NBA Playoffs 2019: Bucks dominant, Rockets op 2-2


Dag 24 van de NBA Playoffs bracht ons de derde 2-2 serie in de Conference Semi-Finals. Na de Nuggets en Raptors hebben nu ook de Rockets met een thuiszege op de Warriors hun serie op 2-2 gebracht. De Bucks hebben na vier duels als enige team in de Semi-Finals hun serie onder controle. Na de tweede zege op rij in Boston staat de ploeg uit Milwaukee nu 3-1 voor tegen de Celtics.


GAME 4: MILWAUKEE BUCKS 113-101 BOSTON CELTICS


THE HEADLINES

Giannis Antetokounmpo. Met die twee woorden is eigenlijk Game 4 tussen de Celtics en Bucks wel samengevat. De Griek was niet te stoppen, maar het was voor een lange tijd geen eenzijdige wedstrijd. De Milwaukee Bucks wonnen weliswaar met 113 – 101, maar de Boston Celtics hebben langdurig in de eerste helft voorgestaan. Aan het begin van de tweede helft ging het gelijk op. De thuisspelende Celtics hadden vervolgens vanaf het het eind van het derde kwart geen antwoord meer op de bezoekers uit Milwaukee.
The Greek Freak was weer on fire en begint na mate de serie vordert steeds beter te spelen. Antetokounmpo explodeerde afgelopen nacht door 39 punten te scoren. Hij deed dit met een schotpercentage van 68,2%. Ook had Giannis 16 rebounds, vier assists, een steal en een block.
Kyrie Irving was met 23 punten de topscorer van de ploeg uit Boston. Tevens had Irving met 10 assists ook de meeste assists van de wedstrijd. Heel efficiënt was Uncle Drew echter niet. Hij schoot zeven keer van achter de driepuntlijn, maar maakte er slechts één. In totaal maakte Irving zeven van de 22 pogingen, waardoor hij uitkwam op 31,8%. Verder haalde aan de kant van Boston alleen Al Horford de 20 punten. Geen één speler van Milwaukee lukte dat, maar de invallers droegen hun steentje bij door 32 punten te scoren. 15 daarvan kwamen van George Hill.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het is voor de Boston Celtics vanaf nu ”Win Or Go Home” . De Milwaukee Bucks staan met 3-1 voor en zijn bij de volgende zege zeker van de Conference Finals. Irving is niet zo in vorm als tijdens de eerste ronde en als de Celtics de serie nog spannend willen houden zal hun sterspeler een stuk minder schoten moeten missen. Game 5 staat donderdagnacht om 02:00 Nederlandse tijd op het programma.


GAME 4: GOLDEN STATE WARRIORS 108-112 HOUSTON ROCKETS


THE HEADLINES

De Houston Rockets zijn dankzij een 108 – 112 overwinning in eigen huis weer helemaal terug in de serie met de Golden State Warriors. De vorige wedstrijd werd in overtime gewonnen en ook in game 4 was een verlenging heel dichtbij. Zowel Kevin Durant als Stephen Curry miste in de laatste seconden van de wedstrijd een driepunter. Deze driepunters hadden er voor kunnen zorgen dat de Warriors met een 3-1 voorsprong terug had kunnen keren naar Oakland. De Rockets overleefde deze momenten echter en brachten daarmee de stand in de serie op 2-2.
James Harden was de topscorer van de wedstrijd met 38 punten. Hij maakte er vier meer dan Kevin Durant, die 34 punten scoorde. Teamgenoot Curry droeg ook zijn steentje bij en noteerde 30 punten. Toch viel met name Klay Thompson afgelopen nacht erg tegen. De shooting guard van de Golden State Warriors schoot maar 11 punten binnen. Hij schoot slecht vijf van de 15 schotpogingen raak. Zes van die 15 pogingen waren van achter de driepuntlijn en Thompson maakte er daar maar slechts één van. Ook Curry was van achter de driepuntlijn niet in vorm. Hij miste 10 van de 14 pogingen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het is weer spannend in deze Conference Semi-Finals match-up. Game 5 wordt gespeeld op donderdagnacht om 04:30 Nederlandse tijd. De serie gaat nu weer terug naar Californië. De Warriors krijgen thuis de kans om wederom op voorsprong te komen.

(Cover Photo: Barry Chin | Boston Globe)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen