NBA Playoffs 2019: Raptors en Blazers winnen game 7


Gisteren was de tot nu toe belangrijkste dag van de NBA Playoffs. Twee Game 7-duels stonden er maar liefs op het programma. De Portland Trail Blazers plaatsten zich als derde team voor de Conference Finals, waarna Kawhi Leonard op spectaculaire wijze de Raptors definitief langs de 76ers schoot.


GAME 7: PHILADELPHIA 76ERS 90 – 92 TORONTO RAPTORS


THE HEADLINES

Kawhi Leonard strijdt na afgelopen nacht met Damian Lillard om het meest spectaculaire moment van de NBA Playoffs tot nu toe. De sterspeler van de Toronto Raptors nam zijn team op sleeptouw tijdens het zevende en beslissende duel in de serie tegen de 76ers. Het was Leonard die in de slotseconde vanuit een bijna onmogelijk hoek een jumpshot binnenschoot. Joel Embiid deed er nog alles aan om toch overtime af te dwingen en het schot te blokken. Zijn inzet bleek echter niet voldoende. De bal stuiterde vier keer op de ring voordat de bal in de basket ging en alle fans in Toronto na een gelijk opgaand duel uit hun dak konden gaan.
Zoals gezegd, Kawhi Leonard was de uitblinker van de wedstrijd. Naast zijn game-winner scoorde hij ook 41 punten, waarmee hij met gemak topscorer van het duel werd. Er waren naast Leonard maar drie andere speler van de thuisploeg die tijdens het zevende duel meer dan tien punten scoorden. Bij de 76ers kwamen er vijf spelers boven de tien punten uit, maar alleen Joel Embiid scoorde meer dan 20 punten. Met 21 punten, 11 rebounds, vier assists en drie blocks was Embiid met afstand de best presterende speler van de bezoekers.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van woensdag op donderdag zal de Eastern Conference Finals van start gaan. Om 02:30 ’s nachts zullen de Toronto Raptors en Milwaukee Bucks gaan strijden om een plek in de NBA Finals. Een van deze twee teams zal over ongeveer drie weken de ploeg zijn die de Eastern Conference gaat vertegenwoordigen in de Finals.


GAME 7: PORTLAND TRAIL BLAZERS 100 – 96 DENVER NUGGETS


THE HEADLINES

Voordat de spelers van de Raptors en 76ers überhaupt in het stadion aangekomen waren, speelden de Portland Trail Blazers en Denver Nuggets hun eigen Game 7. Net zoals bij het duel in Canada was ook dit duel tot het laatste moment spannend. De Nuggets leken na een uitstekende eerste helft op weg te zijn naar de Western Conference Finals. De voorsprong van de thuisploeg bedroeg zelfs even 15 punten. CJ McCollum en Damian Lillard zette in het derde kwart vervolgens de comeback in gang, waarna de comeback in het vierde kwart voltooid werd.
CJ McCollum was topscorer van het duel met 37 punten en negen rebounds. Daarnaast scoorde Damian Lillard 13 punten en voegde hij daar 10 rebounds, acht assists en drie steals. Bij de Nuggets was Nikola Jokic met 29 punten, 13 rebounds en vier blocks. Net zoals bij de Trail Blazers waren er nog drie andere spelers die meer dan tien punten scoorden.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Dinsdagnacht om 03:00 beginnen de Western Conference Finals al. De Golden State Warriors en Portland Trail Blazers gaan vanaf dat moment proberen om de ploeg uit de Western Conference te zijn die de NBA Finals zal spelen.

(John E. Sokolowski | USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen