TNF: Lions verrassen Super Bowl-winnaars

De Detroit Lions zijn het seizoen begonnen met een verrassende zege bij de Chiefs. Op Arrowhead werden de winnaars van de Super Bowl, die het onder meer zonder de geblesseerde Travis Kelce moesten doen, met 21-20 verslagen.

In de dagen voor de opener van het nieuwe seizoen draaide het allemaal maar om één man. Travis Kelce. De tight end liep op dinsdag een knieblessure op en de grote vraag was of hij op tijd fit zou zijn. Zijn broer Jason, de center van de Eagles, liet weten dat het mee viel en dat Travis er alles aan deed om te kunnen spelen. Toch mocht het niet zo zijn. Tijdens de laatste test op donderdagochtend bleek dat Kelce nauwelijks gewicht op zijn knie kon zetten. Dus besloten de Chiefs geen risico te nemen. De tight end bleef aan de kant, met goede hoop dat hij er over anderhalve week wel weer bij kan zijn.

Het ontbreken van Kelce was een groot verlies voor de Chiefs. De titelverdediger heeft een groot aantal receivers, maar Kelce is het beste en meest betrouwbare wapen voor Patrick Mahomes. Nu moesten andere spelers in dit gat stappen. Zoals Kadarius Toney, maar hij liet zien niet klaar te zijn voor die rol.

FAKE PUNT

Het ontbreken van Kelce gaf de Lions nog meer vertrouwen op een goed resultaat, maar beide ploegen begonnen slordig aan het duel. Jared Goff, die in preseason geen enkele snap speelde, had even tijd nodig om op stoom te geraken. De Lions leken op weg naar hun tweede three and out, toen Dan Campbell zijn eerste konijn uit de hoge hoed haalde.

Op de eigen 20-yardlijn koos hij voor een fake punt. Met succes. De drive kon doorgaan en de aanval beloonde de moed van hun hoofdcoach met een touchdown. Wie anders dan Amon-Ra St. Brown ving de bal van Goff voor de eerste score van het nieuwe seizoen.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Ook Mahomes wist zijn ploeg over het veld te leiden. Hierbij werd duidelijk welk breed arsenaal aan receivers de Chiefs tot hun beschikking hebben. En als het de spelers niet lukt om vrij te komen, dan is er altijd nog de scramble van Mahomes. Hij zou de ploeg deze wedstrijd leiden met 45 rushing yards, de helft van het totaal van de ploeg. Rookie Rashee Rice ving de bal uiteindelijk in de endzone voor de touchdown.

De wedstrijd leek nog voor rust compleet te kantelen. Na een lange drive verloor Marvin Jones na een vangbal de bal in field goal range. Het gaf Mahomes de bal en die wist er wel raad mee. Door middel van een paar snelle en lange passes waren de Chiefs ineens in de redzone. En ging de bal naar de tight end voor de score. Niet Kelce dus, maar dit keer Blake Bell voor de touchdown.

MAHOMES GOOIT PICK-SIX

Met een 14-7 voorsprong op zak gingen de Chiefs op zoek naar een ruimere marge na de pauze. Deze kwam er echter niet. Toney liet vroeg in het derde kwart een perfecte pass van Mahomes door zijn handen glippen. De football viel pardoes in de handen van Brian Branch en de rookie kon ongehinderd de touchdown binnenlopen voor de gelijkmaker.

Er leek nog steeds niet zo heel veel aan de hand voor de thuisploeg, maar toch liep de aanval na rust minder goed dan voor de onderbreking. Wel hadden de Chiefs nog steeds de overhand. Mahomes leidde zijn ploeg twee keer naar field goals, waarbij Andy Reid er tot twee keer toe voor koos om Harrison Butker te laten trappen, in plaats van Mahomes de first down te laten zoeken op 4th&2. Het leverde de Chiefs uiteindelijk zes punten op, waardoor de ploeg met een 20-14 voorsprong de slotfase van de wedstrijd in ging.

De bezoekers hadden buiten de pick-6 aanvallend nog niet veel laten zien in de tweede helft, maar de enige goede drive na rust leverde uiteindelijk wel de zege op. Eerst vond Goff Josh Reynolds op 3rd&13 voor een cruciale first down, daarna was het nieuwe aanwinst David Montgomery die de ploeg op sleeptouw nam en met twee goede runs voor de touchdown en de voorsprong zorgde.

TONEY VANGT BAL WEER NIET

Mahomes kreeg nog twee keer de kans om een field goal uit het vuur te slepen en zo zijn ploeg de zege te bezorgen, maar het gemis van Kelce brak de ploeg uiteindelijk zuur op. In de laatste drive vond Mahomes een volledig open Toney, maar opnieuw wist de receiver de bal niet te vangen. Tot grote frustratie van de fans op Arrowhead. Beide drives leverden niets op, waardoor de Lions op de eerste speeldag een verrassende zege op de Super Bowl-winnaar wisten te boeken.


Lees hier de previews voor de overige wedstrijden in week 1 van de NFL.

Coverfoto: Ed Zurga/AP

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen