Rockets voorkomen vijfde nederlaag op rij, Wizards niet


VRIJDAG 2 NOVEMBER


ROCKETS VERSLAAT NETS DANKZIJ CHRIS PAUL

De Houston Rockets wisten vannacht hun vijfde nederlaag op rij te voorkomen. Dankzij Chris Paul wonnen de Rockets in Brooklyn met 119-110. Het verschil werd pas gemaakt in de tweede helft, toen Chris Paul door niemand meer te stoppen was. Met 32 punten, 11 assists en zeven rebounds leverde hij de grootste bijdrage aan de zege. Ook Carmelo Anthony deed zijn ding vanaf de bank en voegde 28 punten toe. Houston is nu 2-5, na een slechte seizoensstart.
Bij de Nets, die het dit seizoen zo’n beetje iedereen moeilijk weten te maken en toch 3-6 zijn, was Caris LeVert weer eens de uitblinker. Met 29 punten, vier rebounds en drie steals was hij de voornaamste reden dat de Nets lang mee wisten te doen met de Rockets.

PACERS BEZORGEN BULLS DERDE NEDERLAAG OP RIJ

De Chicago Bulls verloren afgelopen nacht hun derde wedstrijd op rij. De Indiana Pacers versloegen in Chicago de Bulls met 107-105. Het had niet veel gescheeld of Chicago had een comeback in eigen huis weten af te ronden, want de Pacers controleerden het duel. Dankzij Victor Oladipo (25 punten, 14 rebounds en vijf assists) werd de zege toch over de streep getrokken. De Pacers zijn 6-3 aan het seizoen begonnen en mogen spreken van een goede seizoensstart.
Bij de Bulls, die na deze nederlaag 2-7 zijn, was het opnieuw Zach LaVine die uitblonk. Met 20 punten, zes rebounds en vijf assists was hij de beste speler van de thuisploeg. Ook Antonio Blakeney droeg vanaf de bank zijn steentje bij met 22 punten. Het bleek niet genoeg te zijn om in eigen huis de zege veilig te stellen. Het was het block van Myles Turner dat er voor zorgde dat de Pacers er met de overwinning vandoor gingen. Daarvoor hadden de Bulls al twee schoten gemist. Drie gemiste kansen dus voor de Bulls om een einde te maken aan hun losing streak.

WIZARDS VERLIEZEN VIJFDE DUEL OP RIJ

Ook het debuut van Dwight Howard bleek niet een aanleiding te zijn voor een zege van de Wizards. Na een aardige start stortte de ploeg van Scott Brooks als een kaartenhuis in. De Oklahoma City Thunder zouden de Wizards in Washington met 134-111 voor eigen publiek voor schut zetten. Russell Westbrook was met 23 punten en 12 assists de uitblinker bij de bezoekers, die na hun matige start de vorm eindelijk gevonden lijken te hebben. Dit was namelijk de vierde zege op rij, nadat de Rockets met vier nederlagen begonnen waren aan het seizoen. Ook Jerami Grant was met 22 punten, vier rebounds en vier assists belangrijk afgelopen nacht.
Bij de Wizards waren Bradley Beal (27 punten) en debutant Dwight Howard de enige hoogtepuntjes. Met 20 punten kende Howard een aardig debuut. De Wizards hebben nu vijf duels achter elkaar verloren en zijn nu 1-7. Scott Brooks lijkt het voorlopig lastig te vinden om alles uit de ploeg te halen. Dit zou een aanleiding kunnen zijn voor het tweede ontslag van dit seizoen in de NBA. De druk zal met iedere nederlaag in ieder geval toenemen in DC.

OVERIGE UITSLAGEN

LA Clippers – Orlando Magic: 120 – 95
NY Knicks – Dallas Mavericks: 118 – 106
Memphis Grizzlies – Utah Jazz: 110 – 100
Toronto Raptors – Phoenix Suns: 107 – 98
Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors: 99 – 116


BESTE SPELERSPRESTATIES


1: Chris Paul vs de Brooklyn Nets: 32 punten, 11 assists en 7 rebounds

 
2: Kevin Durant vs de Minnesota Timberwolves: 33 punten, 13 rebounds en 3 assists.
3: Caris LeVert vs de Houston Rockets: 29 punten, 4 rebounds en 2 assists.
4: Stephen Curry vs de Minnesota Timberwolves: 28 punten, 9 rebounds en 7 assists.
5: Mike Conley vs de Utah Jazz: 28 punten, 5 rebounds en 5 assists.
6:  Louis Williams vs de Orlando Magic: 28 punten, 3 rebounds en 3 assists.
7: Carmelo Anthony vs de Brooklyn Nets: 28 punten en 4 rebounds

Coverfoto: Nathaniel S. Butler/NBAE

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen