TNF: 49ers winnen laatste Battle of the Bay

De San Francisco 49ers hebben de laatste ‘Battle of the Bay’ gewonnen. De 49ers verdienden hiermee hun tweede zege van het seizoen. Quarterback Nick Mullens beleefde een droomdebuut, terwijl voor de Oakland Raiders de gifbeker helemaal leeg moet. Er ging werkelijk waar niks goed voor de ploeg van head coach Jon Gruden: 34-3.


#GETNICKMULLENSVERIFIED


Nick Mullens heeft afgelopen nacht een lesje, ‘hoe moet je debuteren’ gegeven. Mullens gooide voor 262 yards, 3 touchdowns en had een passer rating van 151.9. Hiermee is hij de meest productieve quarterback tijdens een NFL-debuut. De undrafted free agent gooide touchdown passes tijdens de eerste twee opening drives naar Pierre Garcon en Kendrick Bourne. Een 71 yards one- handed catch-and-run play van George Kittle was de basis voor de derde touchdown pass van de avond, die ook door Kittle werd gescoord.
Het was Raheem Mostert die de laatste touchdown van de avond scoorde, na een 52 yards rush. Maar het werd vooral de avond van Nick Mullens. Met Jimmy Garappolo niet meer beschikbaar dit seizoen en C.J Beathard die 10 van de 11 wedstrijden heeft verloren rijst de vraag: Staat Nick Mullens in de basis tegen de New York Giants op 12 november?


Het is met name knap hoe Head Coach Kyle Shanahan de 49ers, ondanks alle blessures, laat presteren. Met zijn tactiek en schemes maakt hij spelers zichtbaar beter. Dit was goed te zien bij de eerste touchdown van de avond. Een perfect uitgevoerde play waardoor Pierre Garcon dankzij een drag route helemaal vrij komt te staan.


De ontwikkeling van Mostert komt even stil te staan door een gebroken arm. Kittle en Mullens kunnen verder ontwikkeld worden richting volgend seizoen, als er misschien weer mooie dingen kunnen gebeuren in San Francisco.


THE SILVER (AND BLACK) LINING


De Oakland Raiders beleefde een dramatische avond. Ze boden weinig weerstand op aanvallend gebied en tot overmaat van ramp werd Derek Carr in het laatste kwart van het veld gehaald. De quarterback gooide 171 yards, had 16 completions van de 22 attempts en werd maar liefst 7 keer gesacked. Zijn vervanger AJ McCarron deed het niet veel beter met maar 1 completion voor 8 yards. De defensie kreeg het voor elkaar om nog slechter te presteren, ze lieten maar liefst 405 yards toe. Het is maar de vraag of defensive coördinator Paul Guenther dit debacle kan overleven. Je zag Gruden zijn onvrede en frustratie uiten aan de zijlijn richting zijn collega.


Het worden nog zware weken voor de Oakland Raiders om het seizoen door te komen. Jon Gruden zal bergen moeten verplaatsen om de Raiders uit dit diepe dal te krijgen. Dat zal voor dit seizoen niet meer lukken, aangezien ze momenteel het slechtste team in de NFL zijn. De andere kant van de medaille is dat ze naar alle waarschijnlijkheid de eerste overall pick van de opkomende draft gaan krijgen. Een schrale troost voor alle fans die na de wedstrijd naar een oogarts zijn gegaan, omdat het spel van de Raiders gewoon pijn aan de ogen deed.


Coverfoto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen