NBA Opening Night: Warriors en Celtics winnen

Het NBA-seizoen 2022-23 is afgelopen nacht begonnen met zeges voor de Golden State Warriors en de Boston Celtics, twee teams dit vorig seizoen in de NBA Finals stonden. De Los Angeles Lakers en Philadelphia 76ers waren de verliezers.

76ERS @ CELTICS: 117-126

Het seizoen begon met het duel in Boston tussen de 76ers en Celtics, twee teams die als enige doel dit seizoen hebben om de NBA Finals te bereiken namens de Eastern Conference. Beide teams zitten in de Atlantic Division, samen met de Pacific Division de sterkste divisie van dit seizoen. Dit was aan het niveau van beide duels van afgelopen nacht te merken ook.

De 76ers begonnen brutaal in Boston en sloten het openingskwart met een 29-24 voorsprong af. In het tweede kwart hadden de Celtics echter een antwoord en namens ze het hef in handen. Een 34-39 tweede kwart voor de Celtics zorgde voor een gelijke stand met ingang van de tweede helft. Toen veranderde echter alles.

Het was het derde kwart dat dodelijk bleek voor de 76ers. De Celtics gingen na rust namelijk verder waar ze gebleven waren en domineerde het derde kwart: 35-25. Dit gat konden de 76ers, ondanks 35 punten, 8 rebounds en 7 assists van James Harden niet meer goedmaken. De Celtics wonnen met 117-126, vooral dankzij het duo Jayson Tatum en Jaylen Brown. Tatum scoorde 35 punten en noteerde 12 rebounds, Brown kwam uit op 35 punten en vier driepunters.

LAKERS @ WARRIORS: 109-123

Voorafgaand aan het duel tussen de Lakers en Warriors kregen de Warriors (en Toscano-Anderson van de Lakers) hun ring uitgereikt. Het leverde weer een mooie show op, maar daarna was het tijd om te basketballen. En basketballen deden voor de Warriors in deze wedstrijd.

In de eerste helft konden de Lakers de regerend kampioen nog wel prima bijbenen, maar desondanks stond Golden State al op een voorsprong van zeven punten toen de rust aangebroken was. De Warriors wonnen het eerste kwart (22-25) en tweede kwart (30-34) en waren net een stukje beter. Dit resulteerde vervolgens in het derde kwart tot de beslissing.

In het derde kwart schoten de Warriors na rust uit de startblokken. Met een 19-32 derde kwart in het voordeel van de Warriors was het verschil aan het begin van het vierde kwart ineens opgelopen tot 20 punten. Een gat dat de Lakers, ondanks een 38-32 zege in het vierde kwart, niet meer goed zouden maken.

Stephen Curry eindigde met 33 punten, 6 rebounds, 7 assists, 4 steals en 4 driepunters en was met afstand de beste speler bij de thuisploeg. Bij de Lakers was het LeBron James die met 31 punten, 14 rebounds, 8 assists en 3 driepunters net een triple double misliep. Anthony Davis eindigde met 27 punten en es rebounds.