie afleverde. Buffalo ligt nog steeds op koers om de eerste seed in de AFC te halen. Maar dan zullen ze wel nog drie weken moeten knallen, want er liggen kapers op de kust.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

4. (4) Kansas City Chiefs

Één van die kapers voor de Bills bevindt zich in het Arrowhead Stadium in Kansas City. Ook de Chiefs blijven winnen, al hadden ze er afgelopen zondag zowaar overtime voor nodig tegen de Houston Texans. Naast Patrick Mahomes, die nog steeds meedingt naar de MVP-trofee, heeft zich recent een nieuw offensief wapen aangediend bij de Chiefs. Wordt Jerick McKinnon de X-factor die Kansas City naar een nieuwe Super Bowl leidt?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

5. (5) San Francisco 49ers

Brock Purdy is dé sensatie van de afgelopen twee weken in de NFL. De laatste pick uit de Draft van dit jaar heeft probleemloos de fakkel overgenomen van geblesseerde quarterback Jimmy Garoppolo. Ook tegen de Seahawks bleef Purdy foutloos, waardoor de 49ers afgelopen donderdag al de divisiewinst in de NFC West konden vieren. Het ziet er steeds meer naar uit dat de 49ers de enige échte uitdager zullen zijn van de Eagles in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

6. (3) Dallas Cowboys

De Dallas Cowboys hebben zich verzekerd van de play-offs. Dat was meteen het enige goede nieuws in Dallas afgelopen weekend. ‘Dem Boys verloren namelijk van de Jacksonville Jaguars na overtime. 17 punten stonden de troepen van Mike McCarthy voor in het derde kwart, wat het verlies nog zuurder maakt. America’s Team gaat met twijfels de laatste weken van het seizoen in. Kunnen ze op Kerstavond -tegen de Eagles nota bene- opnieuw wat vertrouwen tanken?

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

7. (8) Detroit Lions

We vroegen het ons vorige week al af: wie houdt deze leeuwen nog tegen? De Lions startten het seizoen met een 1-6 record. Nu staan ze te pronken met een 7-7. Het is een remonte zoals je die niet vaak ziet in de sport. De Lions hebben zich helemaal in de play-off-race geknokt. En werkelijk iedereen gunt het hen nu ook. Komend weekend wacht een confrontatie met de Carolina Panthers. Daar kan een nieuwe grote stap gezet worden door Dan Campbell en zijn jongens.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

8. (9) Minnesota Vikings

Twee kwarten waren gespeeld en de Minnesota Vikings keken tegen een achterstand van 33-0 aan in de game tegen de Indianapolis Colts. Daarna knutselden Kirk Cousins, Dalvin Cook en Justin Jefferson de grootste comeback in de geschiedenis van de NFL in mekaar. De Vikings wonnen met 39-36 en wonnen daarmee de NFC North. Door deze stunt weten we helaas nog steeds niet wie de Vikings nu precies zijn. Contenders of pretenders?

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

9. (10) Miami Dolphins

Het is intussen van 27 november geleden dat de Dolphins nog eens een wedstrijd konden winnen. Als het team van Mike McDaniel effectief de volgende stap wil zetten in zijn ontwikkeling, dan moet er dringend nog eens een zege gepakt worden. Voorlopig staan de Fins nog nipt op een play-offplek, maar in de AFC kan je die heel snel kwijt zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

10. (11) Los Angeles Chargers

De blessurelast begint stilaan af te nemen bij de Chargers. Dat zie je meteen weerspiegeld in het win-loss-record. Met het makkelijkste resterende speelschema van alle teams zou het nu niet meer mogen misgaan om de play-offs te halen. Al blijven het wel de Chargers, natuurlijk.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

11. (7) Baltimore Ravens

Als zelfs Justin Tucker field goals begint te missen, dan mogen Ravens-fans zich terecht ongerust maken. Het is te hopen dat Lamar Jackson snel terugkeert, anders zou dit seizoen alsnog als een nachtkaars kunnen uitgaan.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

12. (13) New York Giants

De G-men wonnen het duel met de Commanders en namen daarmee het commando over in de strijd om de wild card-plekken in de NFC. Aan één zege hebben Brian Daboll en co wellicht genoeg om van dit seizoen een onverwacht succes te maken.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

13. (12) Washington Commanders

Mochten de scheidsrechters hun werk gedaan hebben, dan hadden de Commanders misschien niet verloren van de Giants. Hoe dan ook moet Washington nu vol aan de bak tegen de 49ers, de Browns en de Cowboys om alsnog die laatste wild card te veroveren.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

14. (20) Jacksonville Jaguars

De Jaguars hebben hun play-off-lot in eigen handen. Na een fenomenale overwinning tegen de Cowboys staat het team van Doug Pederson nog slechts één game achter op de Tennessee Titans in de AFC South, met nog een rechtstreeks duel op het programma. Trevor Lawrence staat de laatste weken op topniveau te spelen, waardoor de onwaarschijnlijke comeback wel eens werkelijkheid kan gaan worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

15. (14) Seattle Seahawks

De motor van de geraakt maar niet meer op toerental. Sinds de uitstap naar Duitsland konden de Hawks slechts één wedstrijd winnen. Afgelopen zondag viel bovendien Tyler Lockett uit met een gebroken vinger. Met nog wedstrijden tegen de Chiefs, de Jets en de Rams in het verschiet, lijkt het stilaan onbegonnen werk voor de Seahawks om nog de nacompetitie te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

16. (16) New York Jets

Zach Wilson moest noodgedwongen terug in de ploeg vanwege de gebroken ribben van Mike White. Wilson deed het niet onaardig, maar kon een nederlaag tegen de Lions niet afwenden. Komende donderdag zal White er nog steeds niet bij zijn, terwijl er wel een cruciaal duel met de Jaguars op het programma staat. Bij winst is alles nog mogelijk. Bij verlies dreigt het seizoen alsnog in het water te vallen.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

17. (18) Green Bay Packers

De opdracht is duidelijk voor de Packers: alle resterende wedstrijd winnen. Als Aaron Rodgers en co in die opdracht slagen, dan zouden de Packers alsnog de play-offs in kunnen sluipen. Dat zou gezien het seizoensverloop nog een behoorlijk grote verrassing zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

18. (18) Tennessee Titans

Enkele weken terug was er geen vuiltje aan de lucht in Nashville. Vier opeenvolgende nederlagen later moeten de troepen van Mike Vrabel beginnen vrezen dat ze zelfs de AFC South niet meer zouden winnen. De Jaguars komen eraan. En Ryan Tannehill zou wel eens de rest van het seizoen kunnen missen. Kunnen de Titans de druk weerstaan?

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

19. (17) Tampa Bay Buccaneers

Tom Brady maakt nog steeds kans op de divisietitel in de NFC South. Dat zegt meer over het complete gebrek aan kwaliteit in die divisie, dan over de prestaties van de Buccaneers. Want die zijn de laatste weken ronduit slecht. Er zal een team uit de NFC South een thuiswedstrijd mogen spelen in de play-offs. Dat zal in principe meteen ook het eindstation worden voor die ploeg.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

20. (24) New Orleans Saints

De Saints grepen tegen de Falcons hun laatste strohalm en maken nog steeds kans om de NFC South te winnen. Of we daar noodzakelijk blij van moeten worden, is een andere vraag.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

21. (15) New England Patriots

Zouden Rhamondre Stevenson, Jakobi Meyers en Mac Jones al één degelijke nacht slaap hebben gehad sinds zondagavond? Een grote verandering dringt zich op bij de Patriots, waar tegenwoordig niks meer lijkt te lukken.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

22. (23) Las Vegas Raiders

Het is dat er tegenwoordig 17 games gespeeld worden of de Raiders hadden geheid hun seizoen op 8 om 8 geëindigd. Dit team blaast warm en koud. Ook binnen games zelf. De play-offs zijn nog slechts een verre droom.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

23. (21) Carolina Panthers

De Carolina Panthers zijn het soort team dat steeds weer lijkt te struikelen net wanneer de hoop wederkeert. Tegen de Steelers lag de gedeelde leiding in de NFC South voor het grijpen, maar een zege zat er eigenlijk nooit in. Toch is nog steeds alles mogelijk in die vreselijke divisie. Zeker wanneer je weet dat de Panthers nog tegen zowel de Saints als de Buccaneers mogen aantreden.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

24. (22) Atlanta Falcons

De eerste start van Desmond Ridder was niet goed. Zijn inbreng zou de Falcons wel eens een onverhoopt play-off-ticket kunnen kosten. Maar het belangrijkste is dat Head Coach Arthur Smith zijn rookie quarterback nu het vertrouwen geeft.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

25. (25) Cleveland Browns

Deshaun Watson kon zijn eerste thuiswedstrijd als Cleveland Brown winnend afsluiten. Mooi is het allemaal nog niet, maar de Browns kunnen de komende drie weken wel de dromen van enkele andere teams aardig verstoren.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

26. (26) Pittsburgh Steelers

De quarterback-situatie in Pittsburgh blijft even mysterieus als interessant. Mitchell Trubisky laat zien dat hij een capabele back-up kan zijn, maar toch blijft de naam van Mason Rudolph als een soort geest door de gangen dwalen. Hoe dan ook lijkt Kenny Pickett weldra terug te keren. Kunnen de Steelers onder zijn aanvoering alsnog een losing record afwenden?

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

27. (29) Chicago Bears

Justin Fields is een speciale speler. Het Bears-front office moet er alles aan doen om hem volgend jaar met kwaliteit te omringen, want deze quarterback is te goed om te laten verkommeren in middelmatigheid. Gelukkig zitten ze vanaf volgend seizoen op een berg geld in Chicago. Tijd om er ook iets mee te gaan doen.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

28. (28) Los Angeles Rams

Baker Mayfield blijkt dan toch niet de redder des vaderlands in Los Angeles. Afgelopen maandag knikkerden de Packers het team van Sean McVay officieel uit de play-off-race. Het is van 1999 geleden dat een regerende Super Bowl kampioen zo vroeg uitgeschakeld was voor de play-offs. Een mislukking over de ganse lijn dus voor de Rams.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

29. (27) Arizona Cardinals

De lijst met geblesseerden begint indrukwekkende proporties aan te nemen. Niet minder dan elf spelers staan op IR in de woestijn. Daaronder ook de sterquarterback Kyler Murray. Bovendien ligt ook de back-up, Colt McCoy, in de lappenmand. Het seizoen zit er met andere woorden op in Arizona.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

30. (31) Denver Broncos

Zonder Russell Wilson konden de Broncos afgelopen zondag nog eens een wedstrijd winnen. De dik betaalde quarterback keert dit weekend terug in de ploeg. Of dat een positief effect zal hebben op zijn teammaats, is maar zeer de vraag.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

31. (30) Indianapolis Colts

Eigenlijk verdienen de Indianapolis Colts de laatste plaats in onze Power Rankings na het weggeven van een voorsprong van 33 punten tegen de Vikings. Alleen hebben ze geluk dat ook de Houston Texans nog actief zijn in de NFL. De onfortuinlijke Matt Ryan moet de komende drie wedstrijden op de bank plaatsnemen. Nick Foles neemt het stokje over. Nog drie weken en we mogen eindelijk afscheid nemen van het circus Colts.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

32. (32) Houston Texans

De Texans dwongen de Chiefs tot overtime afgelopen weekend. Ook de week daarvoor waren ze erg competitief tegen de Dallas Cowboys. Deze spelers willen er nog voor vechten. Maar de kwaliteit ontbreekt om er ook echt iets van te maken.


Lees HIER de Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen