NFL 4-on-4: Deebo en de draft

Het offseason is in volle gang. Alle ploegen zijn zich druk aan het voorbereiden op de draft van volgende week. In San Francisco hebben ze andere problemen, want Deebo Samuel gaf eerder deze week aan de 49ers te willen verlaten. Waar gaat hij komend seizoen spelen? Wat gaat er komende week in de draft gebeuren? Dat en meer in weer een nieuwe editie van de NFL 4-on-4.

1. Het grote nieuws van deze week was de trade die Deebo Samuel heeft aangevraagd. Hij wil graag weg bij de 49ers. Waar speelt hij op opening day?

Luuk Dokter: “Ieder team waar een WR van zijn kaliber echt het verschil maakt, want hij wil geen WR/RB meer zijn. Opvallend voor iemand die zijn imago en zelfs merchandise rondom de positie “Wide Back” heeft gecreëerd. Ik denk dat de Chiefs, na het vertrek van Tyreek Hill, en de Jets, nog steeds zonder noemenswaardige receivers, de meest logische bestemmingen zijn voor Samuel. Dan zeg ik de Jets.”

Toon Aerts: “Ik wilde ook de Jets zeggen, maar laat ik maar een andere naam in de hoed gooien. De Indianapolis Colts. Matt Ryan zal wapens nodig hebben, wil hij slagen in zijn nieuwe thuisbasis. Michael Pittman is er al. Jonathan Taylor ook. Maar een veelzijdig superwapen als Deebo Samuel kan die offense pas echt naar een nieuw niveau tillen. Ik had hier ook de Patriots willen zetten, maar zij ontberen het nodige kapitaal om een leuke deal te maken, vrees ik.”

Marc Dorenbos: “De Jets wilden Tyreek Hill al heel graag hebben, dit is natuurlijk niet gelukt. Met Deebo kunnen ze hun nood voor een WR1 alsnog vullen. Ik denk dat de Jets bereid zijn om te investeren in hem.”

Chris van Dijk: “De Atlanta Falcons zouden te logisch zijn. Een ploeg met picks en cap space en zonder receivers op NFL-niveau. Dus die zullen zich wel richten op de draft en verder niets doen. Het zou me daarom niets verbazen als hij in Kansas uitkomt. De Chiefs kunnen dan het verlies van Tyreek Hill opvangen en zo toch een titelfavoriet blijven.”

2 Het offseason is nu een paar maanden onderweg. Wie zijn de grootste winnaar en verliezer tot nu toe?

Luuk Dokter: “De Browns zijn met het aantrekken van Deshawn Watson, ondanks zijn onmiskenbare talent, de grote (morele) verliezers. Met de vergoeding die Houston voor hem ontving zijn zij de grote winnaars. Om dat hoofdpijndossier om te zetten in broodnodige, hoge draft picks is essentieel voor de toekomst van de franchise. Nu nog hopen dat ze er eindelijk iets verstandigs mee doen.”

Toon Aerts: “Over de Browns is alles intussen wel gezegd, denk ik. Ik richt mijn blik op de AFC West. Wat mij betreft hebben de Denver Broncos de beste zaak gedaan door Russell Wilson binnen te halen. Zij zijn volgens velen een quarterback verwijderd van meedoen om de prijzen. Dat kunnen ze komend seizoen gaan bewijzen met Russ under center. Aan verliezende kant heb ik de indruk dat de Saints nog niet helemaal weten waar ze aan toe zijn in het post-Payton en post-Brees-tijdperk. Ieder seizoen is er weer heel wat kunst-en vliegwerk nodig om de salarissen onder de cap space te krijgen, terwijl ik op dit moment niet het gevoel heb alsof er een play-offwaardig roster op het veld staat.”

Marc Dorenbos: “Ik denk dat de Broncos de grote winnaar zijn. Wat zij overduidelijk misten was een goede quarterback. Met Wilson zijn ze nu een team om rekening mee te houden. De verliezers zijn voor mijn gevoel de Seahawks. Ondanks dat ze meer dan goed gecompenseerd zijn bij de deal rondom Wilson, heb ik het gevoel dat ze nog niet compleet in rebuild willen. Wat ze dan wel willen, is me niet helemaal duidelijk. En de Browns zijn met Watson de morele verliezers, dat mogelijke duidelijk zijn.”

Chris van Dijk: “Uiteindelijk draait alles om winnen in de NFL. De Browns hebben een 26-jarige elite quarterback aangetrokken. Ondanks alle schandalen rond Watson en de ruzie met Baker Mayfield die het heeft opgeleverd, hebben de Browns zich met het oog op de langere termijn versterkt. En zijn daarom de winnaar van free agency. De verliezers zijn de fans van de Browns die de komende jaren voor deze man moeten juichen.

3. Het volgende grote moment is natuurlijk de draft. Er is geen duidelijke nummer 1 als in voorgaande jaren. Wie wordt als eerste gekozen?

Luuk Dokter: “Mijn verwachting is dat de Jacksonville Jaguars voor de best player available gaan: defensive end Aidan Hutchinson. Beeld je eens in dat hij samen met Josh Allen een DE-duo vormt. Angstaanjagend.”

Toon Aerts: “Ik heb tijdens de fantastische mock draft-podcast van SportAmerika geleerd dat Aidan Hutchinson als eerste gekozen zal worden. Daar ga ik als college-leek niet van afwijken.”

Marc Dorenbos: “De mock drafts zijn de afgelopen weken steeds anders geweest, maar ik zie toch steeds meer consensus rondom Aiden Hutchinson als #1 pick. Ik sluit me hier dan ook bij aan, zeker omdat hij ook de #1 is in de SportAmerika mock draft. De Jaguars kunnen hem bovendien goed gebruiken.”

Chris van Dijk: “De Jaguars moeten vooral zorgen dat Trevor Lawrence zich ontwikkelt tot de quarterback van de toekomst. Daar is dit offseason alles op gericht tot nu toe. Ik ga daarom voor een andere nummer 1 pick, al is het alleen maar omdat vier keer dezelfde naam zo saai is. Ikem Ekwonu gaat als eerste en krijgt de taak om Lawrence de komende jaren te beschermen.

4. Welk team gaat tijdens de draft de opvallendste trade maken?

Luuk Dokter: “De Falcons traden met de Giants om hun quarterback van de toekomst binnen te halen in de vorm van Malik Willis. De Panthers hebben op #6 namelijk de perfecte positie om hem te kiezen. Een trade voor #5 met de Giants doet precies genoeg voor Atlanta.”

Toon Aerts: “Opvallend is het nooit helemaal, maar ik zie de Patriots wel alweer uit de eerste ronde traden om dan later een batterij linebackers en andere verdedigers op te pikken. Vorig jaar pakte dat goed uit. Of dat dit jaar opnieuw zo zal zijn, valt zeer af te wachten.”

Marc Dorenbos: “Als de Chiefs Deebo niet binnenhalen, zie ik ze één van hun first round picks plus picks uit latere rondes nog wel opgeven om omhoog te gaan in de draft om zo een wide receiver van kaliber te kunnen halen.”

Chris van Dijk: “De quarterbacks in deze draft zijn niet heel populair, maar het lijkt me niet dat de Steelers echt van plan zijn met Mitchell Trubisky en Mason Rudolph het nieuwe seizoen in zullen gaan. De Steelers gaan daarom hun pick gebruiken om een rookie quarterback aan hun selectie toe te voegen.”


Lees hier wat alle teams nodig hebben in de komende draft.

Coverfoto: Katelyn Mulcahy/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen