NFL 4-on-4: tijd voor de Draft

We naderen de 2021 NFL Draft en dat betekent dat we weer wat dichter bij het nieuwe NFL-seizoen komen. Hoog tijd om de redactie opnieuw aan het woord te laten. We blikken vooruit op de aankomende Draft, maar bekijken ook de speelkansen van Deshaun Watson en de winstkansen van de Tampa Bay Buccaneers. Dit en meer en in een nieuwe NFL 4-on-4!

Coverfoto: John Bazemore/Associated Press

1. Over een kleine tien dagen is het zover. Dan is het weer tijd voor de NFL Draft. We zijn er bij SportAmerika al weken naar aan het uitkijken. Dat er meteen veel quarterbacks van het bord zullen gaan, lijkt evident. Krijgen we echter vier quarterbacks met de eerste vier picks? Of komt er zich nog een talent op een andere positie tussen mengen?

Laurens van Heuverswijn: “Neen. De Atlanta Falcons hebben de komende twee jaar nog te veel geld geïnvesteerd in Matt Ryan. Een jonge QB twee jaar laten zitten is daarbij niet meer van deze tijd. Kyle Pitts is een bouwsteen die ook bij de volgende QB kan gebruikt worden zonder jaren te verspillen.”

Jurian Ubachs: “Ja. De gekte gaat toeslaan als meerdere teams omhoog lijken te willen traden om een goede QB te kunnen draften. Dat domino-effect gaat de Falcons fijne return opleveren op hun 4th pick. Het zorgt er ook voor dat de spelverdelers inderdaad de eerste vier plekken van de NFL Draft zullen bezetten.”

Lars Leeftink: “Lastig. Als ik de Falcons was, zou ik terug-traden (met een team dat op vier dan vervolgens een QB kiest) of Kyle Pitts of Penei Sewell kiezen. Gezien de speelstijl van Matt Ryan, zijn consistentie en het feit dat Ryan bijna nooit geblesseerd is, zou ik als ik de Falcons-GM was hier geen QB kiezen. Het is wat dat betreft te hopen dat ze geleerd hebben van de Packers vorig jaar. Valt het uit te sluiten dat een Fields of een Lance naar de Falcons gaat? Dat dan weer niet.”

Chris van Dijk: “Ik denk het niet. De beste niet-quarterback is Kyle Pitts. Een wapen dat zowel Atlanta, Cincy als de Eagles goed kunnen gebruiken. Terwijl al die teams in ieder geval hun quarterback voor volgend seizoen lijken te hebben. Terug-traden betekent waarschijnlijk dat je kunt fluiten naar Pitts. Uiteindelijk gaan de Falcons die gok niet nemen en blijven ze op plek 4.”

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen