Raptors ontslaan Nick Nurse na vijf seizoenen

De Toronto Raptors plaatsen zich dit seizoen niet voor de NBA Playoffs. Dit heeft ervoor gezorgd dat het team uit Canada naar een nieuwe head coach gaat zoeken. Nick Nurse is namelijk ontslagen en mag op zoek naar een nieuwe baan, waarschijnlijk weer als head coach.

Onder leiding van Nurse kregen de Raptors het voor elkaar om drie van de vijf seizoenen de playoffs te halen. In zijn eerste seizoen als head coach van het team haalde hij meteen een NBA-kampioenschap naar Canada. Vervolgens verloren de Raptors het jaar daarna in de Conference Semifinals en in 2021-22 in de eerste ronde van de 76ers. Tijdens het seizoen 2020-21 eindigde de Raptors met een matig record en haalde ze de playoffs niet. Het 41-41 record van dit seizoen bleek voldoende voor het Play-in toernooi, maar daarin verloor de Canadese ploeg van de Chicago Bulls. Het zou Nurse zijn baan kosten.

WAT NU?

Vlak na de aankondiging van het nieuws werd bekend dat voormalig Celtics head coach Ime Udoka de favoriet is om de nieuwe head coach te worden in Toronto. Er zijn daarnaast nog andere kandidaten de komende tijd geïnterviewd worden. Het merendeel van het huidige team is ook volgend jaar nog onderdeel van de Raptors. Iedereen zal vooral kijken naar Fred VanVleey en Gary Trent Jr, die een spelersoptie hebben. De verwachting is dat ze deze niet gaan lichten en free agency gaan testen om meer geld en vooral een langer contract te krijgen.

Voor Nurse lijkt de toekomst bij de Rockets te liggen. Nurse is daar de favoriet om een jong team op zich te nemen en door te ontwikkelen.

Foto: Omar Rawlings/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen