Allen zet punt achter imposante NBA-carrière

Los Angeles Clippers v Miami Heat
Ray Allen is nu officieel gestopt. Een van de allerbeste schutters uit de NBA-historie maakte dat dinsdagmiddag bekend. Na een indrukwekkende 18-jarige loopbaan is het genoeg geweest voor de 41-jarige Allen.
Zijn laatste wedstrijd speelde hij in het seizoen 2013-14 toen hij uitkwam voor de Miami Heat. De afgelopen jaren speelde hij geen minuut, maar ging het gerucht meerdere malen dat hij zou terug keren bij teams als de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers.

Gedurende zijn loopbaan kwam hij in actie voor vier teams: Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics, Boston Celtics en Miami Heat. Hij wist twee NBA-titels te pakken (Celtics in 2008, Heat in 2013) en werd daarnaast tien keer verkozen tot All-Star.


Nooit wist iemand zoveel driepunters raak te schieten als Allen. Met 2973 rake driepunters heeft hij het NBA-record stevig in handen, aangezien het er 413 meer zijn dan wie dan ook.

Allen is het laatste lid van de ‘The Big Three’ die bekend maakt er mee te stoppen. Op 23 september maakte Kevin Garnett bekend te stoppen en drie dagen later maakte ook Paul Pierce bekend dat dit zijn laatste seizoen zou worden met de LA Clippers.
Foto: Getty Images/archief

  1. Zo jammer! Als er iemand op zijn 41e nog op een efficiënte manier kan meedraaien in de NBA, is het wel Jesus Shuttlesworth. Het is ongelooflijk hoe hij altijd is bezig geweest met conditionering en ritme. Had best leuk geweest om hem in Golden State driepunters te zien knallen. Bedankt voor de ontelbare driepunters en de title die je naar Boston hielp brengen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen