De beste rookies die niet 'Dak' of 'Ezekiel' heten – #5 Michael Thomas

Tijd om de top vijf af te ronden! In deze top vijf kijken we verder dan de Cowboys rookies Ezekiel Elliot en Dak Prescott. Een uitzonderlijk duo, met een uitzonderlijke prestatie. Er is al zoveel over geschreven dat we dit keer het eens niet over hen gaan hebben.
Achter Dak en Zeke gaat een hoop talent verscholen. In deze Without-Dak-and-Zeke-Top-5-Rookies gaan we in op de beste rookies achter het Dallas duo. In de voorgaande artikelen hebben we de eerste vier rookies al bekend gemaakt. Vandaag tijd om de nummer vijf in de spotlights te zetten. Maar eerst even een overzicht van de top vijf tot nu:
1. LB Deion Jones – Atlanta Falcons (52e gedraft, 2e ronde)
2. DE Joey Bosa – San Diego Chargers (3e gedraft, 1e ronde)
3. WR Tyreek Hill – Kansas City Chiefs (165e gedraft, 5e ronde)
4. HB Jordan Howard – Chicago Bears (150e gedraft, 5e ronde)
5. ..

#5 WR Michael Thomas – New Orleans Saints (47e gedraft, 2e ronde):

Waar in voorgaande jaren first round wide receivers hoge ogen gooiden in hun eerste jaar in de NFL, was dat dit jaar heel anders. Amari Cooper, Mike Evans en Odell Becham Jr. zijn inmiddels uitgegroeid tot sterren, maar dit jaar maakten de first round wide receivers toch een stuk minder indruk. Corey Coleman en Will Fuller zorgden nog wel voor een aantal highlights, maar lang niet zo indrukwekkend als waar we mee verwend waren in de afgelopen jaren.
Beste WR target
Dit jaar kwam dan ook de meest succesvolle rookie wat betreft de wide receivers uit de tweede ronde van de draft. Met 1,137 receiving yards en negen receiving touchdowns hield Thomas zijn mede rookies ver uit de buurt. Sterling Shepard eindigde met 683 yards ruim 400 yards achter Thomas. Drew Brees had aan Michael Thomas dan ook een geweldig target in de red zone.
Thomas heeft de perfecte getallen als het gaat om lengte, gewicht en snelheid en dat is ook te zien in het spel. Met zijn grote handen laat hij het er gemakkelijk uitzien en drukt hij iedere defender op zijn weg aan de kant. Zijn highlights staan vol met stiff arms waarmee hij de defense voor gek zet.
In zijn bloed
Tijdens zijn rookie seizoen brak Thomas een aantal rookie franchise records in onder andere receptions, receiving yards en touchdowns. Zijn wide receiver talent zit overigens misschien wel in zijn bloed, Thomas is een neef van first overall pick en drievoudig pro bowler Keyshawn Johnson. Als hij zijn neef achteraan gaat beloofd het een gouden carrière te worden voor Michael Thomas. Zijn eerste jaar is in ieder geval indrukwekkend, met 300 yards meer dan Johnson destijds. Of hij net als Johnson ook in staat is een Super Bowl te winnen zal moeten blijken. Al heeft hij met Drew Brees een perfecte leermeester en mentor.
Buiten de top 5
Met Michael Thomas als nummer vijf is de Without-Dak-and-Zeke-Top-5-Rookies rond, al was het een lastige keuze. Buiten deze top vijf vallen bijvoorbeeld namen als Jack Conklin, Jalen Ramsay en Keanu Neal. Drie rookies die stuk voor stuk indrukwekkende prestaties hebben neergezet op het veld. Eindconclusie is dan ook dat de NFL een aantal grote talenten rijk is. Waar Zeke en Dak nu gezamenlijk op de troon zitten is het de vraag wie van de overige rookies ze hier in de toekomst vanaf gaat werpen. Wellicht volgend jaar, wellicht nooit.
We zullen het vanzelf gaan zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen