Bryce Young eerste keus, Texans agressief in NFL Draft

De eerste ronde van de 2023 NFL Draft zit er op. Doordat de Miami Dolphins hun eerste ronde pick moesten afstaan vanwege tampering, werden er 31 spelers gekozen. Bryce Young als #1 pick was geen verrassing, daarna begon de traditionele chaos. De Texans besloten agressief te handelen en de meest opvallende speler die (nog) niet werd gekozen was zonder twijfel quarterback Will Levis.

#1 Carolina Panthers: Bryce Young | Quarterback

Ondanks dat veel mock drafts en wedkantoren wat anders impliceerden, is Bryce Young als #1 pick de meest logische keuze voor Carolina. De Panthers ruilden omhoog naar de #1 pick om hun quarterback voor de toekomst binnen te halen en de Heisman Trophy-winnaar lijkt de ideale persoon.

#2 Houston Texans: C.J. Stroud | Quarterback

De vraag was vooraf of de Texans met C.J. Stroud een quarterback binnen gingen halen, of dat er werd gekozen voor edge rusher Will Anderson Jr. De Texans kozen voor de belangrijkste positie en haalden de talentvolle quarterback van Ohio State.

#3 Houston Texans: Will Anderson Jr. | Edge

De Texans lieten het niet bij deze pick zitten en ruilden omhoog naar de #3 pick die initieel voor de Arizona Cardinals was. Met deze pick selecteerde Houston Will Anderson Jr. van Alabama. De edge rusher moet samen met Stroud de hoekstenen worden onder een rebuild bij de Texans.

#4 Indianapolis Colts: Anthony Richardson | Quarterback

De Colts hebben al jaren problemen op hun belangrijkste positie, dus dat zij een quarterback gingen kiezen stond voor velen vast. De vraag was op dit punt vooral of het de ogenschijnlijk meer pro-ready Will Levis zou worden, of het ruwe talent Anthony Richardson. De Colts besloten high ceiling te gaan en kozen Richardson.

#5 Seattle Seahawks: Devon Witherspoon | Cornerback

Devon Witherspoon wordt door velen gezien als de beste cornerback in deze draft class. Vorig jaar liet Sauce Gardner al zien dat een hoge pick besteden aan een cornerback zeer de moeite waard kan zijn. Witherspoon kan in Seattle een levensgevaarlijke secondary gaan vormen met Tariq Woolen.

#6 Arizona Cardinals: Paris Johnson Jr. | Offensive Tackle

Via een trade met de Lions kwamen de Cardinals uiteindelijk op de zesde plek in de draft uit. Met deze pick werd de offensive line broodnodig versterkt. Ohio State tackle Paris Johnson Jr. moet Kyler Murray gaan beschermen aankomend jaar.

#7 Las Vegas Raiders: Tyree Wilson | Edge

De Raiders versterken hun pass rush door Texas Tech edge Tyree Wilson toe te voegen aan de defensie. De Raiders eindigden vorig jaar bijna onderaan in totaal aantal sacks, dus de komst van Wilson is welkom.

#8 Atlanta Falcons: Bijan Robinson | Running back

Robinson is consensus de beste running back in deze draft class. Toch is het verrassend dat de Falcons voor hem gaan op deze plek. Atlanta had afgelopen jaar met Tyler Allgeier al een uitstekende running back, dus de need voor deze plek lijkt niet heel groot te zijn. Dit terwijl Atlanta nog genoeg posities heeft die versterking kunnen gebruiken.

#9 Philadelphia Eagles: Jalen Carter | Defensive tackle

De Eagles ruilden omhoog in de draft en gingen verder met hun tactiek van vorig jaar: spelers van de beste defensie uit de geschiedenis van het college football draften. Met Jalen Carter van Georgia halen ze één van de beste spelers in de draft. Carter moet de ijzersterke Eagles defensie nog beter maken.

#10 Chicago Bears: Darnell Wright | Offensive tackle

De Bears hadden origineel de #1 pick in deze draft, maar kozen op plek 10 uiteindelijk voor het eerst. Met deze pick werd de gewenste versterking van de offensive line bewerkstelligd. Tennessee tackle Darnell Wright komt Justin Fields helpen.

#11 Tennessee Titans: Peter Skoronski | Offensive tackle

Ook de Titans gingen voor offensive line versterking. Tackle Peter Skoronski van Northwestern werd binnengehaald.

#12 Detroit Lions: Jahmyr Gibbs | Running back

Een verrassende keuze van de Lions op plek 12. Alabama running back Jahmyr Gibbs werd al vroeg van het bord gehaald. Gibbs moet de vertrokken Jamaal Williams opvolgen.

#13 Green Bay Packers: Lukas Van Ness | Edge

Via de Aaron Rodgers trade met de Jets stegen de Packers iets in de draft. Met hun #13 pick ging Green Bay voor pass rush versterking in de vorm van Lukas van Ness van Iowa. Ook dit was een keuze die niet veel mensen hadden verwacht.

#14 Pittsburgh Steelers: Broderick Jones | Offensive tackle

De Pittsburgh Steelers ruilden omhoog naar #14 en kozen hier de nodige versterking van de offensive line. Met Broderick Jones moet Kenny Pickett’s leven volgend jaar makkelijker gemaakt worden.

#15 New York Jets: Will McDonald IV | Edge

De Jets kozen voor edge rusher Will McDonald IV van Iowa State. Ook deze keuze was een verrassing voor velen, omdat er nog genoeg hoger ingeschatte pass rushers op het bord stonden.

#16 Washington Commanders: Emmanuel Forbes | Cornerback

De Commanders gingen voor versterking in de secondary en kozen hiervoor Mississippi State cornerback Emmanuel Forbes. De Commanders lieten vorig jaar al weinig passing yards toe en willen dit voortzetten met het aantrekken van Forbes.

#17 New England Patriots: Christian Gonzalez | Cornerback

De derde cornerback die van het bord ging, vertrok naar New England. Christian Gonzalez van Oregon is zeer getalenteerd en ongetwijfeld een speler naar het hart van Bill Belichick.

#18 Detroit Lions: Jack Campbell | Linebacker

Ook de tweede pick in deze ronde van de Lions was opvallend. De linebacker class van 2023 staat niet bekend als heel sterk dus met de 18e pick Jack Campbell van Iowa halen, is niet voor iedereen begrijpelijk.

#19 Tampa Bay Buccaneers: Calijah Kancey | Defensive tackle

De Bucs versterken hun defensive line met het toevoegen van Pittsburgh DT Calijah Kancey. Het is lastig bepalen hoe hoog Kancey’s ceiling is, omdat hij niet alleen als DT maar ook als edge rusher kan opereren. Aan Tampa Bay de taak zijn beste positie te vinden.

#20 Seattle Seahawks: Jaxon Smith-Njigba | Wide receiver

Iedereen was het er wel over eens dat Ohio State receiver Jaxon Smith-Njigba als eerste receiver van het bord zou verdwijnen, de vraag was vooral waar hij terecht zou komen. Smith-Njigba gaat de aankomende jaren naast DK Metcalf functioneren als het nieuwe wapen van Geno Smith.

#21 Los Angeles Chargers: Quentin Johnson | Wide receiver

Veel mock drafts neigden in de richting van een nieuw wapen voor Justin Herbert. De keuze van LA viel uiteindelijk op TCU receiver Quentin Johnson.

#22 Baltimore Ravens: Zay Flowers | Wide receiver

Een belangrijke dag voor Baltimore. Lamar Jackson tekende een megadeal en kreeg als extraatje nog een nieuw wapen erbij. De receivers van de Ravens waren de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven. Boston College receiver Zay Flowers moet hier verandering in brengen.

#23 Minnesota Vikings: Jordan Addison | Wide receiver

De vierde receiver op rij die van het bord ging, is Jordan Addison van SCU. Addison moet de leegte naast Justin Jefferson opvullen die met het vertrek van Adam Thielen is ontstaan.

#24 New York Giants: Deonte Banks | Cornerback

De Giants ruilden een paar plekken omhoog om hun secondary te versterken. Deonte Banks van Maryland moet hiervoor zorgen.

#25 Buffalo Bills: Dalton Kincaid | Tight end

Utah tight end Dalton Kincaid is de eerste TE die van het bord verdween. De Buffalo Bills haalden hem binnen als nieuw wapen voor Josh Allen.

#26 Dallas Cowboys: Mazi Smith | Defensive tackle

De toch al sterke defensie van de Cowboys wordt verder versterkt met Michigan DT Mazi Smith. Dit tot vreugde van Micah Parsons:

#27 Jacksonville Jaguars: Anton Harrison | Offensive tackle

De Jaguars reageerden snel op het nieuws dat Cam Robinson geschorst gaat worden voor dopinggebruik door Oklahoma OT Anton Harrison binnen te halen met de 27e pick.

#28 Cincinnati Bengals: Myles Murphy | Edge

De Bengals kunnen al twee jaar prima defensieve cijfers laten zien, maar de pass rush kon nog wel wat hulp gebruiken. Cincinnati hoopt dit met Myles Murphy van Clemson te bereiken.

#29 New Orleans Saints: Bryan Bresee | Defensive Tackle

De tweede Clemson verdediger op rij gaat naar New Orleans. De Saints zorgen voor meer body in hun defensive line met het toevoegen van Bryan Bresee.

#30 Philadelphia Eagles: Nolan Smith | Edge

Zonder dat er nog maar een snap is gespeeld door de nieuwe rookies, kunnen we al voorzichtig stellen dat ook deze eerste dag van de draft een home run is voor de Eagles. Na Carter wordt met Nolan Smith nog een hoeksteen van die ijzersterke Georgia defensie toegevoegd aan de al formidabele defensie van de Eagles.

#31 Kansas City Chiefs: Felix Anudike-Uzomah | Edge

Super Bowl winnaar Kansas City Chiefs kozen tijdens de draft in Kansas voor Kansas State edge rusher Felix Anudike-Uzomah. Een passend einde van een bijzonder interessante eerste dag van de NFL draft.


Lees hier alle informatie over de draft!

Coverfoto: AP Photo / Jeff Roberson

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen