NBA Update: Beal gaat voor 42, triple double voor Antetokounmpo

maxresdefault
Beal scoort 42 in W
Shooting guard Bradley Beal kreeg deze zomer een rijkelijk contract van de Wizards. Ondanks zijn blessuregevoelige aard mocht hij zelfs een maximumcontract ontvangen. Op maandagavond toonde Beal waarom hij deze investering wel eens waard zou kunnen zijn: met 42 punten op 22 shots was de veteraan een toonbeeld van efficiëntie. Washington vermeed op de schouders van Beal een nieuw thuisverlies, ondanks een achterstand van 11 punten in het tweede kwart. In het laatste kwart scoorde de voormalige Gator nog 14 om de overwinning uit de brand te slepen. Met 34 punten op de teller zaterdagavond, was dit de eerste keer dat Beal minstens 30 scoorde in achtereenvolgende contests. Backcourt mate John Wall was minder efficiënt: hij miste 18 van zijn 24 shots. Wat hij wel deed, was de zeven punten op rij van Devin Booker beantwoorden met zeven van zichzelf in Q4.

De Suns hadden 20 turnovers en verloren hun vijfde wedstrijd op zes.
21-10-10 voor The Greek Freak
De Bucks schoten niet meteen enthousiast uit de startblokken. Dat kan natuurlijk al eens gebeuren als je 3 L’s afratelde in je laatste drie contests. Na vijf minuten, en met de Bucks achter 14-2, had coach Jason Kidd genoeg gezien van Giannis Antetokounmpo en Jabari Parker. De twee jonge sterren mochten het vanaf de bank gaan afzien. En niet zonder resultaat: Antetokounmpo en Parker herpakten zich met respectievelijk 22 punten (een team-high) en een triple double (21-10-10). Het was ex-Heat Michael Beasley (10 punten in Q1, 14 in totaal), die de situatie stabiliseerde voor Milwaukee. Vroeg in het derde kwart stond het 55-5. Een 12-0 run van Orlando in de laatste 4 minuten van het kwart, bracht de stand op 74-69 in het nadeel van Milwaukee.  The Greek Freak en Mirza Teletovic maakten het 81-76 vroeg in het vierde kwart. Vanaf daar nam de verdediging van de Bucks het over.

Serge Ibaka scoorde 21 en Evan Fournier 18. Als team connecteerde Orlando amper 41.6 van hun shots. Het team werd verder geplaagd door turnovers – 25 in totaal, die de Bucks 25 punten opleverden.
Acht op rij voor Warriors
Het is al moeilijk om de Warriors te kloppen als je op volle kracht bent. Aangezien de Pacers heel wat stukken misten, was de uitkomst van maandagavond niet echt moeilijk te voorspellen. Stephen Curry, Klay Thompson en Kevin Durant combineerde voor 61 punten in een dominante W van Golden State op Indiana. De Pacers speelden zonder Paul George (enkel), Myles  Turner (enkel) en sixth man C.J. Miles (knie). Alsof dat nog niet genoeg was, blesseerde point guard Jeff Teague ook zijn enkel tijdens het derde kwart.

Het verlies van 37 punten was de ergste L voor Indiana dit seizoen. Op 7 november verloren ze nog met 22 van Charlotte.