MNF: Patriots winnen dankzij pick six en field goals

De New England Patriots hebben ondanks een langzame start de Buffalo Bills in een volgepakt New Era Field verslagen. Mede dankzij 324 passing yards van Tom Brady, een pick six van Devin McCourty en vier field goals van Stephen Gostkowski kwam de einstand op 25-6. Hiermee komen de Patriots op 6-2, terwijl de Bills zakken naar 2-6 in de AFC East.


FIELD GOAL BONANZA


De eerste helft verliep uitermate moeizaam voor de New England Patriots. Telkens als het team de red zone kon ruiken, haperde de motor. De ruststand was dan ook een magere 9-3 in het voordeel van de Pats. De wedstrijd kwam, mede door goed defensief werk van de Bills, pas los in het vierde kwart. Na een drive van 85 yards was het James White die de bal vanaf de één yard lijn kon binnen rammen.
De Bills hadden de wedstrijd nog kunnen terugbrengen tot een one score game, maar de touchdown van tight end Jason Croom werd afgekeurd. Tijdens de replay was duidelijk te zien dat Croom geen controle had over de bal. Een pick six van Devin McCourty gooide het duel vervolgens op slot. McCourty onderschepte de bal van Derek Anderson en scoorde een 84 yards interception return.


Het was de eerste keer dit seizoen dat Tom Brady geen touchdown wist te scoren. Voor het eerst moesten De Patriots vooral op het rechterbeen van Stephen Gostkowski rekenen om punten op het bord te krijgen. De kicker wist met vier van zijn vijf pogingen de bal tussen de doelpalen te drukken. In totaal zijn achttien van de eenendertig punten gescoord dankzij fieldgoals van beide kickers. Het lukte Tom Brady overigens wel om op 41-jarige leeftijd een goed blok te zetten voor Julian Edelman.


BILLS DEFENSE HOOPGEVEND


Voor de Buffalo Bills kan dit seizoen als verloren worden beschouwd. Wat ontzettend teleurstellend is, met name omdat vorig jaar nog de playoffs werden behaald. Toch is er goed nieuws te melden, omdat vooral de defensie gisteren niet over zich heen liet lopen. De Patriots hadden namelijk de afgelopen vier wedstrijden minstens 38 punten gescoord. Vooral rookie linebacker Tremaine Edmunds was in de eerste helft een plaag voor de Patriots offense met acht tackles, één tackle for loss en één defended pass.
Tel daarbij nog de twee sacks van Lorenzo Alexander en een pass rush die Brady oncomfortabel in de pocket maakte en je hebt een defense waar je op kan bouwen. Er is namelijk genoeg talent voor de komende jaren aan defensieve kant. Nu nog een offense bij elkaar zien te krijgen die punten voor je kan scoren.


In week 9 spelen de New England Patriots de kraker tegen Aaron Rodgers en de Green Bay Packers. De Buffalo Bills ontvangen volgende week in eigen huis de Chicago Bears.
Coverphoto: Tom Szczerbowski/ Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen