MNF in Mexico – Marcheren de Raiders door?

temps29ak-1150x756-nfl_mezz_1280_1024
Monday Night in Mexico – Houston Texans @ Oakland Raiders
Vanavond een lekker affiche voor Monday Night Football. Twee divisieleiders nemen het tegen elkaar op. De Oakland Raiders ontvangen de Houston Texans in Mexico! Voor het eerst in de historie wordt er een officiële NFL wedstrijd gespeeld in Mexico. De wedstrijd zal door maar liefst 95 duizend mensen live bekeken worden in het Estadio Azteca in Mexico-stad. Het belooft een groot feest te worden in en om het stadion. De NFL heeft namelijk een grote schare fans in het buurland.
De Oakland Raiders zijn de verrassing van het seizoen, terwijl de Texans de verwachtingen niet weten waar te maken. Iedereen wist wel dat de Raiders goed bezig waren, maar met de overwinning op de Denver Broncos werd dit definitief bevestigd. De Houston Texans vallen dit jaar wat tegen. De ploeg uit Houston deed grote investeringen in het voorseizoen, maar weet maar niet van de grote ploegen te winnen. Ze leiden wel hun divisie maar door armoede van de concurrentie. Kunnen ze vanavond een statement maken tegen de ontketende Raiders?
Bij een overwinning van de Texans kunnen ze de divisie titel bijna niet meer mislopen, terwijl de Oakland Raiders de overwinning hard nodig hebben om de hevige concurrentie de baas te blijven in hun divisie.


Aanval op de bank houden
De Texans zullen de wedstrijd van de Chiefs tegen de Raiders moeten terugkijken, om te zien hoe ze de Raiders kunnen verslaan vanavond. Wat de Chiefs goed deden was dat ze de tijd van balbezit controleerden, door de de bal te blijven rennen. Dit is precies het spel wat de Texans op het moment spelen, om de tegenvallende Brock Osweiler te ontlasten. De quarterback presteert als één van de slechste in NFL, met name tegen de wat sterkere ploegen. Om te voorkomen dat hij weer fouten gaat maken, zullen ze veel gebruik moeten gaan maken van de running game.
De running game van de Texans wordt aangevoerd door Lamar Miller (720 yds, 2TD). Hij zal de aanval voornamelijk in zijn eentje moeten dragen, want zijn collega Alfred Blue zal niet meedoen vanavond. Het is mogelijk om de Raiders te domineren over de grond vanwege hun slechte run defense, maar dan moeten ze wel wat ruimte krijgen door goed spel van Brock Osweiler. Kan hij eindelijk wat laten zien tegen een betere ploeg? Hij heeft namelijk buitengewoon goede wapens tot zijn beschikking met DeAndre Hopkins (482 yds, 3TD) en Will Fuller (372 yds, 2TD).


Run or pass
De Oakland Raiders maken niet alleen indruk door de lucht met quarterback Derek Carr, maar ook over de grond aan de hand van een dominante offensive line. Sinds het wegvallen van J.J. Watt aan de kant van de Texans, heeft de run defense een flinke knauw gekregen. De Raiders speelden tegen de Broncos tegen een soortgelijke run defense. In die wedstrijd gebruikten ze vaak zes grote jongens, om over de defensie heen te walsen. De verwachting is, dat ze dit ook vanavond gaan proberen.
Mocht deze tactiek niet slagen dan kunnen de Raiders gelukkig terugvallen op hun messcherpe quarterback Derek Carr (2505 yds, 17TD) en zijn goede receivers, Amari Cooper (843, 2TD) en Michael Crabtree (596, 6TD). Echter moeten zij wel uitkijken voor de sterke secondary van de Texans, met de verrassend goed spelende corner A.J. Bouye en Kareem Jackson. De Texans hebben dit seizoen nog niet tegen zo’n goede quarterback-wide receivers combinatie gespeeld. Vanavond zullen ze op de toppen van hun kunnen moeten spelen om de Raiders tegen te houden.
Voorspelling
De aanval van de Oakland Raiders is completer en zal de aanval van de Texans de baas zijn. De defensie van de Texans zal te weinig grip kunnen krijgen op de run game van de Raiders, waardoor ze achter de feiten zullen aanlopen. Daarnaast zal Brock Osweiler gedwongen worden om grote plays te maken wat veelal resulteert in grote fouten. De Raiders zullen van het begin tot eind de baas zijn in hun tijdelijke huis in Mexico.
De Raiders winnen met 28-10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen